Пак ще ремонтират площада пред НДК

За тунела под двореца обаче няма пари засега
4 апр 2024 09:34, Петър Бойчев
14
Пак ще ремонтират площада пред НДК
Снимка БГНЕС

Очакваният ремонт на тунела под НДК в София няма да започне и тази година, а също и преместването на трамвайната линия по бул. "Скобелев" - от Петте кьошета до бул. "Витоша". Срещу нея жителите от района протестират от години и водят дела срещу Столична община.   

Това стана ясно при обсъждането на бюджета на София за 2024 г., в чиято инвестиционна част все пак са включени пари за старт на дейностите на въпросния обект, пише "Сега". По перото "Проектиране и реконструкция на бул. "Скобелев" включително тунела при НДК" са отпуснати 2,4 млн. лв. от общо 15,9 млн. лв., колкото са предвидени за ремонта на тези пространства.        

Почти сигурно обаче средствата ще бъдат прехвърлени за догодина. Причината е, че все още не е извършено изцяло необходимото проектиране, макар предишните управляващи от ГЕРБ многократно да заявяваха, че преместването на релсите и ремонтът на тунела ще започнат "много скоро". За липсата на готовност съобщи заместник-председателят на транспортната комисия Андрей Зографски, който стана общински съветник през ноември 2023 г. от групата на "ПП/ДБ/"Спаси София".

Пространството пред НДК бе основно ремонтирано преди българското европредседателство през 2018 г. заедно с тоталното обновление на самия дворец. Рехабилитацията на площада за пред чуждестранните гости струва 2,5 млн. лв и бе извършено от известната строителна компания "Джи Пи Груп". В разгара на европредседателството част от плочите пред НДК се надигнаха и се наложи спешен ремонт на ремонта.  

През 2010 г. трамваите бяха изведени от тунела при НДК и бяха качени на бул. "Скобелев" заради строителството на метрото, като по обещанията на Столична община това трябваше да продължи най-късно до 2013 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от София
Васил Терзиев: За 145 г. София продължава да расте
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пари няма, но затова пък има тумби пришълци, които не знам защо са тук. Вместо да се разхождат около НДК и да се опитват да закачат нашенски тийнейджърки, да идат в страната на Меркел, тя ги довлече тук.
11
0
 
4
 
! Отговори
ПроЗт преди 3 седмици
Айде кражбата започва ... хахахах.
10
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 3 седмици
за този тунел, за тунела под Шипка, Върбишкия проход и оше 10 тунела нужни под цялата стара планина, ше има пари, когато матриала спре да гласува за тези, които харчат милиарди за американски оръжие в проценти от бвп и позволяват златото да се добива срещу 1.4 пр както и всички останали концесии....
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ех, Терзиев, Терзиев... как пък един път, само един път, не ти се получиха нещата?!
8
0
 
4
 
! Отговори
Моузес преди 3 седмици
До Веселинъ 7112136860 Нема да е турска фирма. Тоя път ще е сефарадска. Нарочно така са решили в общината, за да те дразнят лично тебе.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
фаф раша схемата е същата има си олигархче за всичко, комунални услуги както при нас топлофикация, и за междуградските им пътища е както тука вървят постоянно едни планови ремонти а единствения резултат който се вижда е нови коли за милиони и дупка до дупка и усвояване на едни големи държавни паре от наште ора и тва е. още ли мислите че ссср се е разпаднал и ние не сме ***:))
6
2
 
6
 
! Отговори
Пепи Фейка преди 3 седмици
Ремонт на ремонта на ремонтите... Евроатлантично ми е нек'си,6аси!
5
0
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 3 седмици
ИзхарчИха кинтите от рушветите ли?
4
6
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 седмици
И пак турските строителни фирми,след чиито ремонти потоп настава ще ремонтират ,нали? а 35 години турската строителна мафия разби инфраструктурата на град София. И същите тези "строители" бачкат във Франция два-три месеца,за да получават солидни плащания в България,а в България бачкат незаконно без документи,за да си спретнат месечен доход от около три-четири хиляди евро. Нещо като с бачкаторите копачи турци в археологията,които печелят по хиляди евра от търговия с Българщината.
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Де е бай Тошо да го направи както трябва?!
2
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Идват избори пари трябват на партиите,за купуване на гласове...
1
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
И от къде на къде редакцията на Днес.бг е сложила снимка с Фандъкова? Това само показва, че по нейно време когато се е правил ремонт някъде тя е присъствала. Сложете актуална снимка на сегашния ремонт и как Терзиев гея е там и следи