Скандално: Златните ни момичета спали в мизерия

Бяхме в стаи с мухъл и влага, отвратена съм, изригна Раева
Обновена: 28 сеп 2011 15:47 | 28 сеп 2011 15:39, Красимир Ангелов
97
Скандално: Златните ни момичета спали в мизерия
Снимка: БТА

Скандални факти бяха оповестени по време на пресконференцията на Илиана Раева и националния отбор на България по художествена гимнастика, който спечели златен медал от световното първенство в Монпелие.

Родните грации направиха страхотно представяне на шампионата на планетата, ставайки световни шампионки на 3 ленти и 2 обръча, а също така нашите момичета спечелиха още два бронзови медала – в многобоя и на 5 топки.

Треньорът на ансамбъла Илиана Раева обаче нападна остро председателя на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова, която седеше точно до Раева.

"Изкарах най-тежките дни в живота си. Пристигнахме в Монпелие и бяхме принудени да бъдем настанени в общежитие за бедни, в което дори няма връзка с телефон. Няма да ви казвам в какъв вид бяха тоалетните, крайпътните тоалетни от социализма в България изглеждаха по-добре", изригна Раева.

"Помолих французите да търсят хотел, 3 часа момичетата стояха на тревата. Намери се крайпътен мотел, в който останахме. След 3 дни трябваше да се преместим в друг мотел. Никой не се интересуваше, че това е национален отбор на България.

Напуснахме и него. Имаше дни, в които не можехме да се храним, децата ядяха в крайпътни заведения за обществено хранене. Безумие, пълно безумие. И ще ви кажа още нещо – в тези мотели имаше проститутки", продължи разказа си Раева.

"Когато казах, че трябва да се преместим, нямаше нито един хотел, в който да настаним момичетата, Монпелие беше препълнен по това време, а и ние бяхме група от 18 човека. Благодарение на д-р Мариела Сиракова намирахме тези мотели, но всеки ден трябваше да освобождаваме стаите си.

"Не може да си представите в какви стаи бяхме настанени, пълни с мухъл. Спахме на отворени врати, защото имаше мухъл и влага. Да се каже резиденция, е цинизъм, г-жо Гигова", гневно заяви Илиана Раева по адрес на Мария Гигова.

"Няма французи, те не са виновни. Казаха ми: "Илиана, ние пращахме оферта до федерацията, но от България ни казаха по-евтино. Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино". Французите зарязаха организацията, направиха блестящи условия в залата, изкараха 500 деца, за да може националният отбор на България да тренира.

В крайпътното заведение чакахме 1 час да ни сервират, момичетата ядяха и тръгвахме оттам за втора тренировка. Тези момичета така станаха световни шампионки. Не може да си представите през какво унижение минахме", заяви легендарната ни гимнастичка.

Какво още каза Илиана Раева, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
82
 
! Отговори
Арвидас преди 12 години
Казаха ми: "Илиана, ние пращахме оферта до федерацията, но от България ни казаха по-евтино. Пратихме втора оферта и пак ни казаха по-евтино". Ако не ги бяха пратили, щеше да им излезе най-евтино.. Интересно ми е къде отиват парите щом правят такива икономии.
53
3
 
73
 
! Отговори
diavolche преди 12 години
Нека Мария Гигова да излезе с открито лице и да обясни на кого слугува!Кака така за Националния Отбор По Художествена Гимнастика на България няма пари не само за подобаващи, но и за човешки условия на живот, а за скапаните и мързеливи политици, някои от които даже и на работа не ходят, винаги и всичко има???!!!Браво, Илиана, браво за смелостта да разкажеш, за всеотдайността, за големия успех на отбора!Браво на достойните български момичета!Шенген Ли? Срам и позор!
52
143
 
44
 
! Отговори
Мизогинист преди 12 години
Големата работа, некви плоски като дъски шматки спечелили нещо.Каквито циците ви, дами, такива и хотелите, в които ще спите. ;)
51
3
 
72
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Да а на тия мързеливи парцали от отбора по футбол им плащат хиляди левове без грам да са ги заслужили.БРАВО *** и евалата на момичетата!
50
2
 
25
 
! Отговори
тастел преди 12 години
хм.. сложна материя са тия взаимоотношения във федерацията. мисля че винаги е била разкъсвана от завист към по-младите и можещи . А за спонсори да не говорим, че кой дава пари за изящен спорт? Виж ако беше бокс, борба.. нещо друго ...празноглаво...
49
3
 
61
 
! Отговори
!! преди 12 години
Убеждавам се,че за да се занимаваш със спорт в България трябва да си или тотален алтруист или луд или и двете. Ти излизаш със знамето на България, а тази държава не прави нищо, за да ти осигури дори нормални условия. Между другото момичетата си плащат всичко от лентите до анцузите .. ПОклон !!
48
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Раева за смелостта!Браво на момичетата за търпението, куражз и силата да спечелят злато, въпреки не благодарение на "федерацията"
47
3
 
39
 
! Отговори
Вазов преди 12 години
Ей, това момиче най-вляво го познавам. Много свестна и добра девойка. Заслужава си златото.
46
3
 
51
 
! Отговори
Titi преди 12 години
Как така се оплакват гимнастичките? Само преди два дни ББ каза колко много е направил за тях! Не са ли го чули в Монпелие!Мили момичета и ти Илиана, имате си таланта, можете и вършите чудеса, радвате душите ни в този мутрински свят.Браво за смелостта, Илиана, да застанеш срещу Мария Гигова. Тя отдавна вече е забравила за треноьорите и състезателките. Там интересите са други.Още един път: БЛАГОДАРЯ ВИ И БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ, ТАЛАНТЛИВИ БЪЛГАРСКИ МОМИЧЕТА!
45
2
 
24
 
! Отговори
bg преди 12 години
тая *** ГИГОВА,,,е комунистическа издьнка и да се благодари на СССР че стана медалистка но тьрка стола и не го дава с цената на врьзките които само народа като цар киро може да сложи краи на комедията СРАМ СРАМ СРАМ,,,,ОСТАВКА ,,,
44
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Илияна Раева винаги е била на нож с Н.Робева и Мария Гигова.Поздравявам я за успеха на момичетата но да не се възгордява и самозабравя.Една птичка провет не прави ,един успех знаменитост,още повече на тези години!
43
2
 
21
 
! Отговори
проблеми преди 12 години
Проблемите не са само в БФХГ.Проблемите са във всяка една федерация!Преди дни завърши Европейско първенство по шах за деца от 8 до 18 г.Проблемите там ги знаят от години,но нищо не се решава-карат се родителите да плащат такси,пътни и какво ли не.България успя да има 1 шампион-традиционно силни сме до 8 г,след това вече-никакави успехи.Това е проблем от години,но нищо не се прави.На всичкото отгоре децата-национални състезатели се принуждават да си купуват анцузите и тениските на България!!!
42
1
 
45
 
! Отговори
запознат с материята преди 12 години
"По-евтино", "по-евтино".... ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО И КЪДЕ СА ОТИШЛИ ПАРИТЕ ОТ "ПО-ЕВТИНИТЕ" ОФЕРТИ.
41
2
 
40
 
! Отговори
лумпен хулиган преди 12 години
Благодарности и сърдечни поздрави за златните български момичета!
40
2
 
58
 
! Отговори
nedkodd преди 12 години
ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ НА ИЛИЯНА РАЕВА И НЕЙНИТЕ ГИМНАСТИЧКИ !!! Мария Гигова трябва да даде ОБЯСНЕНИЕ,при нея е рецидив.
39
20
 
9
 
! Отговори
Дянков преди 12 години
Гигова не е скътала средства. Толкова съм й дал. Тя няма откъде да ги изкара, Раева - има.
38
15
 
1
 
! Отговори
MIZERIQ преди 12 години
NA4IIIIIIIII,I PRI MEN E SI6TATA MIZERIA MUHIL,VLAGA,HRANATA POMIQ,ABE KVO DA RAZPRAVQM.JIVEEM U FAKULTETOOOOOOOO.A ZA MOMI4ETATA 4ESTITO DA IM E.:)))
37
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, отишли са по мотелите по желание на раева, какво се оплаква
36
8
 
15
 
! Отговори
Флик преди 12 години
Както казва хер Дянк-офф - криза е !
35
5
 
23
 
! Отговори
Тенката преди 12 години
Всички до 1 в тоя министерски съвет ли е, банкет ли е не знам ама до 1 са мизерници.