34 000 лева обезщетение от СО за падане заради разлепена плочка

От общината винят пострадала, че не е гледала къде върви
41
34 000 лева обезщетение от СО за падане заради разлепена плочка
Снимка: БГНЕС

Адвокат Веска Волева осъди Столичната общината да ѝ плати над 34 000 лева обезщетения и разноски, след като преди 4 години се спънала в разлепена плочка до Съдебната палата и счупила крака си.

От удара ожулила и двете си колена, а левият ѝ глезен бързо се подул.

Последвала операция в „Пирогов“, където лекарите установили тройно счупване на ставата на глезена и я оперирали, за да поставят винтове, обясни тя пред Нова телевизия.

По време на делото Столичната община настоява, че е налице съпричиняване на инцидента, защото пострадалата не е гледала къде върви.








 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: общинаплочка
Още от София
Отменени са десетки полети на австрийските авиолинии
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Общински гамени преди 4 седмици
Не била гледала къде ходи! Когато няма осветление, има дупки, не е премахнат леда първи гледаш къде да се хванеш и след това стъпваш! Ансолютни нахалници от общината!
38
0
 
0
 
! Отговори
БКП преди 4 седмици
До Ботсвана, нормално е общината да потърси сметка на хората на които плаща и не са си свършили работата и от тях да вземе, така ще се замисли следцащия път дали му е все тая дали ремонта е направен качествено преди да си сложи подписа и да вземе парите
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи ходенето по софийските улици е само по силите на шаолинските монаси. 34 г. синя София я превърнаха в абсолютна дyпка, както става с всичко, към което се докоснат психодесните.
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
29: лека поправка: в случая хилядите отиват от джоба на данъкоплатеца (т.е. от нашите джобове) в джоба на тази "лелка". Тази "лелка" е адвокат. Тя реално няма нужда от тези пари. Полза от това за нас надали ще има. Полза ще има за всички тогава, когато почнат здраво да инспектират ремонтите, за да почнат да ги вършат качествено и се спре с практиката "ремонт на ремонта".
35
5
 
3
 
! Отговори
Ботсвана преди 4 седмици
На какво се радва простолюдието ? Че някоя осъдила държавата. Нали държавата сме всички ние дето плащаме подобни булшити . И подобни осъждания от разни съдилища от цял свят. Що квичите тогава че нямало пари ? На *** народ държавата му крива.
34
1
 
6
 
! Отговори
: преди 4 седмици
Софийските тротоари са като игрите от типа на супер марио , гледай къде стъпваш, не само трябва да платят , а и да се извинят че от мързел и корупция, чупят краката на хората , вместо да дрънкат щуротии ...
33
1
 
1
 
! Отговори
32335445 преди 4 седмици
Някой да мине по бул. Илиенско шосе :) там и да гледаш къде караш и да не гледаш е все тая, а трамваите са евтино влакче на ужасите.
32
1
 
3
 
! Отговори
sdfaбр преди 4 седмици
бравооо
31
0
 
8
 
! Отговори
Неон преди 4 седмици
В Красна поляна и Разсадника трамвайните линии са пропаднали и трамвая се люлее като лодка. Кога ли някой трамвай ще излезе от релсите и общинарите ще кажат, че ватманът не е внимавал къде кара.
30
1
 
2
 
! Отговори
Добрин преди 4 седмици
Дооооооооооообре
29
0
 
10
 
! Отговори
Точно така се прави преди 4 седмици
Улиците в България са в ужасно състояние! Надявам се нищо ново за съответните жители! Трябва и лична отговорност да се въведе! Не може улиците да са в по лошо състояние от украинските улици, коите са все пак във военно положение. Поне така виждам по телевизията състоянието им. Другия проблем е канализацията! В БГ се живее като в Африка, даже и по лошо - имам достатъчно опит с Африка.
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Правилно прави лелката. Общината докато не я захапеш да плаща милиони обезщетения на година - няма да си мръдне пръста. А така, виждат как милиончетата за крадене заминават обратно при хората и почва да ги сърби отзад.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 27 Без да искам ти сложих (+) вместо (-), разсеях се от възмущение. Общината е длъжна да поддържа тротоарите и настилката на уличното платно в изряден вид, а по-горе пише за разлепена плочка. Ами ако е вървяла по тъмно по недобре осветена улица, как да види коя плочка не е добре залепена?
26
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Прави са от общината. Тая леля 100% е тракала с токчетата с кафе в едната ръка и телефон в другата и блеела в някоя витрина. Сама си е виновна като не внимава
25
1
 
8
 
! Отговори
КАТ преди 4 седмици
Същото е като караш кола и попаднеш в дупка и си счупиш колата от КАТ се измъкват като ти пишат акт че си карал с не съобразена скорост.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 22 - градинар съм и последните 10-15 години съм засадил над 500-700 из Слатина, Редута, Младост, Лозенец, Мусагеница и Изток на често посещавани от мен места без да ми се налага да давам пари. Дори сега се прибирам след като сутринта събрах 20 чувала отпадъци докато си разхождах кучето. ;) Не се засягам, пилееш си парите, които минават през ръцете на 20 човека докато за градинките останат няколко липи.
23
1
 
5
 
! Отговори
Бетер програмист преди 4 седмици
Програмотещият програматор пак е на социални помощи, защото в Бюрото по труда все не могат да му предложат работа, достойна за него. Затова пак е тук от сутринта и ръси премъдрости.
22
2
 
15
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 4 седмици
"Не била гледала къде върви"?Нямам думи!Планинската спасителна служба само може да се оправдава по подобен начин,ако е вървяла и то по необозначена пътека.
21
4
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 4 седмици
Ако беше дарил поне 1 дръвче на СО, щяхме да се познаваме. Ама си от празнодумците. Не се засягайте- отдалече ви личи.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 19 и в коя част на града можем да се насладим на твоето озеленяване? :D