Вдигнаха кола с 2-годишен абонамент в центъра

Екскурзията на автомобила продължава 10 дни
28 мар 2024 15:40, Инна Ангелова
20
Вдигнаха кола с 2-годишен абонамент в центъра
Снимка: БГНЕС

Пореден абсурд с Центъра за градска мобилност. За това сигнализира потърпевшият Огнян Антонов, на когото за пореден път “паяк” вдига колата. Мъжът, който живее в центъра на столицата, има платен двугодишен абонамент за “Синя зона”. Пред ефира на Нова ТВ той споделя и куриозната случка.

Паякът на ЦГМ вдига колата му, без негово знание, и я мести на различни локации. Екскурзията на автомобила продължава 10 дни, а накрая се озовава в наказателния паркинг в кв. „Подуяне".

„Имам платен 2-годишен абонамент, който ми позволява да паркирам в синя зона в центъра на София. Свикнал съм да ми местят колата. За 10 години над 20 пъти, но този път нещата бяха по-сложни. Не ми казаха, че е в района, а ми казаха, че е била сложена скоба и след това паякът я е оставял някъде, където нямам право да спирам. При всяко следващо местене не съм бил информиран, а от Центъра за градска мобилност ми имат данните. Наложи се да платя глоба 126 лв.", споделя мъжът.

Потърпевшият търси правата си като подава жалба, но служител на ЦГМ му заявява, че няма смисъл да се занимава с глупости, тъй като не е единственият, който подава жалба и е по-добре да си плати глобата.

От ЦГМ казаха, че ще направят пълна проверка случая и ако се установи нарушение, му бъдат възстановени парите по фактурата.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: синя зонаСофияцгм
Още от София
Заплаха за бомба в СУ „Св. Климент Охридски“
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
По фактура, ама и преди 4 седмици
обезщетение трябва да има за работата вършена от собственика за търсене на колата! Пеи свестен адвокат ще си изкара поне две МРЗ!
16
0
 
17
 
! Отговори
Хей преди 4 седмици
От центъра за градска дебилност не може нищо добро да се чака.
15
0
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 4 седмици
За съжаление жалбата ще чака за разглеждане до неделя по обяд - компетентната институция няма да приема и разглежда жалби до края на тържествената литургия за Великден в неделя.
14
2
 
6
 
! Отговори
Ке преди 4 седмици
НеФФ, от градски тип. Искам да кажа София, разбира се.
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 9 - Синята зона е на карета. Като платиш абонамент можеш да паркираш на паркоместата в карето в което се намира адреса на който е регистрирана колата. Аз съм в Оборище на Дондуков. Това не означава, че мога да ида в Средец и да се посадя някъде около Графа и няма да ме вдигнат. Отделно има места за инвалиди, където не можеш да паркираш дори и да не са боядисани има си табела до тях. Ако си спрял преди или след последното място само щото "тя не стърчи много в завоя" пак си за глоба!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Ицо 10 - Трябва, ама збарави полицията да влезе в общинска сосбтвеност, освен ако отвътре не се чува автоматична стрелба ...
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 1 - Същото и е с отнентите книжики на "надрусани шофьори", които са пили сироп за кашлица два дена, преди това. Спират междунаредон шофьор, показва "наличие на наркотици", айде 4 месеца чака за тест, айде камиона за 200 000 лева седи 4 месеца и не изкарва нищо ... това са загуби за поне 25000 лева за човека. Кой ще му ги плати? Кой ще му плати и това, че мина на Ксанакс, заради стреса.
10
1
 
33
 
! Отговори
Ицо преди 4 седмици
Да си плати глобата?? каква наглост?? Ако някой ти вдигне колата без да има право, всъщност не трябва ли да звънеш в полицията за кражба, а не да плащаш глоби??
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 2 - Баш това си означава.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Потърпевшият търси правата си като подава жалба, но служител на ЦГМ му заявява, че няма смисъл да се занимава с глупости, тъй като не е единственият, който подава жалба и е по-добре да си плати глобата." - Ще сложа една маска и ще плясна на служителя два шамара пред камерите, че да си се гледа по новините, какъв е шемет ...
7
1
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 4 седмици
Много си наивен, ако си мислиш, че целта е да има място за паркиране на такива дето искат да си свършат работа.... целта е да съберат едни пари. Ето пример: ул. Пиротска в отсечката между бул. Константин Величков и ул. Димитър Петков - няма институции, няма болници, даже детска градина и училище няма, ама е платена зона...
6
15
 
2
 
! Отговори
До 5 от 6 преди 4 седмици
Това означава че няма право да спира където си поиска.На 6 май може да иска да спре на жълтите павета където ще минават танковете.Според него може.Нали си е платил
5
0
 
48
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Гледах интервюто с човека. Не в спрял "както и където му е паднало", както коментирате, а му е вдигната колата, защото са снимали някаква си продукция точно на това място и са решили, че в този момент там трябва да има снимачен екип. А това, че човекът живее там и си плаща, за са си спре пред блока, на ЦМГ и бездарните ни актьори не им дреме.
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
и кат плати паркира дет си иска ли :)))
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-безполезната организация на планетата - ЦГМ. Вместо да инвестират в планиране на подземни паркинги, гаражи, обособени места за свободно паркиране, те разчертали центъра и го направили пълна скръб, както за живущи, така и за посетители. На всичкото отгоре, сложили ограничения от по 2-4часа в зависимост от зоната. Пълни безполезни едноклетъчни.
2
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това, че има платена зона не означава, че може където и както му падне да паркира, едва ли са го вдигнали случайно а точно заради такива платили и електромобили човек който има да си свърши работа не може да намери свободно място!
1
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То хубаво, че ще му върнат парите за глобата, но времето дето го е загубил заради безхаберниците, кой ще му го плати?