Станка Златева: Една грешка ми съсипа труда за 4 години

"Все още не зная какво ще правя", заяви най-добрата ни олимпийка
Обновена: 13 авг 2012 17:39 | 13 авг 2012 17:07, Георги Пешев
56
Станка Златева: Една грешка ми съсипа труда за 4 години
Станка Златева все още не знае дали ще се бори и в Рио. Снимка: Булфото

Сребърната ни медалистка от Лондон Станка Златева обяви при пристигането си на летище "София", че все още не е решила дали ще продължи кариерата си до Рио де Жанейро 2016.

"Все още не знам какво ще правя. Ще участвам на световното първенство, а след това ще мисля. Четири години са много време. Човек трябва да се развива, не само да стоим на едно място", каза българката на летището.

"Няма какво да се оправдавам. Една грешка ми съсипа труда за четири години. Във финала всичко стана толкова бързо, че нищо не разбрах. Набързо, набързо ме отупаха, но това е, допуснах грешки", призна Станка и продължи:

"Сега първо трябва да възстановим Симеон Щерев, на който му предстои операция. Ще почиваме седмица-две и той ще каже какво ще стане. И двамата сме разочаровани. Осем години се бъхтим напразно".

Най-добре представилата се българска олимпийка благодари на своя треньор за подкрепата.

"Без Симеон Щерев може би щях вече да съм се отказала от борбата. С него имам развитие, спечелих медали, пожелавам му успех. Каквото и да стане, дано да намери добри спортисти".

"Искам да благодаря и на всички хората за подкрепата, за всички неща, които ми написаха и ми казаха. Това ме прави по-спокойна. Вижте, има страни, които изобщо нямат медали. Ние освен двата медала, имахме финалисти във волейбола, художествена гимнастика, представихме се добре в няколко спорта", завърши златното момиче на родната борба.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
24
 
! Отговори
dd преди 11 години
.....stanka e velika i nikoi ne moje da i stapi i na malkia prast....vsi4ki koito pi6at protiv neq trqbva seriozno da se zamislqt kakvo ne im e nared...zlato srebro bronz tova ne e vajno----VAJNOTO E 4E STENKA E BLAGORODEN 4OVEK..SKROMNA I DOBRA
16
2
 
23
 
! Отговори
Тимур преди 11 години
След 4 години ще бъде същото както в Пекин,както в Лондон...Просто нямаме манталитет на победители.Припомнете си САШ 94 г.вижте волейболистите ни сега,все нещо мъничко не ни достига - друг е въпросът,че държавата абдикира от спорта,закриха спортните училища,центровете по места не работят.Така е!Каквато държавата - такъв е и спортът!
15
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко ли е това,което направи бе?Като знаете много излезте вие на нейно място!В тая скапана държава всеки разбира от спорт и политика,ама зад клавиатурата!Като трябва да се работи всеки се скатава и гледа себе си!Жената ви докара сребро!Какво искате още повече от нея?Ивет,Стойчевци,Мойчевци видяхме ги какво представляват-бързи,смели,сръчни!Жената поне от яд си призна,че нестава за нищо,което естествено не е вярно понеже не е като футбалерите ни,които си бъркат в ушите и живота продължавал
14
2
 
14
 
! Отговори
Карапичо преди 11 години
Станка не беше готова физически.Тя е млечната кравичка на БФБ, няма контузии и болки, Станка е вечно на тепиха.Трябват медали, за да папа БФБ, освен Станка нямат големи шансове (както се видя) и за това я пържат на всяко съзтезание, но тя е човек, не машина, контузии, една, втора, трета.. болки.. хапчета.. Дано успее да се подготви за Рио, но ако бях на нейно място бих се отказал.
13
1
 
14
 
! Отговори
www преди 11 години
Не една грешка изяде златото а това, че пазеше точката си и забрави да играе за победа. Но така или иначе е голям спортист. Честито!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отбора по борба се провали заради тактиката на треньорите да се играе максимално икономично и дефанзивно. Не че не са добри, но за да станеш шампион трябва да демонстрираш превъзходство,а не само да се защитаваш.
11
2
 
17
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Добре е, че Станка изпитва такъв голям респект към треньора си Щерев, но се видя че всички наши борци тренирани от него излизаха предимно със защитна тактика. Станка направи същата грешка през втората част поради глуха игра в защита и видяхме какво стана. След това гледах още няколко мача на нашите борци и всеки път се учудвах на тази игра в защита. Изключително неправилна тактика.
10
10
 
12
 
! Отговори
ти решаваш преди 11 години
Първо, честит медал!Второ, сваляй тази смешна униформа,приличате на *** от някой приют,съжалявям..иТрето, каквото и да решиш ,гледай да е в чужбина,ако останеш тук ще съжаляваш наистина до края на живота си - един път може да сгрешиш,но два пъти НЕУспех!!!
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Йордан Йовчев и Станка ни останаха само.Респект!
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма полза да съжаляваш и да му мислиш Станке. Само напред гледай. Представи се достойно. Тоя мутант рускинята беше наистина много силна. Всеки истински българин може да съжалява ,но те има за нашето златно момиче.Напред, мила!
7
6
 
5
 
! Отговори
безгрешна? преди 11 години
Ами то на грешките се крепят успехите на противника. Ако всичи сте безгрешни ... сигурно дълго ще се борите докато някой отпадне физически а? А както сте добре назобени сигурно борбата ще продължава с часове.
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да дойдат да кажат едно "съжаляваме" тези от атлетиката, начело с онзи мазник Карамаринов ,от гребането.. от другите спортове , в които станахме кръгла нула. Станка може да се ядосва, но все пак 2-ро място си е успех
5
3
 
50
 
! Отговори
свищов преди 11 години
и това ще мине, Станке :), все пак ти отсрами българите на олимпиадата
4
4
 
45
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Станке, Станке - защо си ни само една, Станке!
3
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма за какво да съжаляваш Станке! С волейболистите се справихте най добре!Другите яко се издъниха!
2
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ох Станке,то и аз така,гласувах за Герб,и сега 4 години мъка
1
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отвори си една зелена бира и да съжаляваш полза никаква.