Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община
16 апр 2024 15:28, Анисия Иванова
19
Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава
Снимка: ВМРО

Кризата с боклука на София се задълбочава, нужни са спешни мерки от страна на Столична община. За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в СОС Карлос Контрера в своята страница във Фейсбук.

Той внесе и писмо до кмета Васил Терзиев с настояване в рамките на една-две седмици да се организират процедурите и да се намери решение, съобщават от ВМРО.

"Ясно се вижда, че има сериозни проблеми с оползотворяването на РДФ горивото, както и с компоста от зелени отпадъци. Оказа се, че вместо да се изпраща за оползотворяване, част от РДФ горивото директно се загробва в депото на „Садината“, а договорът за продажба на компост е прекратен и количества се трупат на площадката на Хан Богров“, пояснява Контрера.

„Смятам, че бързо - в рамките на една-две седмици, следва да се обявят процедури за оползотворяване на РДФ горивото, като се даде възможност на максимално широк кръг лица да участват, за да не ставаме заложник на един или друг циментов завод, а РДФ горивото да се трупа. Същото е и по отношение на компоста от зелени отпадъци - необходимо е гъвкавост, осигуряване на дългосрочни договори за продажбата му, защото това дава сигурност, както и носи приходи“, допълва общинският съветник от ВМРО.
 
Призовавам общински съветници от всички политически партии активно да бъдат ангажирани в процеса с цел максимална ефективност и прозрачност, защото са нужни общи и консенсусни решения за града, настоява Контрера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от София
Георгиев: Имаме зам.-кмет по правни въпроси, но неправоспособен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бонев ще си помисли че за него говорат.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този съветник на всяко гърне мерудия, специалист по всичко
9
0
 
5
 
! Отговори
цц преди 1 седмица
контра, ти беше там и гласуваше с герперасите когато сигнализирахме че качеството на рдф-а не е подходящо...нали така ти гласуваше а сега ривеш...а си там за да носиш отговорност бакук
8
3
 
0
 
! Отговори
реалист преди 1 седмица
Аз предлгама истинските граждани на България, тези живеещи извън Шопландия, да им съберем 4-5млрд. лв. на шопите да си оправят ***. Платихме парното за 5г. назад така че не виждам какъв е проблема.
7
2
 
5
 
! Отговори
ТОВА Е САМО ЧАСТ преди 1 седмица
ОТ НАСЛЕДСТВОТО НА ФАНДЪК-ОТМЪК
6
1
 
1
 
! Отговори
ямбол е градът преди 1 седмица
Че в софия само *** има
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скоро че започнат да карат *** в съседните градове като едно време ,че стити на тия градове )
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой вкара този *** в СОС?
3
0
 
2
 
! Отговори
Вълко Червенков преди 1 седмица
Подиграваме се на комунистите за "Пристанище Павлово", а сега половината зелен свят прави същите такива дивотии.
2
5
 
4
 
! Отговори
столичан преди 1 седмица
Всички прекрасно знаем, че това РДФ гориво не става за нищо. Не е достатъчно калорично за да има полза от горенето му. Затова и отива на сметище, където му е мястото. Истината е, че такса смет в столицата е на прекалено ниско ниво и парите не стигат за цялата дейност, а столица ни е голяма и километрите за транспорт са много. Ако може държавата да покрие и тук с едни пари както за Топлофикация ще е най-добре за нас.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къв е тоя турчин ли е, кубинец ли, че раздава мнението си за неща, от които нито разбира, нито го интересуват? Ритач на бабички е Контрера, с това ще бъде запомнен.