Стилиян започва лечение в лондонска клиника

Д-р Илиев: Той знае, че му предстои сериозна битка
31 мар 2012 12:24,
32
Стилиян започва лечение в лондонска клиника
Стилиян Петров започва лечение в понеделник. Снимка: архив, Reuters

Стилиян Петров постъпва в лондонска клиника и започва лечението си още в понеделник, съобщи пред bTV докторът на националния отбор по футбол д-р Михаил Илиев.

Той допълни, че медицинското заведение е едно от водещите в Европа и работи с Американския хематологичен институт, специализиран в намирането на лечение на този тип сериозни болести.

Капитанът на английския тим Астън Вила и на българския национален отбор Стилиян Петров бе диагностициран с остра форма на левкемия. Болестта е била открита след мач от английското първенство срещу Арсенал, когато футболистът се почувствал зле и бил подложен на изследвания.

Още по темата
 „Когато ми се обади, очаквах да ми съобщи добри спортни новини. Беше директен. Каза, че има диагностицирана левкемия. За мен беше като гръм от ясно небе, защото той е израснал пред очите ми”, разказа за разговора си с национала д-р Илиев.

Той сподели още, че Стилиян в живота е такъв, какъвто е на терена – хладнокръвен и спокоен, и знае, че му предстои сериозна битка.

„Имало е да става. Не е необходимо да разравяме жаравата. На всички им е тежко. Надяваме се, че както има нови болести, така има и нови методики за справяне с тях”, допълни д-р Илиев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Стилиян Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
1
 
! Отговори
Гост преди 12 години
В момента, приятелят ми на 32 години преминава през борбата с рака и започна да пие сода. Каквито и да са ефектите, няма да са така разрушителни, като тези от химиотерапията. Понеже няма много инфо из нета за лекари, болници, алтернативи, направих блог: canfight.blogspot , ако някой смята, че може да намери нещо за себе си, заповядайте. Желая ви здраве!
25
2
 
1
 
! Отговори
вярвам преди 12 години
Има реален шанс да оздравее! С новите медикаменти за химиотерапия са постигнати повече успехи в борбата с левкемията, отколкото с рака на отделни органи. Левкемията е наистина остра, без лечение живот 3 месеца. Но лечението пък може да се окаже много успешно, за разлика от другите видове рак. 45-50% от пациентите доживяват 5 години след поставяне на диагнозата, а това одначава, че болестта е победена. Приема се, че ако до 5 години няма рецидив и има ремисия, то се счита за здрав вече. Ще успее!
24
2
 
5
 
! Отговори
МИНЬОРЕЦО преди 12 години
ДО БЪЛГАРИН 28 . Пич що не го духаш?
23
27
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
АЙДЕ СТИГА С ТОЗИ *** БЕ , АКО МУ Е ПИСАНО ЩЕ СЕ ОПРАВИ , АКО ЛИ НЕ - НОВА ВРАТА ДВА НА ЕДИН И РАМКА
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стилияне, ти си не само блестящ спортист.Ти си добър и щедър човек и много се надявам Господ да те закриля, да пребориш болестта и да се радваш на много деца и внуци.
21
3
 
18
 
! Отговори
eve1 преди 12 години
Късмет Стенли!Всички ти го желаем от сърце!
20
2
 
0
 
! Отговори
... преди 12 години
само за Италия няма да се разберем...
19
3
 
43
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Стенли, дръж се, момче! Ти си прекрасен, силен и истински мъж. Преди няколко години дъщеричката ни, а и ние с нея, минахме през този ад. Борбата е адска, но когато има хора които те обичат, а в България сме много, които изпитваме такива чувства към теб, убедена съм, че ще се справиш! Почвай лечението без страх, та по-бързо и успешно да приключи! Давай, Стенли, всичко ще е ОК!
18
3
 
48
 
! Отговори
lelka преди 12 години
Просто не е истина!! Здрав, прав млад човек, при това спортист - какво става, по дяволите? Радиация??? Изключително много болни от злокачествени заболявания напоследък, и все млади хора. Стилияне, Господ да е с теб, момче!!!
17
3
 
30
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Дано Господ бъде с теб и да ти помага!!! Успех и бъди силен,и никога не се предавай!!
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Капитане, обичаме те!!!! Пишете му го моля, всеки ден, ако имате къде и как, където да го прочете. Но и не прекалявайте с личното пространство на човека, едва ли разбираме повечето колко му е тежко в момента...
15
2
 
0
 
! Отговори
asdasda преди 12 години
asdasdasdasd
14
5
 
11
 
! Отговори
do12 преди 12 години
Абе момче , спри наркотиците ... Петров има толкова общо с РОМ колко аз с марсиянец ! *** и те като макетата почнаха !
13
3
 
39
 
! Отговори
никой преди 12 години
Ракът е третата световна война...Дано се намери начин по-малко хора да си отиват от този свят заради тази грозна болест. Ако можеше само половината от бюджета за въоръжаване да се даде за изследвания срещу рака...Дано Стилиян и всички млади хора да имат късмет в борбата си за оцеляване.
12
5
 
34
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Въпреки, че Бербо е най-талантливият ни футболист, СТЕНЛИ и Марто са ни най-сърцатите, именно това ще ти помогне бат Стенли в тежката битка с болестта, твоята борбеност и непримиримост!!! Бори се, не позволявай стреса и напрежението да те обладаят!! Аз съм сигурен, че в близко време отново ще те видим по терените, отново ще носиш нац. екип и ще прославяш милата ни родина!!! Кураж, знай, че цяла БЪЛГАРИЯ е с теб,един от най-обичаните футболисти, които някога е раждала!!!
11
4
 
17
 
! Отговори
Скорошно оздравяване преди 12 години
Че няма да го изпратят да го лекуват питомците на мокрия влах, шефът на Лекарския съюз Цв.Райчинов! БГ лекарите здрави ги уморват за няколко дни, болен вместо да го лекуват му режат ръката - въобще пълни нещастници и некадърници! Да морят възрастните хора, а младите лекари да бягат навън, далече от БГ!Стилияне, скорошно оздравяване и мисли, че пак ще играеш футбол, че и синовете си ще научиш на тази игра! Вие,спортистите, сте упорити и винаги мислещи оптимистично хора, така че успешно лечение и след 5-6 месеца пак да ни радваш на терена! Всички сме с теб! Та дори и Перуката гарантира,че скоро ще оздравееш!
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано се оправи.За него ще се положат най-добрите грижи.Да му мислят обикновените хора които се лекуват тук и трперят когато им кажат,че няма лекарства.Те имат нужда от нашата подкрепа.
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Успех на Стилян в борбата с болестта!Кураж, много вяра и нека знае, че много хора го подкрепяме и му изпращаме своята положителна енергия!
8
4
 
88
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
2007-*** януари. Кампания за спасяване на 3 годишната Дари от Варна...."По сметката в евро се е получило дарение на стойност EUR 2980.60, изпратено от банка във Великобритания. Основанието за дарение е "A DONATION TO A NATIONAL APPEAL TO RAISE MONEY FOR THE TREATMENT FOR A THREE YEAR OLD WITH LEUKEMIA". Най-любопитното е името на дарителя: STILIYAN PETROV."Капитане, онзи мач с теб го загубихме.... Сега трябва да вземеш реванша, момче!!!!
7
4
 
52
 
! Отговори
молитва за Стилиян . преди 12 години
Стилияне, вярвам че ще се излекуваш !!! Вярвай и ти !!! Всички сме с теб, капитане !!!