Алонсо направи нова крачка към титлата във Ф1

Испанецът спечели безапелационна победа в Германия
22 юли 2012 17:20,
23
Алонсо направи нова крачка към титлата във Ф1
Снимка: Reuters

Фернандо Алонсо направи поредна заявка за спечелване на световната титла във Формула 1 през този сезон, след като спечели победа в Гран При на Германия на пистата Хокенхайм.

Асът на Ферари стартира от първа позиция и води колоната от първата до последната обиколка.

Макар преследвачите му Фетел и Бътън да бяха постоянно близко до него, така и не го застрашиха.

Това бе втора поредна победа за Алонсо и трета през сезона. Благодарение на нея испанецът увеличи още преднината си начело в класирането, тъй като вторият в класирането Марк Уебър завърши едва 8-ми.

На второ място в днешното състезание финишира Себастиан Фетел, който успя да изпревари в предпоследната обиколка Дженсън Бътън, макар и стюардите да обявиха, че ще разследват маневрата.

Подробностите за надпреварата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Формула 1Алонсо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Cortez преди 11 години
"На второ място в днешното състезание финишира Себастиан Фетел, който успя да изпревари в предпоследната обиколка Дженсън Бътън, макар и стюардите да обявиха, че ще разследват маневрата."Забележкйа за крайното класиране: Себастиан Фетел не е на второ място, а на пето с +23.7 сек. Стюардите го наказаха с 20 сек. (времето за директно реминаване през бокса) заради неправилното изпреварване на Дженсън Бътън.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мен пък Люис ми е най- симпатичен!
18
3
 
4
 
! Отговори
ГАД преди 11 години
Браво,Алонсо!!!!!!Кефи ме адски!Натрий им носовете на всички,които те плюят!А за Шуми-БЕШЕ!!!!Минало бешало време!Да си беше останал в историята като велик,не сега да ми го пробутвате като велик.Сега е НИЩО!!!
17
1
 
2
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
шумахер 91 победи алонсо, АЛонсо 30 победи, фетел 22 победи....Шумахер 7 титли, АЛнсо и Фетел са с по две титли - това са действащите пилоти.Иначе сред недействащите си залсслужава да споменем *** (4 титли) , фанджо (5 титли), сена (най-много победи след шумахер -41 и 80 подиума) ( иначе подумите на Алонсо са 79 към момента). Тъй че още доста хляб има да ядат Алонсо, фетел и компания докато се изравнят с великите.....
16
0
 
1
 
! Отговори
Dan4o zmeja преди 11 години
Do 12Pogledni poslednata titla na Alonso- sastezanieto na Hungaroring kak zadmina Shumaher ot vanshnata strana na zavoja i procheti komentarite za izprevarvaneto.Shumi e dobyr pilot no ima i baja po dobri! To e dobre da si fen na njakoj ama fen zna4i i ventilator dagee:-):-):-):-):-):-)
15
0
 
3
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
Алонсо е префектен пилот, умее и да развива колата, и да защитаав позицията си и да напада агресивно, и има стабилна психика, опит, но все още е рано да го сравняваме с Шумахер или сена - след 3-4 години пак ще си говорим. Иначе тръгна тази година мощно към трета титла, дано да се справи, отадаван я е заслужил. Шумахер обаче е класика и го доказва постоянно. Фетел е чудесен пилот, но му липсва опит и психика. След година - две двубоите между него и Алонсо ще са по-интересни (ако не избере Ферари
14
0
 
3
 
! Отговори
Майничка преди 11 години
До 13 - ти правиш ли разлика между Макларън и Мерцедес ?
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
важното е че спечелихме тур де франс...другото е бла бла.
12
5
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
Не си *** и *** какъвто искаш да те изкарам. Просто ти бяга същественото. А то е че Шумахер във Ферари сега щеше да СКЪСВА буквално конкурентите си с този болид макар и на 43 години. Алонсо е много добър пилот, но да кажеш че е по -добър от Шумахер е най-малкото смешно.Човек, ШУМАХЕР е вече на 43 години и със макларъна си става 4-ти на квалификациите. Алооооооо...ти осъзнаваш ли какво прави Шумахер в този момент на 43 години с такъв болид? А ти осъзнаваш ли ако беше в болид на Ферари сега?
11
11
 
7
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
до 11Гледам Ф 1 от 1993 г . , смея да твърдя че в момента няма по-добър пилот от Алонсо , човекът си разви колата от началото на сезона по перфектен начин и кара безгрешно.Фетел също е доста добър и заради това ще кара във Ферари !!!Що се отнася за Шуми - ШУМИ Е ВЕЛИК - това е ... развива колата на Мерцедес по идеален начин,само че вече възраста си оказва влияние.НО В МОМЕНТА АЛОНСО Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПИЛОТ ВЪВ Ф-1 !!!!
10
9
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Шумахер гений, а Алонсо съпер гений? Ти наред ли си с тиквата? Какъв Алонсо какъв гений те гони бе, брачед? Алонсо посредственяка- супер гений? Кое му е гениалното? Че спечели 2 титли ли? По тази логика и Фетел е гений. Марш да се напушите пубери! От вчера тръгнали да ми гледат формула 1 и ще плямпат смешни идиотии- Алонсо бил супер гений..Муахааххаахахххаа.Марш на дискотека скапан пъпчив пубер.
9
5
 
5
 
! Отговори
Фетел преди 11 години
А кюнеца хамалчо що не го наказаха за дето забави фетел по този начин...тази формула взе да ме дразни
8
10
 
11
 
! Отговори
УСИН преди 11 години
Симооооо,Шумахер се пише с главна буква,и не е Артон Сена ,а Аертон Сена.И да не беше се убил ,пак щеше да се предаде пред Шумахер.Едно е да си луд в карането,съвсем друго е хем да си луд хем да мислиш,хем да се владееш.Бог да прости Сена ,ама той беше само луд.А умния стана 7 пъти световен шампион.Аз съм за ФЕРАРИ,и съм фен на всичките му пилото,включително и Маса който просто няма късмет ,и ще си остане вечния 2-ри пилот.Шумахер е гений,Алонсо супергений/при толкова добри пилоти,да си първи/.
7
4
 
12
 
! Отговори
Фетел преди 11 години
Ако пилот на макларън беше направил подобно изпреварване като това на Фетел и най-вече ако това беше Хамилтън нямаше да има никакво наказание. Макларън са с привилегии във формула 1 за съжаление...
6
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Михаел Шумахер, Виталий Кличко и Лионел Меси БРЕ!
5
3
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 11 години
Сена е велик, гледал съм го в състезания на дъжд. Уникален. Жалко че не бяха почти набори с Шумахер и жалко че се уби Сена. Иначе Шумахер-Хил или Шумахер- Хакинен съперничествата щяха да бледнеят предтова на Шумахер-Сена през годините.
4
16
 
27
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Фернандо Алонсо е велик , голям шампион и земен човек.
3
0
 
20
 
! Отговори
Симоо преди 11 години
@анонимен Не само шумахер ги трепеше на дъжд. И не е най-великия той сам си го призна. Най-великият е Артон Сена. На дъжд ги правеше на омлет. А и колите са били много по-различни от сегашните. И на мене шумахер ми е бил фаворит след като Сена умря (R.I.P) но Сена си е най-добрия. И поздравления на Алонсо. Никога не съм го харесвал но си е факт че кара адски добре. Браво :)
2
6
 
5
 
! Отговори
p преди 11 години
Drugi vremena biaha, sega koito upravliava e Alonso dori i s 2 titli otkradnati! RESPEKT!
1
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свърши за мен формулата когато Пилето се отказа с Ферари. Най-великият пилот за мен. Това се разбира най-добре на дъжд. Скъсваше ги Шумахер в проливен дъжд, защото е майстор, а не само натегач на газта на ***. В дъжда овладяваше колата, максимално прецизно с най-висока скорост. Това е да си ПИЛОТ.Най-великият..Михаел Шумахер!