НСО с мерки за сигурност за опелото на патриарх Неофит

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори
Обновена: 15 мар 2024 18:55 | 15 мар 2024 18:53, Анисия Иванова
6
НСО с мерки за сигурност за опелото на патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

На 16 март 2024 г. (събота) Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в София за заупокойната света литургия и опелото на блаженопочиналия Патриарх Български и Митрополит Софийски Неофит.

След 08:00 часа гражданите, които желаят да присъстват на литургията и опелото в катедралния храм, ще преминават проверка за сигурност през пунктове, разположени при северния и при южния вход на храма, съобщиха от НСО.

Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние няма да бъде разрешаван.

За времето от 08:30 ч. до 15:00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зона „София-център“ с радиус 1500 метра и височина 1000 м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не беше водач, не беше обединител, не работеше активно за престижа на българската православна църква, не чух да изразява ясна позиция по важни въпроси. Не беше и харизматичен. Не разбирам истерията сега.
4
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Спомени от миналото ? ! Атентата през 1923 година . Тези фуражки си мечтаят за палежи , взривове и бомби . Очевидно е , че те самите правят провокации с цел задоволяване на садистичните си наклонности . Или както казва народа български - " боя от Рая е произлязъл . " .
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв би могъл да бъде преносимият източник на йонизиращо лъчение ? А онкоболни подложени на лъчетерапия, които задействат дозиметрите,те какви документи трябва да представят? Едно е ясно,май с джедайски меч може,щом нищо не се споменава за мощни източници на кохерентна светлина.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пращайте безмозъчните с автоматите и водоструйките! Циркаджии.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еее, престарават се вече.