Арсенал излъга Нюкасъл и се върна на върха

"Артилеристите" победиха с минималното 1:0
Обновена: 29 дек 2013 17:53 | 29 дек 2013 17:45,
2
Арсенал излъга Нюкасъл и се върна на върха
Оливие Жиру ликува след гола си срещу Нюкасъл. Снимка: Ройтерс

С гол на Оливие Жиру Арсенал измъкна минимална победа с 1:0 като гост на Нюкасъл в мач от 19-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Сейнт Джеймс Парк".

Двата тима изиграха много оспорван двубой, в който обаче преобладаваше битката на терена и головите положения бяха рядкост. В средата на второто полувреме обаче френският нападател на "артилеристите" засече с глава центриране от фаул и донесе победата на отбора си.

Това бе едва втория гол на Жиру за Арсенал в мач като гост. С това той сложи точка на головата си суша, която трая 499 минути. Арсенал пък спечели втора поредна победа с 1:0 като гост на Нюкасъл и вече в 7 поредни мача няма загуба на този стадион.

Благодарение на успеха Арсенал се върна отново на първото място в класирането с една точка пред Манчестър Сити. Нюкасъл пък допусна едва втора загуба в последните 10 мача и остава на 7-мо място с 33 точки.

 

Прочетете подробности за Нюкасъл - Арсенал

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Адамс преди 10 години
Кои беха тия челси? Щерка му на Клинтън ли?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Челси би в дербито Ливърпул а реакция от Днес.бг досега никаква.Иначе Станимир Стоилов търсел играчи за "Ботев" в Западна Европа и те като чуели България му викали да ги потърси след 10 години!Мерна ми се некъде из сайтовете