Предлагат временен председател на СОС до гласуването на бюджет

Искат на всяко заседание да изслушват кмета по актуални въпроси
4 яну 2024 12:28, Стела Стоянова
11
Предлагат временен председател на СОС до гласуването на бюджет
Снимка БГНЕС, архив

Столичният общински съвет да си избере временен председател до приемането на бюджет на Столична община за 2024 г., след което той да се оттегли от поста. Това предлагат в свое писмено обръщение към колегите си общинските съветници от „Синя София" проф. Вили Лилков, Ивайло Йонков и Иван Сотиров, както и Карлос Контрера от ВМРО.

Формулата за излизане от сегашната криза включва също постоянните комисии и специализираните органи на СОС да се сформират на пропорционален принцип, като всеки съветник получи възможност да участва в три от тях.

До приемането на бюджета в дневния ред на заседанията на СОС да се включват само доклади, които са единодушно подкрепени от членовете на председателския съвет.

СОС да изиска от кмета Васил Терзиев да внесе Програма за управление и реформи и нова структура на общинската администрация, а всяко заседание да започва с първа точка изслушване на кмета по актуални въпроси, е другото предложение.

То включва и изготвяне на оперативна работна програма на СОС за 2024 г.

„С предложения подход едновременно организираме и започваме работата на СОС, гарантираме, че няма да има плаващи мнозинства до приемането на бюджета, а времевото ограничение ще позволи да се сложи рамка за провеждане на консултации за постигане на споразумение за стабилно управление на Столична община в предстоящия мандат", пишат четиримата в писменото предложение до колегите си.

Столичният общински съвет, който над 2 месеца след изборите все още не е започнал своята работа, е в политическа криза и не се очертава близка перспектива за оформяне на мнозинство, което да поеме политическа отговорност за управлението на Столична община, подчертават четиримата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: кметСОСпредседател
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 4 месеца
Какво има да се чудят след като не можа редовно сега временно да слагат СПАСИТЕЛЯ на София Борис Б,за 3 месеца столицата ще стане рай.И паветата ще нареди и въздуха ще пречисти и движението ще регулира и безплатен градски транспорт ще пусне.
9
3
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
ОСТАВКА И НОВИ ИЗБОРИ СОФИЯ НЕ ЗАСЛУЖАВА ТАКИВА АЛЧНИЦИ МЕСТНИ СПАСИТЕЛИ А ПРОМЕНИТЕ С ДС ЧЕРВЕНОТО МИЛИОНЕРЧЕ ЩЕЛИ ДА ВЗЕМАТ НА ХОРАТА АПАРТАМЕНТИТЕ КОЛИ НЕ И ТРЯБВАЛИ СОФИЯ ЗАЩО СЕ ОСТАВИ В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ СОФИЯ СЪБУДИ СЕ
8
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
не мислите по изборите ето го резултата за какво ние този сос бездел-ници съсзаплата и лобизъм кметът да поеме нещата в свои ръце не му трябва никакъв сосда спре вече строителството в софия да се садят само дървета за кислородсофия е порутена в люлин тротоарите са повредени от паркирани автомобилинаправете паркинги около метростанции люлин сливница и обеля
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
кмета хубаво искаше да си направи заплатата 1лв.Сега за 0.60ст. никой нямаше да се натиска :()
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
2 месеца немогат да постигнат съгласие и да изберат председател на СОС. Незнам как ще гласуват бюджет. Работата е "Орел, рак и щука"
5
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ С ПИТАНЕ ДАЛИ ДА СЕ ВЪРНЕ НАРЯЗАНИЯ ПАМЕТНИК ИЛИ ДА СЕ ПРЕДАДЕ НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ ИЛИ ДА СЕ ПОПРАВИ ИЛИ ДА СЕ ПРАТИ НАРЯЗАН В МУЗЕЯ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ИЗКУСТВО :D
4
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
НЕ НЯМА ДА ИМА НОВИ ИЗБОРИ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НИТО ЗА КМЕТ НА СОФИЯ!!! ТОВА НЕ СА ВИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!! ДОКАТО НЕ СЕ ПРИЕМЕ НОВ БЮДЖЕТ СЕ РАБОТИ СЪС СТАРИЯ! ДОРИ ДА ИМА ИЗБРАН ПРЕДСЕДАТЕЛ ПАК МОЖЕ ДА НЕ ПРИЕМАТ БЮДЖЕТА ЗА 2024-ТА ! ТЪЙ, ЧЕ ДРАГИ ПУТИНИСТИ И ДРУГИ НЯМА ШАНС НИТО ЗА НОВИ ИЗБОРИ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА НИТО ЗА ВРЪЩАНЕТО НА НАРЯЗАНИЯ ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ :D
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименУви, няма и грам чест. Освен това си е и платил
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Терзиев ако има чест след като ще има нови избори за СОС да подаде оставка и той и да се избира и нов кмет.Другото е шашкънски работи.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нови избори за общински съветници!