11 193 деца са приетите за детски градини и ясли

След първо класиране над 10 хиляди остават без места
10 май 2024 13:00, Инна Ангелова
10
11 193 деца са приетите за детски градини и ясли
Снимка: БГНЕС

Под граждански контрол в сградата на Столична община днес се провежда класиране на деца в яски и детски градини. След първото класиране приетите деца в общинските самостоятелни детски ясли, детски градини и подготвителните групи в общинските училища в София са 11 19. Над 10 хиляди остават без места.

Общо кандидатствалите деца за места в детски градини и ясли са 23 974, от тях 2565 са деца на родители, които са заявили преместване на детето им в друга ясла или детска градина.

Началникът на отдел "Централизирани информационни системи" в дирекция “Информационни технологии” Янка Никодимова обяви класирането. На него присъстваха още зам.-кметът по култура в Столичната община Яна Генова, родители и граждани. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: градиникласиранеясли
Още от София
Калин Стоянов: МВР не е агенция за недвижими имоти, общината да осигури паркинти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Катя преди 1 седмица
Защо изтрихте поста? Пак ще го напиша! СРАМОТА ГОСПОДА ДЕПУТАТИ,ДА СЕ ПЛАЩА ЧАСТНА ЯСЛА ПО 1200 ЛВ. НА МЕСЕЦ И 750 ЛВ. КАПАРО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ НЕ ВДИГНАХТЕ МАЙЧИНСКИТЕ СРАМОТААА!
7
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Държава ли?Пак гласувайте за тези същите!!!!!!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
За съжаление детски градини се правят малко по-трудно от велоалеи. Като не става с една жълта боя да нарисуват за два часа една детска градина, няма кой да се занимава. Учете децата да карат колела, детски градини няма да има, но имаме чудни велоалеи.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой не го е еня за децата. 50%са без места в детските градини. 50 години строят специализирана детска болница и няма още чертеж.За сметка на това МС и Главанаков ни пробутват болница Мама и Аз и Мафията.
4
1
 
7
 
! Отговори
ДАДА преди 1 седмица
Нека родителите им си отидат при майкини,и свободни места,ще останат.
3
0
 
35
 
! Отговори
Егати държавата преди 1 седмица
Блокове и молове никнат като гъби, а за малките не могат да направят 50 детски градини от десетки години! Политиците са за разстрел!
2
0
 
35
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 седмица
В 21 век да не можеш да осигуриш детска градина за 10,000 деца при положение, че страната ти е в демографска криза е не смешно, а жалко и кощунствено!
1
0
 
27
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
10 000 деца без места... Доста зле.