Половин София остана без ток, ето къде има проблеми

Добрата новина е, че няма болници без електрозахранване
26 ное 2023 12:00, Нели Христова
199
Половин София остана без ток, ето къде има проблеми
Снимка: БГНЕС

Половин София е без ток заради падналия сняг и най-вече, защото изпочупени клони са прекъснали кабелите. Справка в сайта за аварии и ремонти на електродружеството показва, че засегнатите райони изобщо не намаляват.

Преди минути на извънреден брифинг столичния кмет Васил Терзиев апелира хората да внимават, защото от тежестта на снега, който е 25-30 см, може да се изпочупят още клони.

Добрата новина е, че няма болници без електрозахранване.

От 8,30 часа сутринта без захранване с ток са 7 постанции заради аварии на захранващи далекопроводи високо напрежение. Те са част от електропреносната мрежа, съобщиха "Електохолд" по повод авариите, които оставят без ток части от София.

Оттам казаха още, че метеорологичната остановка на територията на страната през нощта се е усложнила. Регистрирани са редица аварии по електропроводи средно и ниско напрежение заради тежкия сняг и силния вятър. Множество паднали дървета и клони са скъсали проводници, счупили изолатори, съборили стълбове, пишат от "24 часа".

ОТ "ЕРМ Запад" са мобилизирали 300 аварийни екипа, които снабдени с необходимата техника и оборудване за работа при тежки зимни условия. Те са продължили възстановяването на захранването през цялата нощ. Работата им е затруднена от паднали дървета и непроходими пътища. Дружеството формира кризисен щаб. Той наблюдава обстановката и пренасочна аварийните екипи там, където има необходимост.

От Електроенергийния системем оператор съобщиха, че в София е имало авария на един далекопровод, която е отстранена и захранването е възстановено.

В община "Триадица" без ток са кв. "Кръстова вада" и част от района на Хладилника.

В район "Младост" проблеми с електричеството има в Горубляне и в зоната около Американския колеж.

В община "Овча купел" потърпевши са хората, които живеят в Горна баня, в кв. "Суходол", Мало Бучино и в зона Люлин.

В община "Връбница" без ток са Мрамор, Волуяк и Житен.

В община "Лозенец" без ток са в района на кв. "Хладилника" и кв. "Витоша".  

В община "Витоша" засегнати са в зона Симеоново - Драгалевци, в.зона Малинова долина, в района на самия парк Витоша, също така зона Килиите и кварталите  "Бояна", "Владая", "Симеоново", "Киноцентъра", "Драгалевци", "Бъкстон", "Манастирски ливади - Запад", "Княжево".

В община "Студентски град" без ток са Малинова долина  и в кв. "Витоша", както и района около парк Вартопо.

В община "Кремиковци" няма електричество в с. Желява.

В община "Красна поляна" без ток е едноименния квартал.

В община "Надежда" засегнат е кв. "Илиенци".

В община "Банкя" с проблеми са селата Иваняне и Клисура.

Не малко са и засегнатите райони в община "Панчарево". Проблеми  има в Кокаляне, в зона Косанин дол, Железница, самото Панчерево, Казичене, Долни Пасарел.

Тревожно е и положението и в Нови Искър, където без електрозахранване са Балша, Доброславци, Световрачене, Курило.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До При лошия Точно при комунизма често спираше тока. Дойде синчето на ДС и пак започна с това..
157
3
 
1
 
! Отговори
София преди 5 месеца
Точно в р-н Лозенец, зона Хладилника токът изобщо не е спирал, нито в събота, нито в неделя. Не знам кой Ви подава грешна информация.
156
3
 
1
 
! Отговори
София преди 5 месеца
При нас токът не е спирал.
155
5
 
14
 
! Отговори
Нещастници! преди 5 месеца
Тия от ПП-ДБ едно нещо не могат да направят като хората! Това, обаче не им липсва самочувствие, нагло и неподплатено от способности!
154
6
 
13
 
! Отговори
тстк преди 5 месеца
гласувате за ппдб хак ви е
153
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
АйТи специалистите с високите заплати да напишат някоя програма за пускане на тока ......
152
1
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 месеца
СНЕГА НИ ИЗНЕНАДА...... Отново.
151
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кметицата Терзиев къде видя 30 сантиметра сняг? Явно на страха очите са големи. Друг е въпроса че тези рехави дървета които не са за засаждане в града отдавна трябваше да бъдат изкоренени.
150
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали си избраха фюрера... какво ги е еня за някакъв си ток?!?
149
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На централен булевард със съседите сами избутахме повалените огромни клони от трамвайната линия. Общината никаква я няма! Снощи профучаха три снегорина с вдигнати гребла, колкото да отчетат, че са минали. България вече е error 404.
148
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така и не разбрах защо при 30 см сняг и не чак толкова силен вятър, положението е бедствено!!! Преди 1989 година имаше по над метър сняг и нямаше нищо бедствено.
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нека
146
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хубаво трите постовете. Точно в тон с Промяната.Идвате от селата и започвате да пробутвате селските си маниери. Съсипвате държавата. Едно време ви държаха далече от Големият граф именно затова!!
145
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За това ли додох в Софето, да им плащам на трънските партизанки изтребили предишните собственици по 700 кинта наем за неква котийка, да нямам ток цел ден и да нема кой да ми изрине снега от стълбите до колата!
144
13
 
17
 
! Отговори
При лошия преди 5 месеца
комунизъм не си спомням да е спирал тока, като падне първия сняг.....................нафтата беше евтина, няколко стотинки .....................и се топлихме с нафтови печки..................но сега ясно-ЕРП-тата са пълен леш, нали са на чужди фирми и на чужденците не им пука, че стоите без ток...............ама искате демокрация и капитализъм.................ама хак да ви е!!!Защо ви трябваше да сменяте бай Тошо, тоя добър човечец???
143
6
 
35
 
! Отговори
??? преди 5 месеца
За какво ви е ток, бе??Нали си имате гениални IT-та с високи заплати, да напишат една програма и да пуснат тока он-лайн................фасулска работа!!!!
142
4
 
13
 
! Отговори
Я преди 5 месеца
Ми хубу ходи си пусни тока...като си толкова отворен...стани и ти един от тях....до 10 г ви чака големия...щото и тези дето ви пускат тока са на свършване...ще си го пускате онлайн... Проосто зависливо некадърно племе...
141
4
 
22
 
! Отговори
аха преди 5 месеца
Стига сте ревали..................нали искате демокрация , капитализъм и промяна!!!
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Я: А цяло лято като се пекат по плажовете и си получават заплатите как им е? Дееева и "умния" ти народ...
139
3
 
22
 
! Отговори
Я преди 5 месеца
Какво мислите им е на хората дето газят в преспите. Катерят се по стълбовете да ви пуснат тока. Имали малки деца всички имат... лиглювци...Отивайте си на село отдето изпълзяхте за да населите кибритените скутийки дето децата ви ще изплащат. Там сега ще ви е топло до печката на дърва....