Футболните фенове се събират, викове "Оставка" край националния стадиона

Униформените са оформили периметър около Националния стадион
Обновена: 16 ное 2023 18:08 | 16 ное 2023 17:37, Красимир Ангелов
39

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Футболните фенове започнаха да се събират около Националния стадион "Васил Левски" за предстоящия протест срещу ръководството на БФС, който бе насрочен за 17:00 часа.

Викове "Оставка" огласят района на стадиона.

Още по темата
16 ное 2023 14:45
29
Голям брой полицаи са разположени около съоръжението още от ранния следобед. В около 16:15 часа беше затворен булевард "Евлоги Георгиев" на Орлов мост в към улица "Гурко", като се пропускат само автобусите на градския транспорт. Малко по-късно и движението в другата посока от булеварда "Драган Цанков" беше спряно.

Преди това подобно ограничение беше поставено и пред главния вход на Националния стадион "Васил Левски" по улица "Гурко" към сградата на Министерството на младежта и спорта. Униформените оформиха буферна зона до улица "Любен Каравелов", където феновете имат разрешение да се съберат за протестното си мероприятие. Служителите на реда разполагат и водно оръдие.

Униформените са оформили периметър около Националния стадион от Орлов мост, край паметника на Съветската армия и в Борисовата градина пред стадиона на ЦСКА "Българска армия" и около спирката на градския транспорт на ъгъла на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев".

Запалянковците, които основно скандираха "Оставка" и обидни квалификации към Българския футболен съюз и към президента Борислав Михайлов, също така изпяха националния химн и няколко възрожденски песни. Сред протестиращите са бившите футболни съдии Богомил Маринов и Любе Спасов и бившият селекционер на националния отбор на България за юноши до 15 години Калоян Георгиев, видя репортер на БТА.

Към множеството на улица "Гурко" се присъедини и група унгарски ултраси.

Исканията на всички протестиращи са за незабавна оставка на Борислав Михайлов и на цялата управа на централата и насрочване на извънреден Конгрес до февруари 2024 година, на който да бъде избрано ново ръководство.

Националният отбор на България по футбол ще играе тази вечер от 19:00 часа европейска квалификация срещу Унгария при закрити врата на "Васил Левски".    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Държава в която хората ги е повече грижа за футбол отколкото за политика няма да загине
12
19
 
7
 
! Отговори
внук на Младенов преди 5 месеца
Изкарвай танковете и водните оръдия и да се свършва с тая простотия! Г-н Михайлов е избран със законен конгрес, предизвикан от Бербатко. Загуби и пак мъти водата и провокира. Барби ако стане президент какво ще стане, ще цъфнем и вържем ли? Та той нямаше макари да играе за национала, да защитава фланелката. Отказа се като женски полов орган. Нито бенефис направи, нито отбор си намери. Мишок! Срам! Тоя човек ще е мнг по-зле от Боби, хем нищо не става от него, хем нагъл, арогантен и се натиска!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 11, има желаещи за какво? Да вършат простотии, а не да подкрепят отбора?!
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Едно време на мач на националите мижав интерес .сега има желаещи,не ги пускат вътре !
9
5
 
18
 
! Отговори
Филип Тотю преди 5 месеца
Срaм зa Федерaциятa по футбол. Бобчо дa си ходи с цялaтa пенсионерсa мaфия. Лежaт нa стaри лaври. От преди 30 години. Превърнaхa се в aлкохолици ,и срaм зa Бългрският спорт .Джaндaрите къв ще го крепят пред стaдионa , пaзят любимците нa Нaродa от любовтa сaмият Нaрод.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички rлуnацu да се съберат нещата няма да се оправят защото не могат да дадат отговор на въпроса защо луdогорец няма изкаран един талант от школата и какво трябва да се направи за да се промени това във целия български футбол
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Полицията пазят стадиона от феновете! Стадионите не бяха ли за фенове! Тия от БФС превъртяха играта!
6
22
 
6
 
! Отговори
Eвала преди 5 месеца
Сега е моментът МВР да прибере наркоманите.
5
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега минах оттам. Има около 25 човека.
4
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Герб пак активира отре пките от Уефски Запад. Заедно с ДПС ще свалят правителството.
3
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И протеста смешен както всичко в родния спорт.
2
4
 
15
 
! Отговори
прогноза преди 5 месеца
България - Унгария 0:3
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да минат после и през парламента и президентството със същия призив!