Общински съветник в СОС избяга от мястото на катастрофа

Отказал е тест за употреба на алкохол и наркотици
Обновена: 6 апр 2024 11:48 | 6 апр 2024 11:29, Елка Василева
147
Общински съветник в СОС избяга от мястото на катастрофа

Катастрофа, след която избягал, а при задържането си отказал да бъде тестван за алкохол и дрога e направил столичният общински съветник Благовест Георгиев, пише „24 часа“.

Вчера около 21 ч. в МВР е получен сигнал, че на бул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински" в София "Ауди А4" минало в насрещното и се забило в "Шкода Супърб". Цялата дясна страна на шкодата била смазана, но шофьорът на аудито не спрял. Свидетели го последвали и го видели да паркира автомобила на ул. "Елин Пелин" 28.

Оказало се, че зад волана е бил Благовест Георгиев на 43 г., общински съветник в Столичен общински съвет от коалиция ПП-ДБ и "Спаси София". Той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

Столичният общински съветник, причинил катастрофата снощи и усъмнил свидетелите, че е употребил алкохол, е член на комисията по транспорт и пътна безопасност.

Той има отказ и през 2007 г., а през 2017 г. е бил установен след употреба на алкохол 0,8 и му е било отнето свидетелството за управление на автомобил за 8 месеца. Тогава му е била наложена и глоба от 700 лв. Задържан е бил в районно управление. Установени били свидетели, които заявяват, че именно Георгиев е управлявал автомобила.

Междувременно днес групата общински съветници на „Продължаваме промяната“ в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП заявиха, че оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал.

„Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“, съобщиха още от пресцентъра на ПП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
22
 
! Отговори
Преподмяната преди 1 месец
А сега представяте ли си, ако имаше съдебна реформа, какво щеше да му се случи на този важен и недосегаем човек? Затова никога няма да има съдебна реформа. Просто ще плати 1000 лв и очаквам да се бори за кмет след някоя друга година.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за едни 8000 лева заплата как да не избяга?!
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
избягал е за да Продължи Промяната!!!
5
0
 
22
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Еднорозите не летяха ли, защонс кола и защо в насрещното ;)
4
0
 
36
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Умнокрасивите телефонисти са си го избрали, кво кат и друг път е отказвал проба за алкохол, той понеже знае врътките за това ще организира транспорта
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
след ПТП няма не искам и затвор поне 10ка , аман от евтини тарикати
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако беше от друга партия, щяха да вдигат врява поне месец.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве, ПП ДБ престанете да наемате рецидивисти, че станахте като възрожденците с футболните хулиганщини и побоите.