Столичната община възстановява водното огледало пред хотел "Рила"

Това е предизборно обещание на кмета Трайков
14 мар 2024 11:29, Петър Бойчев
7
Столичната община възстановява водното огледало пред хотел "Рила"
Снимка БГНЕС

В градинката пред хотел "Рила" в центъра на София ще бъде обновено водното огледало. Главният архитект на район "Средец" Кристиан Яричков е издал разрешение за пълна реконструкция и възстановяване на съоръжението.

От него става ясно и че ремонтът вече е съгласуван с Министерството на културата. Официално пространството пред хотела се казва "Равин Гавриел Меркадо Алмоснино". Възложител на реконструкцията е кметът на "Средец" Трайчо Трайков, пише "Сега".

Разрешението разделя предстоящите строителни дейности на два етапа, от които първият е възстановяване на огледалото и монтаж на технологично оборудване за него. Освен това проектът включва и реконструкция на осветлението и видеонаблюдението в градинката. В проекта за бюджет на Столична община за тази година за строителни работи в нея са предвидени 94 000 лв. без ДДС.   

Години наред зоната през хотел "Рила" бе изоставена от общината и през това време тя се превърна в яма, която се пълнеше с дъждовна вода. Дълго време пространството бе отдавано от областната управа на София под наем на частна фирма, която имаше заведение в нея. Години по-късно Столична община си върна контрола над градинката, но след това така и не предприе действия за социализирането ѝ.

През миналия си мандат районният кмет Трайков обеща, че ще направи опит да върне градинката на столичани. С около 200 000 лв. бяха сменени настилките, прилежащите тротоари и бяха поставени нови пейки, а впоследствие бяха засадени и нови растения. В отминалата кметска кампания Трайков се зарече пълното обновяване на зоната да стане факт през 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
6
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 месец
Сринаха без нужда разкошния хот.Щастливеца на Витоша, а тоя бардак хот.Рила кога?
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откога басейните се наричат водно огледало?!
3
2
 
7
 
! Отговори
check_brains преди 1 месец
Чак пък ми изтриха коментара - не трябва да говоря явно за постиженията на селската архитектура и градоустройство по време на предходното управление.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горкото ДС "чедо" Васко е поредното повредено "чедо" на Васко Божковия-Радьо-Путьов "преврат" от 2020 г., и какво "постигнаха" мутрьо-васковците? Чудовищна инфлация, международна изолация, срив на инвестициите, супер-лъжлива руска и родна-ПП-ДБ пропаганда, ХАОС де-що погледне човек, и гласуване с краката навън и НАПРЕД. всичко това ни го довлече рундьото, и докато то не се махне, ние мирлък, спокойствие и благоденствие НЯМА да видим!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
5 млн предизборна кампания как се избиват???