СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата

Ще има разположени патрули на зоните, които са най-уязвими, каза комисар Данаилов
10 мар 2024 09:15, Анисия Иванова
182
СДВР: Над 100 души са задържани през изминалата нощ при проверки в столицата
Снимка: БГНЕС, архив

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата.

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов пред Нова тв. "Повечето са профилактирани и освободени", уточни той.

"Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той.

Зам.-директорът обясни още за напрежението в изминалите дни в няколко точки в столицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: СофиязадържаниСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Папаеца преди 1 месец
Тука в коментарите като ва гледам всички сте много бързи и яростни, ама нито ще отидете да гласувате или пък като отидете ще гласувате за същитите за същите евро джендърмени както сте гласували до сега. Софиянци тва си поръчаха тва ще получат.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да благодарим на Денков за изострянето на вътрешната обстановка в страната.
152
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През уйкенда почти винаги отнемат достъпа на хората
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През уйкенда почти винаги отнемат достъпа на хората
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Амдепм
149
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мигрантите, стоварени тук със самолети с тайни чартърни полети, първо им е бил даден шанс да се интегрират в Австрия, но те се оказали "агресивни, незаинтересовани от полагане на труд и напълно безполезни за обществото". Т.е. мигрантите в София са "селектирани и одобрени" от ППДБ! Честито!Това е само началото!
148
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто тия се екстрадират обратно в Африка при другите маймуни и който преминава границата се стреля на месо. Както беше едно време.
147
0
 
7
 
! Отговори
Чери00 преди 1 месец
И КАКВО, НИЩО? ДОРДЕ ТЕ ИДВАТ И НИЕ ГИ ПУСКАМЕ, ТЪЙ ЩЕ Е! Квао още ни чака, бедна ни е фантазията. Ама ХАК ДА НИ Е! ДЕМОКРАЦИЯ!
146
2
 
15
 
! Отговори
Яшар преди 1 месец
Съвсем на скоро някой по телевизията беше само позагатнал,че имигрантите от Изток можели да взимат ЕС гражданство единствено от ЕС-държавата на която първо са пресекли границата.Правете си сметка що народ е преминал Българо-турската граница.най малко един милион народ е това,а в последствие може да се окажат и повече милионите.След добиването на БГ-гражданство,бежанецът има пълното законно право дадено му от ЕС да извика цялата си рода.Става дума за над 10млн. души поне.Изчезнахме като народ.
145
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези 100 като ги пуснат да набарат жените и дъщерите на Денков, Просто Киро и всички които ни го набиха този Шенген!
144
1
 
25
 
! Отговори
АРЕСТ, СЪД за ДЕНКОВ преди 1 месец
ДА КАЖЕ КАКВО ТАЙНО Е ПОДПИСВАЛ ЗА МИГРАНТИТЕ
143
1
 
18
 
! Отговори
оставки трябват МВР преди 1 месец
Защо полицията не била на мястото на инцдента ? Защо не са реагирали веднага ? Защо не са знаели какво се случва в самият център на столицата ни ???? ЕЙ МВР ??? Какво правите бе *** ? Ако някой беше тръгнал да прави атентат щеше да избие камара народ ! Защо няма патрули с полицаи бе *** ? Подавайте оставките , че голяма издънка в сигурността е това ! Как не ви е срам? Вие трябва да пазите реда - за това взимате големи заплати ! За това ! Хем сте много , хем безполезни и службогонци
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що Украинските бежанци не правят така а ? *** мюсулманска . Вън от България
141
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ги пуснаха накрая Що ? Директно под конвой и на турската граница да ги връшат от където са дошли ! Няма помирение ей да знаете ! Няма да има мир докато тези не ги изгоните или вкарате в затворите ! Няма! МИРЪТ ГО НАРУШИХА АРАБИТЕ - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ! *** ДОЛНА ! БОЙ САМО ВИ ЧАКА
140
0
 
11
 
! Отговори
Ddd преди 1 месец
Задържали са ги, дали са им по един сандвич и са ги пуснали.
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преведено и те не знаят защо са били задържани.
138
4
 
23
 
! Отговори
ГЕТОТО НА ЕС? преди 1 месец
България се превръща в ГЕТОТО НА ЕС, със съгласието и помощта на управляващите, за който гласуваме. И така е от поне 10 години насам. Сега обаче процесите се засилват. Само след 3-4 години, ако настоящата политика продължава, България ще е истинско гето, без държава и закони. Медиите напълно цензурирани, а на улицата ще важи правото на силния. На там вървим мили ми Евтоатлантици и защитници на "ценностите". БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
137
1
 
35
 
! Отговори
НЕЛЕГАЛНИ МИГРАНТИ преди 1 месец
Въпросът е какво правят "мигрантите" изобщо у нас, наречени "бежанци? И защо не се прилага международното право - бежанец е само когато прекрачи границата на съседната държава (при определени обстоятелства - война в неговата страна например). От там нататък той си е НЕЛЕГАЛЕН МИГРАНТ. И не би трябвало да си подава носа от център за временно настаняване. Аз не знам България да граничи с Аффанистан и Пакистан например..
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 127 - Че то тогава... Трябва да изгоним шефчетата на вскчките ИТ фирми , бе...
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 137 - Здрасти, истински патриот тука! Мижранти биещи се по улиците са за жесене, па нападната група лъжат яко...