В кадър: Трети ден демонтират МОЧА, скандал в парламента

14 дек 2023 11:16, Александър Попов
202

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трети ден продължава демонтирането на МОЧА в Княжеската градина, но и напрежението не стихва. Днес на преден план излязоха депутатите от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", които заградиха трибуната в Народното събрание. Бе свикан председателски съвет след нововъведеният депутатски протест.

Шефът на парламента се зачуди дали това е хепънинг, пърформанс или някакъв хор, който ще изпълни нещо", попита председателят на парламента Росен Желязков.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се закани след него, че работата на парламента няма да продължи, докато не се спре демонтажа.

Вижте кадри на нашия фоторепортер Димитър Кьосемарлиев от третия ден на демонтажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"дали това е хепънинг, пърформанс или",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ама той интелигент и полвина.
142
0
 
2
 
! Отговори
Историята2 преди 4 месеца
Вторият фронт се открива през 1944х година. Съветските войски са вече в Полша.
141
1
 
2
 
! Отговори
Моч преди 4 месеца
има само в главата на автора на заглавието... А и на тия които го подържат.
140
1
 
3
 
! Отговори
бай Кольо преди 4 месеца
Абе "тия "бетоновите , за български паметник нямаше да риват така бе ,маниии мани .
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 147Кои империи изчезват и кои си стоят? Че пак сме под имперско влияние. Кога наистина сме били свободни? От Освобождението насам все русофили и русофоби, под Източно или Западно влияние. Но винаги под влияние. Съдбата на Балканите и най-вече на България.
138
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИМПЕРИИТЕ ИЗЧЕЗВАТ, РОБИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ СЪС СВОБОДАТА СИ... ПЛАЧАТ ЗА ВЕРИГИТЕ СИ ! ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ !
137
6
 
18
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 4 месеца
Знае се,че без откриването на втори фронт от САЩ и Великобритания,победата на ссср над фашизма във ВСВ би била невъзможна.А защо тогава на този "паметник", символизиращ тази победа,няма и по един войник от САЩ и Великобритания,а само представител на окупаторите на България?Този монумент беше превърнат в църква, пред която само комунисти и русофили,поклонници до смърт на този окупатор,и с повод и без повод поставяха цвета и се молеха за него.Да!Премахването му беше задължително!
136
8
 
5
 
! Отговори
Келепир за денковци преди 4 месеца
Една от скулптурните композиции на Паметника на Съветската армия е дело на скулптора Любомир Далчев и е направена по рисунка на Борис Ангелушев. За тази композиция много колекционери вече са готови да направят пребогати Денков, Асен Василев, про100Киро и техните съучастници в ПП, правителството и Столична община. Няма да е за пръв път. Например, Четвероевангелието на цар Иван Александър, подарено на британски дипломат от неук игумен, от десетилетия краси колекцията на Британската библиотека.
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
джипси то си е джипси
134
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 139Работата е там, че русофили от няколко поколения правят този цирк. Ама им се връзвате, че са се пребоядисали и им ръкопляскате. Ако трябва, ще се прегърнат и с БСП след някой месец, както се прегърнаха с уж ненавистното им ДПС.
133
5
 
10
 
! Отговори
МЪСК преди 4 месеца
Американският милиардер Елон Мъск иска да получи руски паспорт в бъдеще. Той заяви това по време на онлайн предаване в социалната си мрежа Х (бивш 0).Мъск също заяви, че руският президент Владимир Путин е "добър човек". Според него бизнесменът получава десетки доклади с руски мемове за себе си, той отбеляза специфичното чувство за хумор на руснаците."Харесвам тези момчета. Нямам нищо против да получа руски паспорт в бъдеще
132
3
 
15
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 4 месеца
Свободна България изрязва злокачествения съветски тумор! Флексовете пеят песента на свободата, комунистите реват в истерия! Боже, пази България от тези човеконенавистници! Може би на мястото на този срамен кумир на робството и варварството е най-добре да построим православен храм, за да знаят ругателите на Вярата, убийците на Надеждата и осквернителите на Любовта, че и най-жестокият тоталитаризъм е обречен на пълен провал!
131
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз съм живял и при соца доста, но добре, че бе недостатъчно. Бях неспособен на двайсет няколко да имам собствен дом, бях картотекиран 4-та категория за жилище, което значи никога. Автомобил ли, щях да чакам 20 години и някъде към четиридесет и нещо години можеше да си купя с ред Москвич. Чаках с купони и по опашки за мляко, олио, захар, брашно, ***. Дойде демокрацията и имам вече три жилища и съм сменил няколко автомобила. Обикалям света и виждам, колко съм пропуснал, а нашите родители и техни
130
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилиците и техните *** ги е страх от премахването на това недомислие, защото те са събаряли и рушили и ги страх, страх ги е да не попаднат от другата страна на онеправданите, а те получават по-лошото, забравата, игнорирането и отлъчването от обществото.
129
18
 
6
 
! Отговори
Леля чичо преди 4 месеца
Все едно някой да скъса пред очите ти некролога на някой твой близък, но тука говорим са символ на милиони загина за да я има българия, ако не бяха тези милиони които никога не са успяли да имат деца а са доживяли до 18 години за да умрат, а вие се гаврите с спомените на този народ, мр.ъсни ур.од.и. не заслужаващи тази територия наречена българия, да идват турците и още 10 века робство
128
4
 
23
 
! Отговори
Observer преди 4 месеца
Абе хора защо се занимавате с щу.ротии? Цялата държава, медии,телевизии не спират да правят драма. Нямате ли си работа,семейство,приятели че от ссутрин до вечер само това ви вълнува ? Разбирам да махат Шипка или да събарят Ал. Невски а то някакъв паметник построен по времето на комунизма,който няма нищо общо с нашата идентичност като нация,с нашите революционери или български символи? Както мавзолея разрушен преди години така и този монумент нямат място в центъра на София! Да го карат в музея
127
3
 
13
 
! Отговори
Швейк преди 4 месеца
Само в БГ сме способни да се караме за някакъв пълен ***, ненужен на никой.
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ИндулгенцияТака е. Но колко го разбират? Народът пак скача я у Лево, я у Десно (дето са сега децата на баш Левите) и вярва, че неговият живот ще се промени към по-добро. Пък то просто децата на бившите да се закълнат със жест на новите господари. Комунистите никога не са падали от власт и пак са власт, независимо дали ще има или не паметници. Вече излизат внуци и правнуци пременени в нови кожи. Кое е по-важно да се запази: паметникът или властта?
125
1
 
12
 
! Отговори
До 126 преди 4 месеца
А на съветската армия има ли паметник в Брюксел, от който да няма друг по-голям ? Кажи, че ние непросветените не знаем !
124
5
 
14
 
! Отговори
Мисля че преди 4 месеца
Паметникът е хубав, но не му е мястото в България !