Рууд ван Нистелрой прекрати кариерата си

Холандецът няма да поднови договора си с Малага и спира с футбола
Обновена: 15 май 2012 09:18 | 14 май 2012 20:00, Георги Пешев
2
Рууд ван Нистелрой прекрати кариерата си

Рууд ван Нистелрой обяви, че се оттегля от футбола, след като реши да не продължава договора си с Малага.

Андалусийците се класираха на 4-то място в първенството и догодина могат да участват в Шампионската Лига.

35-годишният Ван Нистелрой обаче явно е преценил, че му е свършило времето за големия футбол. Вчера той дори не влезе като резерва при победата с 1:0 срещу Спортинг Хихон.

"Вчера бе последния ми мач като професионалист. Исках да играя в Шампионската Лига, но сега е момента да напусна", заяви Ван Нистелрой на пресконференция днес.

"Стигнах до физическия си лимит и вече не мога да играя на най-високо ниво. Не можеше да имам по-добро изпращане от това".

"Щастлив съм, че аз съм този, който взима решението. Искам да благодаря на Малага, технически и медицински щаб за незабравимата година".

"Горд съм да съм спечелил колективни и индивидуални награди, но най-голямото ми задоволство бе това да работя ден след ден, година след година".

Нападателят започна кариерата си в холандския Ден Бош, след което премина в Хеервен и ПСВ Айндховен. Там той бе забелязан от Манчестър Юнайтед, където започна славата му.

С екипа на "Червените дяволи" той записа общо 219 мача и 150 гола. След това той премина в Реал Мадрид, където отново бе ключова фигура и записа 96 мача и 64 гола.

Последва престой в германския Хамбургер, преди да се върне в Примера Дивисион с Малага. С националния отбор на Холандия той има 70 мача и 35 гола.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
и на мен ми беше симпатичен ИГРАЧ- конструктивно мислене в играта и типичен представител на красивият Холандски футбол !Желая му здраве и дълголетие !
1
0
 
9
 
! Отговори
GRANADA преди 11 години
VAN USPEH,TI SI KATO BASTEN ,BERKAMP ,PERSI . STARATA HOLANDSKA SHKOLA.