Гришо: Направих много важна крачка напред

"Чувствам се много добре в Австралия, мисля мач за мач"
Обновена: 18 яну 2014 15:32 | 18 яну 2014 13:01, Георги Пешев
30

Снимка: Reuters

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров логично остана много доволен от престижната победа над канадския гигант Милош Раонич, която го изпрати в 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия.

За място на 1/4-финалите хасковлията ще спори срещу испанеца Роберто Баутиста-Агут, който прави фурор в Мелбърн, след като елиминира двама много силни тенисисти последователно - Хуан Мартин Дел Потро и Беноа Пер.

"Много съм доволен, че спечелих този мач, определено. За мен обаче това е просто още една победа", заяви Гришо на пресконференцията след двубоя.

"Направих важна крачка с достигането на втората седмица в Мелбърн. Не мисля, че това ще е последният път, в който играем с Милош. Тренирам много здраво, направих си домашното и мисля, че това, което постигнах, е нещо очаквано за мен".

"Чувствам се много добре, след като вече навлязох във втората седмица на Откритото първенство на Австралия и мисля мач за мач".

"Търпението бе от много важно значение в този мач, а условията не бяха никак леки, тъй като имаше малко вятър и въздушни течения на корта. Срещу мен пък бе един от тенисистите с най-мощен сервис. Трябваше да покажа търпение и да се възползвам от всяка възможност, до която се добера".

"Пълните трибуни пък допринесоха за страхотната атмосфера".

"Малките детайли преди началото на някой мач ми помагат много. Просто малко съвети от Роджър Рашийд, които ти помагат да се справиш с даден противник".

"Една от положителните страни при работата ми с него е, че всеки ден е на 100 процента", каза още българинът.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Победа! преди 10 години
Важното е да си вярваме и да се подържаме! Давай Гришо, с теб сме!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коефициентите са добри за залагане.*** бил фаворит довечера ......... ха-ха.Струва си да го бетна този мач.Мухъла *** ще свърши "хубава" работа.
24
3
 
3
 
! Отговори
Roki преди 10 години
Mackai Drisho
23
0
 
1
 
! Отговори
Мидата преди 10 години
Извиняваме се :на 4-тата е Милош Раонича на 6-тата Роберто Баутиста-Агут
22
0
 
1
 
! Отговори
Мидата преди 10 години
Нещо не мога да вдяна кой е този на 4-та и 6-та снимка?
21
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 години
Шарапова има вкус... - Григор - също...
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 21Мисля че ти си смешен. Григор с тоя Агут има 3 мача от които печели само един и то след спасени 4 мачбола! Разбираш ли за какво ти казвам, че му е неудобен съперник, приятелче?
19
3
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Просто притесненията ти са смешни - може тоя Агут да е бил ДелПотро, но НЕ Е Дел Потро / с който иначе щеше да играе Гришо/.Мисля че е извадил голям късмет и сега му е шанса да стигне четвъртфинала.Ю кен до ит!!!!
18
19
 
5
 
! Отговори
Хейтър преди 10 години
УУ! *** ти тъпака. Ако не вземе титла от Големия шлем не ми го хвалете! Сърбите си имат Джокович и го обичат, ама той спечели Голям шлем. А Гришо? п.п. естествено, че този коментар е ирония и вместо да слагате минуси на "хейт" коментарите отдолу ги прочетете пак... После прочетете какво е ирония и си отговорете на въпроса за смисъла на живота. Мир вам!
17
2
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 10 години
Ако искаш да допринесеш Англичаните да те обичат, бегай на Трафалгар Скуеър, събувай гащите и на колене.
16
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашия е 20-ти в света на тениса където в топ 20 са тенисисти не само с умения, а с изключителни качества. Това е жестоко! Там битката е на предела на човешките възможности.Най-хубавото обаче е че постоянно върви напред и подобрява играта си. Няма да е фантастично, ако един ден нашия влезе в топ 10.
15
5
 
52
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Тази сутрин гледах мача и не мога да се нарадвам на победата на Гришата! Чета негативните коментари по-долу и си мисля,че са на хора,болни,лоши,завистливи или глупави. Този човек прославя България по света,а това никак не е малко. Та ние сме една прашинка на картата на света! С какво ще ни знаят освен с такива като Гришката, Радвам се от сърце и желая на ракета 1 на Б-я здраве и нови успехи!!!
14
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Испанчеца Роберто Агут е притеснителен много за нашия. Може да е 40 места по-нзад от Григор в ранглистата но му е много неудобен съперник, а в момента тоя Агут прави мачовете на живота си. Победи великия Дел Порто в зверска битка в 5 сета преди няколко дни. Тоя е много опасен, но ако Нашия се раздаде докрай може да очакваме супер интересния мач за нас Надал-Григор.Давай Гришо, искаме да те гледаме на турнир от Голям Шлем най-после с един от великаните в този спорт.
13
4
 
26
 
! Отговори
Ангелин преди 10 години
Не мога да разбера дали вкарваш ирония в думите си или го мислиш сериозно? Твоя воля е дали ще мразиш някого и не съм аз този, който ще ти каже да не го правиш... На мен не ми е писнало от неговите успехи, защото аз не съм завистлив човек. Отдвана съм разбрал, че омразата е деструктивно решение за мен и за това, гледам да не мразя хората (дори тези, които не харесвам). Остани си със здраве и ако искаш голф 5-ца, трябва да си го заработиш... Това е!
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле-мале... номер 13, приеми искреното ми съчувствие. Потърси помощ от близки и приятели /ако имаш/ и от професионалисти /ако можеш да си го позволиш/. Успех!
11
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнгелинСтига си цитирал умници. Какво лошо има да мразя чуждите успехи и да желая провал!? Дано да отиде да дъното на всички класации, на теб не ти ли писна да слушаш за успехите му? Кой знае колко пари има вече, пък аз още карам голфа и от голф 4 не мога да мина на голф 5!
10
2
 
22
 
! Отговори
Ангелин преди 10 години
До #7: Значи, на теб никога няма да ти писне от теб, защото няма да станеш успешен, докато гледаш успехите на другите.п.п.Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му. ~ Оскар Уайлд
9
3
 
29
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
БРАВО !
8
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
радвам се ,ама тези успехи какво толкова допринасят за България не знам като собствен успех на Гришо да ,ама пък като някакъв много голям успех за държадата не го виждам англичаните няма да ни заобичат повече щото Гришо е спечелил
7
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стискам палци за провал! Писна ми от успели хора!