Скандално: Златните ни момичета спали в мизерия

Бяхме в стаи с мухъл и влага, отвратена съм, изригна Раева
Обновена: 28 сеп 2011 15:47 | 28 сеп 2011 15:39, Красимир Ангелов
97
Скандално: Златните ни момичета спали в мизерия
Снимка: БТА

Скандални факти бяха оповестени по време на пресконференцията на Илиана Раева и националния отбор на България по художествена гимнастика, който спечели златен медал от световното първенство в Монпелие.

Родните грации направиха страхотно представяне на шампионата на планетата, ставайки световни шампионки на 3 ленти и 2 обръча, а също така нашите момичета спечелиха още два бронзови медала – в многобоя и на 5 топки.

Треньорът на ансамбъла Илиана Раева обаче нападна остро председателя на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова, която седеше точно до Раева.

"Изкарах най-тежките дни в живота си. Пристигнахме в Монпелие и бяхме принудени да бъдем настанени в общежитие за бедни, в което дори няма връзка с телефон. Няма да ви казвам в какъв вид бяха тоалетните, крайпътните тоалетни от социализма в България изглеждаха по-добре", изригна Раева.

"Помолих французите да търсят хотел, 3 часа момичетата стояха на тревата. Намери се крайпътен мотел, в който останахме. След 3 дни трябваше да се преместим в друг мотел. Никой не се интересуваше, че това е национален отбор на България.

Напуснахме и него. Имаше дни, в които не можехме да се храним, децата ядяха в крайпътни заведения за обществено хранене. Безумие, пълно безумие. И ще ви кажа още нещо – в тези мотели имаше проститутки", продължи разказа си Раева.

"Когато казах, че трябва да се преместим, нямаше нито един хотел, в който да настаним момичетата, Монпелие беше препълнен по това време, а и ние бяхме група от 18 човека. Благодарение на д-р Мариела Сиракова намирахме тези мотели, но всеки ден трябваше да освобождаваме стаите си.

"Не може да си представите в какви стаи бяхме настанени, пълни с мухъл. Спахме на отворени врати, защото имаше мухъл и влага. Да се каже резиденция, е цинизъм, г-жо Гигова", гневно заяви Илиана Раева по адрес на Мария Гигова.

"Няма французи, те не са виновни. Казаха ми: "Илиана, ние пращахме оферта до федерацията, но от България ни казаха по-евтино. Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино". Французите зарязаха организацията, направиха блестящи условия в залата, изкараха 500 деца, за да може националният отбор на България да тренира.

В крайпътното заведение чакахме 1 час да ни сервират, момичетата ядяха и тръгвахме оттам за втора тренировка. Тези момичета така станаха световни шампионки. Не може да си представите през какво унижение минахме", заяви легендарната ни гимнастичка.

Какво още каза Илиана Раева, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми мъжа и достачно пари окраде и има веднага можеше да ги приместят в по локсозен но пак политика.другите спортисти кво да кажем за тях като тренират на уреди от 20 години едни и същи.
73
6
 
5
 
! Отговори
НАЛИ... преди 12 години
Нали всичко е- ПЪЛНА СКРЪБ, нали г-жо Раева !!!
72
2
 
40
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Мария Гигова саботира съзтезателките ни и треньорките им от много години. Заради това Нешка Робева се караше с нея постоянно - защото виждаше много добре интригите й и това, че работи за всички други, но не и за България. Дори рускините са ни подкрепяли повече по състезания и крайни оценки!Време е начело на художествената гимнастика да застане човек, на когото му пука!
71
9
 
5
 
! Отговори
НАЛИ... преди 12 години
Нали златото не ръждясва и не мухлясва или трябва да се направим на още по- велики в " крайния резултат ", като мъченици !!!
70
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страната ни е бедна, какъв лукс искате.
69
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде вече стига с тези глупости....спали в мизерия.....Измислете някоя друга новина....Или просто този сайт иска да унижи момичетата.....ама неможе,защото са кадърни и успяха.....
68
12
 
14
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ВСЕИЗВЕСТНО Е, че където има жени там винаги има интриги, скандали, сплетни, клюки, разправии и пр. А когато чисто женският "колектив" е и български, към горните определения трябва обязателно да се добави и характерната българска ЖЕНСКА ПРОКЛЕТИЯ, която аз никъде другаде по света не съм срещала.Спечелването на златни медали е чудесно нещо, само че след горния скандал всеки си казва: "Абе хубава работа, ама българска".
67
30
 
5
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
а бе тука не знам защо всички ревете като шимпанзета в тропическа джунгла. как бедна българия да издържа един куп национални отбори като няма пари за един куп други неща. ама хората си мислят че французите или германците все ще ни черпят и ще ни канят в гранд хотели. а тая *** Илиана Раева все шефките и виновни. преди Нешка сега Гигова. Не се ли вижда каква е дърта брънтия ... аман от национали. Развеят два пъти байряка пред зала с 30-40 братовчеда и хайде национални герои. Евала на Нешка.
66
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 12 години
61, - Всичко това може да стане след като България се освободи. Ако не си съгласен, посочи само едно нещо което да е наред!
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"по-евтино","по-евтино"....защо ги изпратиха щом не им се плаща?
64
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българска работа....
63
8
 
22
 
! Отговори
ХХХ преди 12 години
Няма как да искаш нормално човешко отношение развитите страни на ЕС след като чуят откъде си , там просто ни нямат за хора.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...Виновни търсим, за да успеем Невинни във калта да заспим...
61
3
 
60
 
! Отговори
мададагуда преди 12 години
Благодарим Ви български Богини за радостта,удоволствието и душевната наслада,която ни доставихте на всички,които ви гледахме.Гордеем се с вас.
60
1
 
9
 
! Отговори
mayamsv преди 12 години
който е съгласен с коментар 61, може да подкрепи предложението във facebook като го сложи на стената си
59
1
 
63
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Тази изкуствена структура наречена "федерация" е една лапаческа организация приютила "връзкари". Парадоксален факт при наличието на "Министерство на физическото възпитание и спорта" със седем специализирани дирекции, чиято дейност по същество не би трябвало да се дублира от някакви измислени структури. Крайно време е тези "***" да бъдат изхвърлени, защото не само че за нищо не ги е грижа, ами и са пълни некадърници, които после се кичат с участието и успехите на българите пред света!
58
4
 
19
 
! Отговори
до мизогинист преди 12 години
Такива като теб, по време на война предават родината си, а в мирно време продават майка си за жълти стотинки. Продължавай да си живуркаш ***.
57
4
 
21
 
! Отговори
до мизогинист преди 12 години
Освен че си ***, си и нищожество. *** като теб будят съжаление.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нема пари действай........
55
127
 
52
 
! Отговори
Мизогинист преди 12 години
Като погледна такива мизерни спортове ми се стопля бирата направо.Смятам, че дисциплини като "тежка категория цицонести, голи до кръста в кална яма" ще са много по-интересни от тези глупости. Кой е с мен? ;)