Футболните фенове се събират, викове "Оставка" край националния стадиона

Униформените са оформили периметър около Националния стадион
Обновена: 16 ное 2023 18:08 | 16 ное 2023 17:37, Красимир Ангелов
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Футболните фенове започнаха да се събират около Националния стадион "Васил Левски" за предстоящия протест срещу ръководството на БФС, който бе насрочен за 17:00 часа.

Викове "Оставка" огласят района на стадиона.

Още по темата
16 ное 2023 14:45
29
Голям брой полицаи са разположени около съоръжението още от ранния следобед. В около 16:15 часа беше затворен булевард "Евлоги Георгиев" на Орлов мост в към улица "Гурко", като се пропускат само автобусите на градския транспорт. Малко по-късно и движението в другата посока от булеварда "Драган Цанков" беше спряно.

Преди това подобно ограничение беше поставено и пред главния вход на Националния стадион "Васил Левски" по улица "Гурко" към сградата на Министерството на младежта и спорта. Униформените оформиха буферна зона до улица "Любен Каравелов", където феновете имат разрешение да се съберат за протестното си мероприятие. Служителите на реда разполагат и водно оръдие.

Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на Съветската армия и в Борисовата градина пред стадиона на ЦСКА "Българска армия" и около спирката на градския транспорт на ъгъла на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев".

Запалянковците, които основно скандираха "Оставка" и обидни квалификации към Българския футболен съюз и към президента Борислав Михайлов, също така изпяха националния химн и няколко възрожденски песни. Сред протестиращите са бившите футболни съдии Богомил Маринов и Любе Спасов и бившият селекционер на националния отбор на България за юноши до 15 години Калоян Георгиев, видя репортер на БТА.

Към множеството на улица "Гурко" се присъедини и група унгарски ултраси.

Исканията на всички протестиращи са за незабавна оставка на Борислав Михайлов и на цялата управа на централата и насрочване на извънреден Конгрес до февруари 2024 година, на който да бъде избрано ново ръководство.

Националният отбор на България по футбол ще играе тази вечер от 19:00 часа европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на "Васил Левски".    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Казума преди 5 месеца
Даже не ми дават да напиша Бай ***+ь)о
32
0
 
2
 
! Отговори
Левски преди 5 месеца
Българи, протестирайте за унищожаването на енергоснабдяването ни, за смъртта на земеделието ни. За пълната ни липса на армия, защото сега могат да се бият само с прашки. Миньорите ни се продадоха, а футболистите трепат полицаи.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Феновете на Черно море и Спартак Варна не са допуснати в София.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Футболът ни е болен от ковид. Единственият мач в историята на УЕФА, когато домакините не са наказани, а ръководството на футболния им съюз сами не искат публика на стадиона. Следваща стъпка е да се забрани публиката на републиканското първенство.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Новия кмет на втория ден оцапа София с кръв, да си ходи!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И като сменят Боби Михайлов с Бербатов ще се оправи положението. Изведнъж футболистите ни ще почнат да играят и да печелят мачове. Все едно Боби играе като губим. Некадърниците ще продължат да ни срамят и да губят. Само ще мечтаем за такива като Боби Михайлов. Все по-зле ще става. На младите вече не им се тича, мързи ги. Затова внасят джигитайци от къде ли не.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е вече дъното на футбола и беззъбото поведение на министъра на ММС! Мин.Илиев само дето не свали гащите си пред БФС,мин.Стоянов със силите на полицията, жандармерията и водните оръдия изпопреби хиляди млади хора, дръзнали да скочат срещу наглеците от ИК на БФС, а кметът на града, внукът на генерали от ДС съжалява, че младите хора, пребивани от жандармерията и обливани от ледената вода, смущават спокойствието на столицата.Г-н кмете,засрамете се, не заставайте зад Перуката, Гологлавия и Коста
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Футболните фенове бяха предизвикани от наглото, да не кажа провокативно- лумпенското поведение на един мургавеляк от Сливен, който за да остане на власт, е готов да предаде и майка си,.За полицията: гл.секретар на МВР,н-кът на униформената полиция и този на жандармерията показаха, че за запазването на властта на тримата футболни безмозъчни хулигани са готови на всякакви жестокостти. Какво да говорим:има и такива екземпляри, които с бой,водни оръдия и т.н. показват предаността си към БФС и правит
25
3
 
6
 
! Отговори
Rosi преди 5 месеца
Оставка !
24
3
 
10
 
! Отговори
Гай Баню преди 5 месеца
Вън Перукан от футбола!
23
3
 
10
 
! Отговори
Лъвски преди 5 месеца
Вън перуката от България. Да му се вземе паспорта и да се обвини в национално предателство. Буглуг
22
6
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 5 месеца
След като имаш такова мнение, трудно би ти се обяснило
21
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Зозо, наистина не знам какво не му харесвате на Василев - в края на 2021г. написа бюджет, който издържа година и половина, при това при супер екстремни събития като войната в Украйна! До колкото разбирам през март ще има смяна на доста министри, но Василев май ще остане - все пак финансов министър трябва да е някой който знае какво прави, не може да сложиш *** и пульо! Иначе сглобка, не сглобка, в момента няма по-добър вариант
20
1
 
0
 
! Отговори
Anoнимен преди 5 месеца
Оооо.. Аз пиша ли пиша каквото си искам, но БСФС то от чистач на горе вън..,
19
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
До Анонимен .... Баш аз съм си, ама ми писна от тъпата сглобка и глупостите на Асан Василев и Киро кривата уста. Утре Боко да бута правителството, че бaл съм го и него!
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 17 И кое ти е нормалното щом си безучастен за нещо като националния ни отбор,който излага страната ни в цял свят с некадърното си представяне заради шепа корумпирани алкохолици.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Зозо, ти не беше ли герберастин, или просто си поредния имитатор - крадец на никове?
16
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А какво ни интересува това нас, нормалните хора?
15
7
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Всички фенове пред парламента. Долу сглобката!!!
14
13
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 5 месеца
Ей тези всичките са за затвора. Утре пак ще ги четете кой къде катастрофирал и кого набил и какво изпотрошил. Всичката мара втасала иначе фенове били. На какво са фенове? На димките и бомбичките и къртене на седалки и мелетата. На подкупите които им хвърля Божков Борисов Бербатов и кой ли не? Същите "фенове" с подкупите осигуриха места в администрацията на всеки един от "пеневата чета" . Същите пяха чалгата на Кали и се кълчиха години наред за да го направят модел за подражание на сегашните