От Ювентус: Пирло е №1 в света

Няма за какво да съжаляваме, заяви треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела
21 мар 2014 13:58, Друми Георгиев
2
От Ювентус: Пирло е №1 в света
В Юве обявиха Пирло за най-добрия. Снимка: Ройтерс

Ювентус игра далеч по-силно във Флоренция, отколкото в предишните два двубоя с Фиорентина. Андреа Пирло сътвори поредния си шедьовър и прати отбора си напред в Лига Европа. Не е изненадващо, че след мача халфът получи куп комплименти.

"Представихме се много добре от началото до края. Мисля, че Пирло е най-добрият изпълнител на статични положения в света", заяви помощник-треньорът на бианконерите Анджело Алесио.

"Пирло има златен крак", обяви на свой ред съотборникът на италианския национал Пол Погба. "Трябва да тренирам години наред, за да мога да изпълнявам фаулове като него, но един ден ще го постигна".

За Пирло това бе втори победен гол от фаул в последните дни след този срещу Дженоа в събота.

"Радвам се, че отбелязах два важни гола за по-малко от седмица, защото те ни помогнаха да се доближим до постигането на целите си", коментира халфът. "Реших как да стрелям в последния момент. Погледнах стената и реших да заложа на силата".

Фиорентина не се възползва от добрия резултат от първия мач. След силните начални минути Виолетовите отстъпиха инициативата на Старата госпожа и в крайна сметка загубиха двубоя.

 Треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела заяви, че сблъсъкът е бил решен от един-единствен епизод и отборът му е заслужавал нещо повече.

"Няма за какво да съжаляваме, направихме отличен мач. За съжаление жребият ни изправи срещу Ювентус. Жалко за играчите, които заслужаваха да продължат напред. Имахме няколко положения и не позволихме на съперника да застрашава често вратата ни. Един-единствен епизод, майсторството на един отделен футболист реши всичко. Благодаря на публиката ни за продължителните аплодисменти в края", каза Монтела.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ювентусАндреа Пирло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
2
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
По какво е номер едно, по *** вид ли...
1
0
 
5
 
! Отговори
10010 преди 10 години
Истинска жива легенда! Много малко са по-младите футболисти, които могат въобще да застанат до него.