Европейско без цигари, зоват от Брюксел

ЕК подкрепи инициативата на УЕФА за забрана за пушене по стадионите
Обновена: 4 юни 2012 18:38 | 4 юни 2012 18:25,
50
Европейско без цигари, зоват от Брюксел
По стадионите на Евро 2012 няма да се пуши. Снимка: Reuters

Европейската комисия се присъедини към инициативата на УЕФА за забрана на пушенето по време на Европейското първенство по футбол, което започва в петък в Украйна и Полша.

УЕФА обяви, че на стадионите няма да се пуши, няма да се продават цигари, а рекламите на тютюневи изделия ще бъдат свалени от мантинелите.

Здравният комисар Джон Дали заяви, че Европейското е добра възможност да се подкрепи желанието на стотици хора да откажат цигарите.

Европейското ще е първото голямо спортно събитие, на което цигарите ще бъдат забранени. УЕФА гарнира решението си с онлайн кампания "Бившите пушачи са неудържими".

Чрез Facebook тя лансира познанието, че хората, които са хвърлили цигарите изглеждат по-добре, миришат по-добре и имат повече пари.

Инициативата има интернет страници на всички езици, включително на българи, с примери на хора, които са преуспели, след като са спрели да пушат - www.exsmokers.eu. Там те дават съвети как са отказали цигарите.

Европейската комисия имаше намерение да бойкотира Европейското заради отношението на украинските власти към бившата им премиерка Юлия Тимошенко, но се отказа от начинанието.

Членове на комисията обявиха, че няма да присъстват само на откриването и закриването на първенството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
20
 
! Отговори
1 април или 32 май преди 11 години
"Брюксел зоват да се изравни минималната работна заплата в България с тази от ЕС"
18
2
 
12
 
! Отговори
Дон кихот преди 11 години
"Свободата е на върха на копието"- Това е важното, не дали ще пушим или не, а дали сме свободни...Ако някой това не го разбира...жалко за него...настина!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от Брюксел защото не вземат да поплетат брюкселска дантела, вместо да се занимават с мъжки работи. Спокойно, навсякъде където сме влезли, сме ги разпаднали. Остава има още малко.. Да се готвят любимците на властта - Щатите.
16
1
 
11
 
! Отговори
:) преди 11 години
Коломбо :) Шерлок Холмс... :) Симпатични, умни пушачи :) Художници-пушачи, писатели- пушачи...И много спортисти- непушачи :) Борбата на интелекта и мускулите?!
15
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На никой не му пука за тъпите цигари.Идеята е ,че след това ще се спестят доста пари за лечение на болните от рак и още доста болести причинени от употребата на тютюн.Аз пуша по 6-7 цигари дневно и мисля ,че пуша доста.А има такива дето пафкат по 2 кутий на ден.После като има хипертония,инфаркт,инсулт,рак,уродливи или *** деца разни кисти и други всички ние дружно плащаме.И тък като ще е някаква дискриминация да се лекуват хора с приоритет на това дали са пушачи или не ето ви решение.
14
2
 
13
 
! Отговори
и аз казвам преди 11 години
А пък аз казвам на Брюксел, че искам МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В БЪЛГАРИЯ ДА Е КОЛКОТО Е В ГЕРМАНИЯ, ИСПАНИЯ и т.н. Колкото до цигарите....има нещо НЕНОРМАЛНО, ПРЕКАЛЕНО В ТАЗИ ИСТЕРИЯ! В края на краищата човечеството пуши тютюн от векове, а тата пушейки е живяло и доста по-добре отколкото живеем ние днес!
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тея от брюксел почват вече да ме нервят...ми що не спрете дрогата бе. все цигарите им в главата
12
2
 
16
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Ама какво са се хванали с тези цигари, аман вече, като че ли няма по-важни проблеми за решаване, то като че ли от вчера се пуши
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брюксел, какво зоват за първенство без цигари, нали го бойкотират?
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За земетресението в Перник не отпуснаха и едно евро..но съвети дават, че се и налагат...
9
13
 
27
 
! Отговори
умни са гърците... преди 11 години
Този ЕС е толкова фалшив и измислен, че едва ли ще просъществува дълго. И това си е съвсем логично. Няколко човека налагат личните си правила над цели чужди народи! А защо не писнат срещу ПРОСТИТУТКИТЕ, АЛКОХОЛА, ДРОГАТА И КОЛИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА! Не можело криви краставици, не можело- нещастни кокошки...а хората? Какво- роботи ли ще ни правят- по калъп?! аз не искам от ЕС да ми определят заплата 140 евро и да ми казват какви морални ценности да имам!
8
5
 
14
 
! Отговори
ая преди 11 години
Стига с тези цигари бе!Оставете хората да си живееят както искат,омръзна ми да слушам непрекъснато за всякакви забрани..що не вземат да бият печат на пушачите,като при хубавия социализъм,дано мирясате накрая.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Брюксел могат да 'фанат и да си .................. /айде да не казвам кво, че ще ме изгонят!/
6
21
 
19
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Европейския съюз все повече започва да прилича на стара мома....Пълна неадекватност.... Всичката мара втасала, еврото цъфти.... Гърция,Испания,Португалия и Италия здраво за се засилили към фалит....повсеместна ислямизация и негризация на традиционни християнски държави.... до цигарите опряхме.... Ако целта е бойкот на олимпиадата заради Украйна и Тимошенко, да си го кажат.... А еврокомисаря Джон ДАЛИ да се запита ДАЛИ стотици хора желаят да откажат цигарите.... доброзорно....
5
5
 
13
 
! Отговори
а преди 11 години
Дано се разпадне тъпия евросъюз,тия мозъци там раждат тъпизъм след тъпизъм.
4
1
 
11
 
! Отговори
Мишел де Резистанс преди 11 години
след като билетите вече са изкупени....
3
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей затова мразя бюрократи и администрация ! Пушенето проблем, а че ще се заформят яки боища между поляци, немци, руснаци, англичани и холандци - за това Брюксел мъчи ! С нетърпение чакам да видя инспекторки да заградят англиската агитка и да пишат глоби за пушене. Милите представям си ги между летящите столове и бутилки, с кочани за глоби в ръка ... хахахаха
2
18
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Въпреки че съм пушач, ПОДКРЕПЯМ идеята, все пак това е спортно мероприятие, а спортът е здраве!Подкрепям и идеята в България за ограничение на тютюнопушенето!!!
1
7
 
12
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
TIQ DA NE VIDQT NESHTO OT BALGARITE.