Вили Лилков: В СОС няма управляващи и опозиция, търсим начин да започнем работа

Столичните общинари ще се съберат на 15 януари заради санирането
Обновена: 13 яну 2024 10:55 | 13 яну 2024 10:52, Елка Василева
31
Вили Лилков: В СОС няма управляващи и опозиция, търсим начин да започнем работа
Снимка: архив, БГНЕС

"В момента няма управляващи и опозиция в СОС - ние търсим разумно мнозинство, което казва, че общинският съвет трябва да започне работа, за да не се прехвърли кризата в Столична община". Това каза пред БНТ общинският съветник от "Спаси София" Вили Лилков.

"Изпускаме срокове - до 15-20 февруари ние трябва да разгледаме бюджета. Този дневен ред ни притиска да намерим разумно решение", каза Лилков.

Още по темата
Следващото официално заседание на Столичния общински съвет е насрочено за 25 януари, но общинарите ще се съберат още на 15-и, тъй като трябва да дадат мандати на районните кметове за програмата за саниране.

"Срокът изтича на 16-и. Това показва, че неработенето на общинския съвет създава проблеми на София. Общината има един дневен ред, който си тече, трупат се преписки и проблеми", каза Лилков.

Според него предложението на Борис Бонев за ротационен председател без участието на ГЕРБ не е възможно. В тази коалиция се включват БСП и "Синя София", които имат принципни различия, посочи той.

"По-възможен е вариантът, който предложихме с Карлос Контрера - избор на председател с мандат до приемането на бюджет за 2024 г., след което този председател подава оставка. През това време политическите формации, от които основно зависи да се формира мнозинство - ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС, би трябвало да започнат преговори", посочи общинският съветник.

Трябва да се сформират постоянните комисии към общинския съвет, защото без тях нито един доклад, подаден към общината, не може да се разгледа, каза още Лилков. Кметът също трябва да внесе своята програма за управление и реформи, която ще даде рамката, в която могат да влязат и преговорите за бъдещо управление.

Вили Лилков смята, че Васил Терзиев няма пряко участие в спора между ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС. Определи като невъзможна коалиция между "Синя София", БСП и "Възраждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
РЕШИпроблемДНЕС ! преди 3 месеца
В Швейцария няма жени с бурка на лицето. На който не му харесва му показват границата да си ходи. Ако деца на емигранти търчат и крадат по пазарите, цялото семейство го екстрадират. След 2 криминални прояви нарушителят получава последно предупреждение. След трета криминална проява изчезва. Там затворите са полупразни. Икономисват хората, затова им е висок стандарта. Гражданите уведомяват полицията писмено за всяко забелязано нарушение и законът гарантира анонимността им. Така поддържат стандарт.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно ГЕРБ, СДС, ДБ, ПП и Спаси София не могат да се разберат кой колко и какво да краде.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
21 В "Синя София" са един файтон хора, иначе нямаше да се съберат с ПП, които манипулираха изборите, алабала с президента.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вили Лилков незнае къде се намира, както и ДБ, вляво, или вдясно. Как заради ДС, Радев, остатъците от някогашното СДС олевяха. Жалко.
19
0
 
4
 
! Отговори
Накратко : преди 3 месеца
Мис Бони + Василка ДС = ВНЛ
18
0
 
7
 
! Отговори
Оставка и преди 3 месеца
НОВИ ИЗБОРИ !!!!
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига сте ни занимавали само с тази Лилка, пиянде и половина ...
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голям коментар, голяма мисъл. Само дето Вили Лилков е от "Синя София", а не от "Спаси София". След като автора не прави тази разлика има ли смисъл да четеш нататък
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На влашкото пиянде торбичките под очите му стигнали до носа.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това у е Вили някакво еврейско ли е ?
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наздраве Вили!
12
2
 
10
 
! Отговори
Забраванковци преди 3 месеца
Столична община до момента: 1. "Забрави" да почете освобождението на София от турско робство; 2. "Забрави" да почете Ботев; 3. "Забрави" да почете годишнина от жертвите (почти изцяло ЖЕНИ, ДЕЦА, СТАРЦИ) от английските и американски бомбардировки през втората световна (военно престъпление с паметник на УБИЙЦИТЕ); 4. Вместо Коледа, реши да наложи на столичани да празнуват..."океанското биоразнообразие" и замени елените с розови еднорози, Дядо коледа с костенурка, снежинките с медузи. СлучаЕноС?
11
3
 
8
 
! Отговори
свободна европа преди 3 месеца
"свободна европа" излезе с поредната хрумка - искат от България да извади от учебниците "Аз съм Българче", защото "как ще се почувстват децата на 100 000 бежанци". А "медиите" - нищо - тишина! Днес.бг, къде сте? Или сте СЪУЧАСТНИЦИ??? ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЕ ИМА ПОСЛЕДИЦИ! Запомнете го! Тук правите ИЗБОР! И до момента той е фатално ГРЕШЕН! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! ОТГОВОРНОСТТА Е ЛИЧНА и се носи от ВСЕКИ! И вие ще я носите!
10
4
 
3
 
! Отговори
Варненец преди 3 месеца
Господа от София, направете на това място в Борисовата градина паметници на достойни българи-Левски,Ботев, Раковски, Бенковски, Захари Стоянов, Стефан Стамболов,Димчо Дебелянов....Във Варна има една алея на възрожденците,не може да се каже че много хора ходят, за съжаление, но е хубава! До нея стърчат два грандиозни урода на социзкуството и ,,култура" и никой не може да ги махне!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма нужда да търсят начин, като не могат да почнат работа, да подават оставки и да разтурят калимерат. ОСТАВКА!
8
2
 
5
 
! Отговори
СДС = преди 3 месеца
Дами и господа, Вие гледате Стани богат. Намираме се пред въпрос за 100000 лева. Какво означава абревиатурата СДС: Съюз на Доносническите Синове / Само Държавна Сигурност // Слава на Държавна Сигурност /// Социалистическа Държавна Сигурност
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво СДС бе - СДС умря преди 20 години :)))
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 5 "Този е от партията на Гнома - и двамата са дърти комунисти." ЛЪЖА! Проф. Лилков е от истинското СДС, което се разпадна заради ко...му...ни...сти-костовачета като Гнома и нароиха безброя от мутро-олигарси.
5
4
 
10
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
Вили дай път на младежта бе не се ли наяде ............
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този е от партията на Гнома - и двамата са дърти комунисти :)))