Как ще завърши наглостта с изхвърления край пътя асфалт?

Нямало опасност за околната среда
Обновена: 22 апр 2024 09:51 | 22 апр 2024 09:49, Нели Христова
34
Как ще завърши наглостта с изхвърления край пътя асфалт?
Снимка: Facebook

Скандални кадри с изхвърляне на изрязан асфалт край пътя в Прохода на Републиката предизвикаха реакции в социалните мрежи. Случката е от сряда.

Това се е случило на километър 31-ви – между селата Вонеща вода и Мишеморков хан. Действията на пътната фирма е документирана от случайно преминаващ шофьор.

На мястото има и следи - асфалтът е надран, след това отпадъците са изхвърлени зад мантинелата, в близост до река и защитена местност.

Възмутени от видяното бяха почти всички шофьори преминаващи през Хаинбоаз.

От Пътната агенция съобщиха, че са проверили случая, искайки становище от фирмата – изпълнител. Те, от своя страна, гарантирали, че ще съберат отпадъка си и ще го извозят. Но все пак, щяло да има санкция за техническия ръководител на трасето.

Сезирана е и Регионалната екоинспекция. Специалистите са обявили, че няма опасност за околната среда.

"Това, което видяхме на място е, че има малко фрезован материал в страни от пътя, но определено няма някакво замърсяване и нещо, за което да се притесняват гражданите. Количеството е малко. Там няма река, няма воден обект и няма канавки, които евентуално биха били задръстени от този материал и няма някаква опасност", увериха от екоинспекцията във Велико Търново.

Официално ремонтът на 33-километровия участък от Прохода на Републиката трябва да приключи на 1 май. За изкърпване на дупките са били заделени над 1,1 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от София
Къде в София спират водата на 23 април, вторник?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голяма драма... изхвърлили са асфалт, което е смес от камък, пясък и битум. Кое от тези е вредно, някой може ли да ми каже? Или когато е положен като пътна настилка асфалта не е вреден, но когато се фрезова и премесети няколко метра встрани става вреден? :D Чудите се с какви глупости да се занимавате...
30
1
 
2
 
! Отговори
Общ работник преди 1 седмица
Гледах едно видео в тубата как докараха една машина на пътя, машината стържеше авфалата, после го мяташе отзад, горелки го топяха и после машината го полагаше отново на пътя и зад нея валяците го трамбоваха. Не се движеше с голяма скорост, може би 1.5 - 2 км/ч. Ама няма сто машини и тотално задръстване, няма каране в асфалтови бази за преработка и т.н. От видеото се виждаше, че се върши работа, ама няма как да се крадне. И затова такива машини тука няма да видим.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Triaa da izbesim prokurori, sadii, advokati, partizanski fuhreri ...da sa opravi dirijavata na malkite bulgarcheta.
28
1
 
2
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 седмица
В България масово се сменя статута на златна плодородна земя, след което пишман-бизнесмена докарва двайсе гондоли строителен трошляк и прави отгоре автоморга или строителен склад... Това не е държава, а гербилски резерват.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Bg razuznavane, nso, dance, rradevite general majori vekereta, mvr oste li ne sa identificirali tesi teroristi i da im pokajat suratite v bg darjavni gazeti za tochna navremenna istinska prozrachna komunikacia s bg narod shef i suveren na bg teritoria, vodi, vazduh, gori, republikanska patna mreja..., na koiato republika tozi narod plasta danaci, taksi i drugi bezbroini eu i nato nalozi za vazduha, vodata, zemite, horata, jivotnite, ribite, pticite, rasteniata, migrantite na nato ?!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анониме преди 1 седмица
Строителен "oтnaдъk" не е нецензорна дума. Вземете си оправете малко настройките на сайта.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То и ти ако праиш ремонт у вас и бутнеш некоя стена реално всичко в нея като тухли и мазилка си е от природата ама все пак няма да го изхвърлиш на поляната пред вас. Това си е такъв вид строителен ***, който трябва да се махне. И тия тъnънаpи трябва да си го извозят.
24
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 1 седмица
Фрезованият материал по принцип се продава, т.е. хвърлиха едни пари в дерето :D
23
1
 
3
 
! Отговори
До архитекта преди 1 седмица
Не ,това са фирмите на Киро гея и Kокорчо!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До GDДа, абсолютно. Аз предлагам направо всичките строителни площадки да изсипват *** си директно в горите ! Колкото са вредни материалите по строежите, толкова ще са и в горите.По новината - нищо ново ! В тази държава *** е буквално на всеки ъгъл и на никого не му дреме. Така че и тази новина не е новина...
21
0
 
2
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 седмица
Какво да очакваш от ***!!!
20
9
 
1
 
! Отговори
GD преди 1 седмица
Абсолютно измислена история - работниците са теглили едно фрезоване напречно за да подравняване на края на фрезованата зона. Изхвърленият асфалт в храсталака край пътя е точно толкова вреден, колкото и докато е стоял на пътя докато се премахне. Ако е толкова вреден, то тогава трябва да махнат и пътя. Да грозно е, но не е опасно. Спестеното от превозването на три строителни колички рендосан асфалт е нищожно на фона на целия обем премахнат асфалт от място, който е превозен със сигурност с камиони
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До9. Ще ти кажа , че модела на Централната Власт в България е Руски. Всичко извън София се управлява от Власта до най малкото населено место. И ще свърши така писмото до инспекцията. Нямаме пари за техника, подръжка и работна ръка . Точка. В Европа модела е Силна Местна Власт финансово . Има страх от такова нарушение. Тази фирма ще плати глоба и ще си обере и *** където е изхвърлила. А това е и строителен *** за рециклиране.
18
5
 
10
 
! Отговори
архитекта преди 1 седмица
Все пак това са фирмите на ГЕРБ. Така се строят пътища.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Просто ще го съберат и ще го изхвърлят другаде, като повече внимават някой да не ги види. Сметищата отказват да приемат такива материали, така че нямат много избор.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само това ли е? Ако всичко, което се изхвърля от колите по време на движение, се върне от банкета обратно на пътищата, те ще се превърнат в сметища.
15
1
 
7
 
! Отговори
ТАНЯ преди 1 седмица
Да позная ли - "Трейс"?
14
0
 
18
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Хвърлят *** извън пътя и някакви обясняват как нямало нищо? ! ТИЯ ДОБРЕ ЛИ СА? Еко инспектора да излезе с имената си със това становище и веднага да му бъде поискана оставката!
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До9. Руската култура беше навсякъде по времето и на СССР . Тя не е от времето на Путин . По времето на соца . В хотелите ютиите свършваха . Съветските туристи задължително трябваше да са изгладени когато излизат на вън. Те задължително отсядаха в хотели , за да се намали контакта от други държави . При поляци , чехи , гедере та. Можеха и по квартири в Созопол, Поморие , Приморско
12
0
 
24
 
! Отговори
Факта е, няма преди 1 седмица
опасност за околната среда. Факта е също така, че има стандарти при асфалтиране, и тия стандарти не се спазват. Включително извозването на старата настилка и нейното рециклиране.