Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си

Планинските пътища към Витоша са временно затворени
Обновена: 26 ное 2023 10:30 | 26 ное 2023 10:30, Нели Христова
211
Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си
Снимка: БГНЕС

"Близо 15 часа интензивен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този момент не спират работа и продължават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над 1000. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета", написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Той призовава всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях.

"Правим всичко необходимо, за да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см. На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки срещу заледяване. Активно работим и с районните кметове, които съдействат без прекъсване", допълни кметът на София.

По думите му към този час градският транспорт в София се движи при зимни условия. При възникване на извънредни ситуации се осигурява алтернативен транспорт.

"Снегопочистващите машини са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешноквартални улици. Достъпът до някои малки улици на места все още е затруднен. Обработени са общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път", добавя Васил Терзиев.

Има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на някои столични райони. Аварийните екипи на дружеството работят за отстраняването им.

"Планинските пътища към Витоша са временно затворени, но работим да бъдат отворени възможно най-скоро. Очакванията ни са към 10:00 часа движението да бъде възстановено за автомобили с вериги", каза още Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Оставка
102
2
 
30
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
БОНЕВ КЪДЕ СИ С ТВОИТЕ СПАСИТЕЛИ ИЗЛИЗАЙ ДА СПАСЯВАШ СОФИЯ
101
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Смучи София сега да събира белото със задните си части.Мис Бонева да почва да смуче,това знае най-добре тази палавница хаха
100
2
 
11
 
! Отговори
Вместо преди 6 месеца
Да дращи из фейсбуците, да хваща лопата, дюм бел инът!
99
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фандъкова никога не е допускала такова нещо.
98
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изкарвай безработните и ги впрягай в работа!
97
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Снощи в 22ч. се прибирах от театър. Минал съм по бул. Евлоги Георгиев, бул. Черни връх, ул. Свети Наум, ул. Стоян Михайловски, бул. Симеоновско шосе, бул. Никола Габровски... по големите булеварди не беше почистено, колите се движеха в киша, а видях само 1 снегорин, на Черни връх... На какво отгоре ще вдигаш данъци, терзиев? С едни 20см сняг не можа да се справиш!
96
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българинът става само да мрънка и да се оплаква, за нищо друго. Заслужавате си съдбата.
95
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гласят се да вдигат данъците, но видите ли пак ние трябвало да им свършим работата.
94
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Отказвам да чистя зелената зона. Щом е зелена зона за паркиране, това не е тротоар, а улица. Следователно е работа на общината да я чисти.
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимна преди 6 месеца
Земята под и около моя блок е собственост на живущите от блока, но документите изчезнали.
92
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Ганйо пак някой му е длъжен да е изчистено пред тях, ако може и постелката му на 10 г да сменят
91
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще чистя пред входа си, когато прехвърлиш земята под панелката да бъде собственост на собствениците, които имат апартаменти във входа. Ако земята под панелката си има собственик (общината или някой сеелянин от околностите на София) , ако обича, да дойде той да чисти.
90
11
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Хората им казаха не излизайте а те тръгнаха даже и с летни гуми а сега пищят?!Простотия.
89
4
 
33
 
! Отговори
искам, ама нещо преди 6 месеца
нямам желание да рина снега от тротоара пред нас - Комитата некадърен цяло лято не окоси тревата, не подряза уличните дръвчета, които сега са изпочупени, тънем в мръсотия, данъците ще вдигат, а аз ще им върша работата. Когато е за почистване, тротоарът е на живущите, иначе е на общината. Бе я си....!!!
88
0
 
16
 
! Отговори
Ххх преди 6 месеца
вместо да репортувате като... Пионерчета... Продължавайте чистенето, неделя е... Ало самодоволния кмет на община витоша... Ако не се почистят стръмните улици в района/ щото той е планински/ стават заледявания... И джиповете не могат да се движат. Предишните години снегорини минаваха на втория деннн... Сравняваме.
87
3
 
22
 
! Отговори
до 106 преди 6 месеца
не само това, ами с Данъци тази година сме му Платили 2 500 000 000 лева, да 2.5 Милиарда Лева - Бюджета на Столична Община! и за тия Пари иска ние да си чистиме - все едно цяла седмица не са ни и счупили такива като него от работа и даже и уикенда не ни се полага и почивка, ами да чистим сняг - невиждана - наглост!!
86
22
 
4
 
! Отговори
Благо даря преди 6 месеца
Благо даря г-н Терзиер!Вие ще оправите София и България! Да бъде!
85
0
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 6 месеца
Ти нормален ли си на ли общинска собственост. Снощи беше ужасно снегорините отчитат дейност само пръскат с сол и колите да разбият снега .тези кофи пред снегорините е направена да рине сняг а не да е във въздоха.Пак някой взе пари за нищо.
84
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега атмосферните условия не са подходящи за снегопочистване. Трябва температурата на въздуха да е над 0 градуса, 3 поредни дни, за да започне снегопочистването.