За кой ли път – отново пренареждат жълтите павета

Вадят се металните лайсни, заради които шофьори се оплакват
19 мар 2024 08:43, Елка Василева
49
За кой ли път – отново пренареждат жълтите павета
Снимка: Тихомир Игнатов / БНТ

Ново пренареждане на жълтите павета в центъра на София е започнало в понеделник вечерта, съобщи БНТ.

Вадят се металните лайсни, заради които шофьори се оплакват, че пукат гумите на колите си.

Последното пренареждане на жълтите павета бе извършено през лятото и есента на миналата година след некачествен ремонт. Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова глоби фирмата изпълнител със 100 000 лв.

Ремонтът приключи на 1 октомври 2023 г. - половин месец по-късно от обявеното. Обхванатият участък бе 2000 кв. метра, а дейностите бяха извършени за сметка на фирмата изпълнител.

Преди около седмица обаче екипи на Столичната община установиха огъване на профилите, частично пропадане и разместване на жълтите павета в района на площад "Народно събрание" - което налага и новия "ремонт на ремонта".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Паветата са произведени в Унгария.Няма ли да е по-евтино да наемем една унгарска бригада да нареди паветата и веднъж завинаги да се приключи този проблем.И повече паветата да не се пипат.Явно вече няма кой да ги реди.
42
0
 
1
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 1 месец
Боко е толкова npocm че не можа да набута фирма която поне едно паве да може да ремонтира. Да видим новият кмет дали ще се оправи.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като ги пренаредят още двадесетина пъти и ще се научат как се прави. Практика си трябва.
40
1
 
0
 
! Отговори
Уртантартенян преди 1 месец
Майсторите редящи павета са членове на три-четири етноса и имат двойно и троййно гражданство и да под закрилата на ООН и ЕС. Който се оплаква от добрата им работа, да си помисли пак
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато има такива главочи в НС и в СОС така ще е - ще ги пренареждамеееее - докато габито ги подреди както боко нареди
38
0
 
2
 
! Отговори
gosh преди 1 месец
Меркел да ги подреди - няма да има повече теми за днесчето
37
0
 
2
 
! Отговори
жорето преди 1 месец
Аман от столицата бе, спукал някой гума и оп - пренареждане. ами да им пратим жълти павета .... по главочите
36
0
 
7
 
! Отговори
И.Б. преди 1 месец
Когато тези павета са поставяни за пръв път, не се е предполагало, че по тях ще пътуват ежедневно коли. Забранете движението на коли по тях и няма да имате проблеми с пренареждането на паветата.
35
2
 
9
 
! Отговори
Сава Томов преди 1 месец
Как може такъв срам? За толкова години едва на Каблешков му се вижда финала. А останалите Сахаров, Копенхаген, Ломско шосе, Западната дъга на Околовръстното, едни павета не можем да наредим. Даже се оказа, че има жив специалност от преди години, който ги е пренареждал. Още тогава каза в репортажа, че пак са ги направили зле. Срам, Терзиев, срам си и ти!
34
1
 
12
 
! Отговори
българина преди 1 месец
българския строителен гении в цялата му прелест.,.....
33
0
 
7
 
! Отговори
How much преди 1 месец
За чия сметка се пренареждат паветете. За моя или влизат в гаранционната поддръжка?
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пак няма да ги направят. Няма майстори, които знаят как се редят павета. Има само майстори на как се точат пари от общината / данъкоплатеца
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РАЗБИРАМ КОМЕНТАТОРА "Софето", ЧЕ СЕ ЧУВСТВА ОБИДЕН, НО ЩЕ Е ПОЛЕЗНО ДА ПРОСЛЕДИ РАЗВИТИЕТО НА СОФИЯ ЗА ДА НЕ ИЗПАДА В НЕУДОБНИ ПОЛОЖЕНИЯ. ПОЗНАВАМ Я И ОТ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ, И ОТ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ, И ОТ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ И ДА НЕ БЪРКАМЕ ПОЛОЖЕНИЕТА - СГГАААН ИМА ВЪВ ВСИЧКИ ВРЕМЕНА И ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА,А НЕ САМО ОТ 15-20 ГОДИНИ ДЕТО СЕ БИЛА НАВЪДИЛА...
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Северна Корея с космическа програма, а България едни павета не може да нареди. 34 г. банани в магазините и май муни в парламента.
29
5
 
5
 
! Отговори
Св преди 1 месец
Абе що още се мъчат с това. Кой заблуждаваме, вече ги няма тези майстори. Няма и да намерят, няма наистина смисъл. Никой реално не е виновен, няма от кой вече да е научат. Да бият два пласта асфалт, да го боядисат златист и да мирясат. Или щампован бетон нещо ...
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До стар човек "Софето" беше много по- зелено и много по- спокойно само до преди 15 години, не е нужно да се връщаме до след освобождението. Голяма *** се навъди в последните 15-20 години. А въпросната зона с жълтите павета трябва да стане пешеходна, няма нужда целият трафик да минава през центъра.
27
0
 
8
 
! Отговори
Корупционният преди 1 месец
Това показва безсилието на държавата.
26
2
 
4
 
! Отговори
До стар човек преди 1 месец
АЛО ДРЪТИЯ, КОГАТО СОФЕТО Е БИЛО ЗЕЛЕНО И СПОКОЙНО Е БИЛО 25 000. СЛЕД ТОВА СБРАЛИ СЕЛЯНЧЕТАТА,ТИ ОТ КОЕ СЕЛО СИ КОРЕНЯК СТОЛИЧАНИНО??!...
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЖЪЛТИ ПАВЕТА И ЗЕЛЕНИ КАЙМЕТА,ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА,ЪХ ПАРДОН ПОДМЕНЯМЕ ПРОМЯНАТА!!!...
24
6
 
6
 
! Отговори
стар човек преди 1 месец
Ами тези павета са физмислени и наредени когато потях са минавали файтони, каляски и малко автомобили! Не е имало такъв интензивен трафик и не са минавали танкове и БРДМи след военните паради....София беше спокойна и зелена столица,а сега половин България вилнее в нея.Скоро и всички тротоари ще станат непристъпни от паркираните по тях автомобили!!!