Започва строеж на нова метростанция

Тя ще е на бул. "Панчо Владигеров"
9 окт 2023 20:38, Стела Стоянова
15
Започва строеж на нова метростанция
Снимка БГНЕС, архив

На 10 октомври ще направят официална първа копка на новата метростанция в София. Церемонията ще се проведе на площадката над пътния тунел на бул. "Панчо Владигеров", западно от жп линията София-Волуяк.

Новата метростанция ще бъде част от транспортен хъб, включващ метро, жп транспорт и автобусен транспорт.

Метростанцията ще има три изхода, като два от тях ще имат връзка с жп спирката и съответните перони. За достъп до тях и до южната страна на ж.к. „Модерно предградие” ще има асансьори, ескалатори и стълбища.

Още по темата
При реализацията на проекта не се предвижда затварянето на бул. „Панчо Владигеров”, ул. „Обелско шосе” или вътрешнокварталните улици в ж.к. „Обеля 1”.

Това ще бъде постигнато чрез въвеждането на етапност при строителството и при временната организация на движение. По време на изграждането няма да се спира и функционирането на Линия 1 и Линия 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: метростанциястроеж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Задръстен е понеже миекащите прикари , дойдоха от села и паланки в столицата, е това е, драги граждане....
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще се пълни следващото чЕкмедже
8
2
 
16
 
! Отговори
Болни мозъци преди 6 месеца
Не знаел къде го "сърби",но молел Путин да дойде да го "освободи"! Ами освободи се сам бе,села около София колкото искаш!
7
6
 
18
 
! Отговори
До 7 преди 6 месеца
Още един "софиянец", на който все някой друг му е крив. Излез малко от панелното гето, попътувай и виц и други градове. Тогава ще си говорим за пренаселено. Метрото е топ, не знам за какво се оплакваш. Българинът обича да си бръмчи с колата и въпреки, че се оплаква, му е евтино да го прави. Затова са и задръстванията. Не е пренаселено, огледай се в колко от колите има само един човек. Има решение и за това. Просто трябва още еди лъч на метрото и нощни автобусни линии и забрана за коли в центъра.
6
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Моля да дойде Путин с пушките да ни освободи. То в София стана пренаселено, ама пренаселено! В магазина народ до тавана, в метрото народ до тавана, в автобуса същата история! Амааан!
5
3
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 6 месеца
За какви софиянци говориш? Сигурно половината ти рода от село вече е в София? Това софиянци ли са?
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Останалите градове тънат в мизерия но за нашите прекрасни софиянци ще има още една метростанция. Скоро да не се оплаквате че 3 млн вече са в София.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Убаво е да се строи метро, таман за бомбоубежища. Що се не знае, свето се подпалил и рано или късно наща черга ке пламне.
2
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябва да, се, строи в София защото трябва да приема мигрантите от провинцията плана, за обезлюдяване на държавата върви с пълна, сила
1
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Улици и тротоари няма,но метростанциите никнат като гъби.Да ви казвам ли къде е най-голяма далаверата,или сами ще се сетите?