Общински съветник в СОС избяга от мястото на катастрофа

Отказал е тест за употреба на алкохол и наркотици
Обновена: 6 апр 2024 11:48 | 6 апр 2024 11:29, Елка Василева
147
Общински съветник в СОС избяга от мястото на катастрофа

Катастрофа, след която избягал, а при задържането си отказал да бъде тестван за алкохол и дрога e направил столичният общински съветник Благовест Георгиев, пише „24 часа“.

Вчера около 21 ч. в МВР е получен сигнал, че на бул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински" в София "Ауди А4" минало в насрещното и се забило в "Шкода Супърб". Цялата дясна страна на шкодата била смазана, но шофьорът на аудито не спрял. Свидетели го последвали и го видели да паркира автомобила на ул. "Елин Пелин" 28.

Оказало се, че зад волана е бил Благовест Георгиев на 43 г., общински съветник в Столичен общински съвет от коалиция ПП-ДБ и "Спаси София". Той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

Столичният общински съветник, причинил катастрофата снощи и усъмнил свидетелите, че е употребил алкохол, е член на комисията по транспорт и пътна безопасност.

Той има отказ и през 2007 г., а през 2017 г. е бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е било отнето свидетелството за управление на автомобил за 8 месеца. Тогава му е била наложена и глоба от 700 лв. Задържан е бил в районно управление. Установени били свидетели, които заявяват, че именно Георгиев е управлявал автомобила.

Междувременно днес групата общински съветници на „Продължаваме промяната“ в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП заявиха, че оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал.

„Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“, съобщиха още от пресцентъра на ПП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
0
 
! Отговори
Размисли преди 4 седмици
Как си ги избирате такива, каймак на обществото. Още от малък си знаех че най-големите *** ще просперират. Всичките неудачници в училище станаха районни кметове, бизнеснмеи и съветници въртят пачки... За умни хора няма място в БГ :(.
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пияни Продажници...
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кокаине слава.
125
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе то май новата промяна много си прилича със старите урви от бардака
124
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Намерил е точната държава! В друга щеше вече да е в панделата с името Благовеста.
123
0
 
15
 
! Отговори
Observer преди 4 седмици
С тия нарушения които има в миналото, с пиянските изцепки и бягане от местопроизшествието Тоя м.у.ньо в Сев. Америка щеше отдавна да е в затвора, с отнета книжка поне за 15г. и зверска глоба. Там работа с това досие няма да си намери и в почистването. А в България такива са общински съветници и парадокс експерти по безопасност на движението??? Ами то повече няма какво да се каже. Тия са ни каймака на обществото!!!!
122
1
 
9
 
! Отговори
ПуПу преди 4 седмици
Е това е промяната на ПП.
121
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бб управляваше много по-добре! ВСИЧКИ използвачи, прилепени за него заради облагите БЯХА ИЗГОНЕНИ И ЗА МАЛКО ПРОВИНЕНИЕ! ДАЖЕ ЦЦ беше изгонен!А ТИЯ ПЛАЧАТ ЗА ПРИТИСКАНИЯ СЪС СКЪПИЯ ЧАСОВНИК
120
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОКОРЧО ЩЕ ВЪРНЕ МИЛИАРДА ОТ НАШИЯ БЮДЖЕТ! ОТ ЕДНО ПЕРО В ДРУГО!ИНТЕРЕСНО Е ЗА КАКВО Е ИЗРАЗХОДЕН ТОЗИ МИЛИАРД!ДА НЕ Е ОТЛЕТЯЛ КЪМ ТОПЛИТЕ МОРЕНЦА! ДА ДАДЕШ КЕСИЯТА СИ НА КРАДЕЦА ДА Я ПАЗИ!Е ТОВА НАПРАВИХМЕ !С КОЙ АКЪЛ? МАЙ БЕЗ АКЪЛ?ЗАЩО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО НЕ СА ВЪЗЛОЖИЛИ НА ДАНС ДА ПРОВЕРЯТ КИРЧО И КОКОРЧО ПРЕДИ ДА НИ ГИ НАТРЕСАТ?НЕ ОБВИНЯВАМ РАДЕВ, А ПАЯЦИТЕ С МРЕЖИТЕ ,СЪВЕТНИЦИ
119
1
 
12
 
! Отговори
Мандо преди 4 седмици
Пичуе и дами не разбрахте ли до сега какви парцали са всички ппдб герпсдс дпсъ , даже дпсъ имам чувството че са най-нормални.
118
0
 
11
 
! Отговори
Продьлж пеша преди 4 седмици
Бацуне няма нужда да става от леглото под магнолията в банкяПп/дб вече са на -3%И като стана вьпрос кокорчо ще връща ли милярда от енергетикатаИли да го пишем бегал по офшорките
117
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Води се жестока пропаганда. Непрекъснато ни се възхваляват Тиквата и Прасето и се оплюват ПП-ДБ.
116
3
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
ББ няма нужда да се напряга.ПП/ДБ сами си свалят изборния резултат всекидневно.
115
2
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 4 седмици
ИстЕнски БългарскЕ полЕтик. Браво!
114
2
 
12
 
! Отговори
Избирател Пп преди 4 седмици
Промяната продьлжава
113
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
най голямата ирония е, че този е член на комисия по безопастност на пътищата.Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря, нали така
112
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е гнусна антикировистка инсинуация
111
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Европейски ценности и морал.
110
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А Киро риве против Данс и Прокуратурата защото му разбиха контрабандата, ей сега разбрах защо е толкова бесно лекенцето!
109
3
 
10
 
! Отговори
Българка преди 4 седмици
Путин е виновен. Злите руснаци са му направили постановка. Човекът е невинен и честен променчик.