Европейско без цигари, зоват от Брюксел

ЕК подкрепи инициативата на УЕФА за забрана за пушене по стадионите
Обновена: 4 юни 2012 18:38 | 4 юни 2012 18:25,
50
Европейско без цигари, зоват от Брюксел
По стадионите на Евро 2012 няма да се пуши. Снимка: Reuters

Европейската комисия се присъедини към инициативата на УЕФА за забрана на пушенето по време на Европейското първенство по футбол, което започва в петък в Украйна и Полша.

УЕФА обяви, че на стадионите няма да се пуши, няма да се продават цигари, а рекламите на тютюневи изделия ще бъдат свалени от мантинелите.

Здравният комисар Джон Дали заяви, че Европейското е добра възможност да се подкрепи желанието на стотици хора да откажат цигарите.

Европейското ще е първото голямо спортно събитие, на което цигарите ще бъдат забранени. УЕФА гарнира решението си с онлайн кампания "Бившите пушачи са неудържими".

Чрез Facebook тя лансира познанието, че хората, които са хвърлили цигарите изглеждат по-добре, миришат по-добре и имат повече пари.

Инициативата има интернет страници на всички езици, включително на българи, с примери на хора, които са преуспели, след като са спрели да пушат - www.exsmokers.eu. Там те дават съвети как са отказали цигарите.

Европейската комисия имаше намерение да бойкотира Европейското заради отношението на украинските власти към бившата им премиерка Юлия Тимошенко, но се отказа от начинанието.

Членове на комисията обявиха, че няма да присъстват само на откриването и закриването на първенството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A Mоем ли да си пцуаме на европейското ??да дърпаме линията бело и да се бодем с хероин да *** некой *** да строшим главата на дебел ингилизин с винкелу моем ли ААА да ви таковам и съюза
38
7
 
3
 
! Отговори
пушачите преди 11 години
са най-комплексираните хора, трябва им патерица за да се чувстват добре и това е цигарата. Но освен,че по този начин издават комплексарщината си и миришат гадно, на ***,особено жените
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не става, Бългаският смръдльо ще излезе на митинг/шествие/парад/ защото му ограничават свещенното право да трови гадните/долни/префърцунени непушачи. Или както се казва, всички на опаки а ПА язе на обратно
36
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Чакайте бе, пичове от ръководството на ЕС, нали се отказахте да гледате ЕП по футбол, та дори вечните демократи от Франция, ВБр (иначе казано Англия) и мисля, че Италия разпоредиха"Или освобождавате Тимошенко, или без нас". От своя страна милицията на Украйна неофициално е предупредила *** да не се мяркат по стадионите, иначе ще им съборят къщите. Тя каква излиза: "Европървенство без шефовете на ЕС и без *** !" Защо и в БГ не постъпят така!
35
1
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Леле, чета "Европейско без ***" ... размечтах се, мамка му!
34
3
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
дайте ми тютюн и ще тичам като моторетка след топката :)не пушачите да тичат в Брюксел !
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕ КОИ ЩЕ ТИ ГЛЕДА МАЧОВЕТЕ ОТИ НЕ СА СИ ПРИЕЛИ ЗАКОНА КАТО БЕШЕ ............?
32
17
 
13
 
! Отговори
бивш преди 11 години
Много е яко. Откакто отказах цигарите изглеждам много по-добре, мириша много по-добре и не само, че имам много повече пари, а и живея много по-добре. И не схващам как хора, които от десет години ми нарушават правото да живея без цигарен дим, се жалват за нарушени права. Сега през зимата те ще бъдат принудени да се тровят основно по домовете си индивидуално, а не както досега, да ни правят съпричастни към невъздържаната си долнопробна и гадно миришеща страст.
31
7
 
18
 
! Отговори
uu преди 11 години
Долу мръсния ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, организация на злото и бедите!!!!!! Мамка ви гнусна, бледи спирохети брюкселски, твари лицемерни!!!
30
10
 
13
 
! Отговори
варненец преди 11 години
Мен ме боли фара ! Аз пари за шазлонг и чадър НЕ ДАВАМ ,ако не мога да пуша , като си пия биричката ! Аре да ме глоби Бойко че пуша на неохраняем плаж.Това по закон не е обществено място. Не стига , че така е направено, че ако искаш да си до водата безплатно, трябва да си поне на 50 метра, ами и да не можеш да пушиш ...? АЙ СИКТИР !
29
2
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Като съдя по коментара ти, ти си пушач?:))
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напроти всички ще се напушат като за последно в Украйна има цигари и по 70 цента и по 1 евро .
27
19
 
6
 
! Отговори
Това са пушачите преди 11 години
За здравето им незнам но имам колеги които се мислят за много печени с костюм за 1000 лева и редовно пръскане с парфюм за по 200 лева но като минат покрай мен миришат на *** а като ми проговорят на по малко от метър разстояние дори да е мадамата на офиса не бих си подал пениса в устата и дори!
26
3
 
13
 
! Отговори
DO 12 преди 11 години
Да бе ! Кви семейства на мач на Англия в чужбина бе *** ?! Затова на всеки мач на Англия ЗАД ГРАНИЦА, полицията е в ужас ! Тука бая депутати от ГРОБ пишат коментари май ...споко 2013 сте пътници ...
25
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
майтапчии..българина без хляб кара..те за цигари ни говорят
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a ne6to drugo ???
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
иде социализЪма, идеЕвровизия като фестивала ОрфейЕвропейското по футбол като Купата на Съветската Армия
22
2
 
21
 
! Отговори
Oт 1234 преди 11 години
Европейския съюз все повече започва да прилича на стара мома....Пълна неадекватност.... Всичката мара втасала, еврото цъфти.. Гърция,Испания,Португалия и Италия здраво за се засилили към фалит..повсеместна ислямизация и негризация на традиционни християнски държави.. до цигарите опряхме.. Ако целта е бойкот на олимпиадата заради Украйна и Тимошенко, да си го кажат.. А еврокомисаря Джон ДАЛИ да се запита ДАЛИ стотици хора желаят да откажат цигарите.. доброзорно.--------цялата истина
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неведоми са пътищата божи .Така че кой и от какво ще умре е божа работа.Затова хайде да вдигаме по-малко лозунги и да се уважаваме взаимно правата.Между другото първа забрана на цигарите на обществени места в различни райони на Германия налага през 1938 тогавашното управление начело с някой си Хитлер.
20
1
 
16
 
! Отговори
Хах... преди 11 години
*** се вече!