Треньорът на Ювентус Антонио Конте смята, че Бенфика незаслужено се е класирала за финала на Лига Европа.

Снощи португалците измъкнаха равенство 0:0 в реванша от полуфиналите на турнира на "Ювентус Стейдиъм" и след победата с 2:1 в първия мач елиминираха италианците.

Конте обаче се оплака от много дефанзивната игра на съперника. Той също така остана недоволен и от съдията Марк Клатенберг, който е оставил Бенфика постоянно да накъсва играта.

"Не можахме да направим така, че мачът да върви по нашия начин. Жалко е, защото тези мачове са на лимита, а Бенфика ни прекъсваше на всеки ъгъл и съдията им позволяваше", оплака се Конте след мача.

"Той даде шест минути продължение, след като вече бяха минали три минути без да играем".

"Жалко е, защото с два удара към вратата за двата мача Бенфика се класира. С играта в двата мача Ювентус определено заслужаваше да се класира на финала".

"Ние хвърлихме всичко, което имахме. Това е вълнуващ, но също и много уморителен сезон, защото за първи път стигаме финалния етап от европейски турнир".

"Не мисля обаче, че отборът се затрудняваше да стои на краката си. Играчите тичаха от първата до 95-та минута. Това беше силно представяне, но не получихме моментите на късмет, които са нужни, за да промениш мача. Така че Бенфика имаше повече късмет".

"Беше наистина жалко, тъй като също както в  първия мач трябваше да има дузпа и червен картон за удар с лакът срещу Киелини, а сега очевидна дузпа не бе дадена. Отборът, който заслужава по-малко се класира напред".

"Погледнете статистиката. Бенфика имаше два удара към вратата за два мача. Това беше. Те имат международен опит и това се видя днес, тъй като с 10 души те ни спряха да играем и аз съм много разочарован, че реферът им позволи да се разминат с това".