Крале на Мадрид, крале на Европа - Ла Децима е факт

Секунди разделиха Атлетико от триумф
Обновена: 25 май 2014 08:54 | 25 май 2014 00:35,
86
Крале на Мадрид, крале на Европа - Ла Децима е факт
Снимка: Ройтерс

Реал Мадрид сбъдна мечтите си и спечели така бленуваната десета европейска титла. На финала на Шампионската Лига в Лисабон Белите победиха с 4:1 Атлетико Мадрид и грабнаха "Ла Децима".

Атлетико Мадрид обаче може да се чувства горчиво ощетен от съдбата, тъй като секунди разделиха "Дюшекчиите" от триумф. Те водеха с 1:0 с гол на Диего Годин и вече се виждаха победители.

В 93-та минута обаче Серхио Рамос спаси своя тим с драматичен изравнителен гол с глава и докара мача до продължения.

Там Реал имаше сериозно психологически преимущество и вкара цели три гола. Решителният победен гол бе дело на Гарет Бейл в 110-та минута, след индивидуален пробив на Ди Мария и добавка с глава. Така уелсецът изкупи вината си, тъй като през редовното време направи два сериозни пропуска. До края Марсело и Роналдо от дузпа вкараха още два гола за крайния резултат.

Това бе 10-та титла за Реал Мадрид и общо 3-та за Карло Анчелоти, който стана вторият треньор в историята с хеттрик от европейски титли след Боб Пейсли, който взе 3 пъти КЕШ с Ливърпул.

Атлетико пък за втори път губи по драматичен начин финал на най-престижния европейски турнир. През 1974-та година "Дюшекчиите" допуснаха изравнителен гол в 120-та минута за 1:1 срещу Байерн Мюнхен, а в преиграването баварците победиха с 4:0.

Серхио Рамос пък вкара най-късния гол в редовното време на финалите на Шампионската Лига, като изпревари Теди Шерингам, Оле-Гунар Солскяер и Дидие Дрогба. Това бе и неговият 6-ти гол в последните му 7 мача.

Роналдо пък вкара рекордния 17-ти гол през сезона в Шампионската Лига и вече има общо 67 попадения в турнира, изравнявайки Лео Меси. Лидер остава Раул със 71 гола.

Прочетете подробности за Реал Мадрид - Атлетико Мадрид

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
3
 
! Отговори
do 49 преди 9 години
Мачът беше гола-вода до изравнителния гол. Толкова брак в играта и на двата отбора, как избщо това може да се нарече финал
40
2
 
8
 
! Отговори
бб преди 9 години
Невероятен мач.Фенка съм на Реал,но не мога да отреча,че и двата отбора играха страхотно-финал,достоен за световно,,,
39
2
 
15
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
Напълно заслужена победа на Реал. Съдията изобщо не повлия на мача, а продължението можеше даже и да е повече от 5 минути. Всеки който твърди обратното или нищо не разбира от футбол, или е видиотен фен на Барселона. Атлетико са много симпатичен отбор, но силите им не достигнаха, жалко, нямаше да са незаслужен шампион.
38
1
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
мноо як мач - емоци, трагедии, всичко както си трябва. Аз бях за Атлетико, но Реал победиха заслужено ... добре че имаха късмета да изравнят в продължението иначе щяха да са за подигравка
37
4
 
15
 
! Отговори
с. преди 9 години
Каталунската *** вие от мъка!Няма такъв кеф!Кога ще бъдете с 10 КЕШ-а,бе!?И след 700 години няма да ви се случи!Поздравления за Атлетико!За разлика от противните и постоянно симулиращи и въргалящи се по земята и набедени за звезди катунски джуджета те са мъжкари и играха и се бориха достойно!
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много фенове на Атлетико би си казал човек. Ясно е, че феновете на Барса си изливат комплексите тук, а ако наистина са фенове на Атлетико, жалко за тях - аман от фенове, тичащи след силните отбори. Аз съм фен на Атлетико - този отбор заслужава само адмирации, постигна много. Колкото до любимата на лапетата Барса - що играчи бяха изгонени, що дузпи им дадоха, хората спряха да гледат футбол заради тези безобразия. Вчера нямаше нищо такова. Големият проблем е, че голът е паднал в 93мин :)
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Играчите на Атлетико лежаха накрая, продължението си беше заслужено, а и голът не падна в 96-та минута, та да твърдите, че продължението е повлияло, а едва ли има мач, който да няма родължение 3-4 мин. Така че съдията не повлия. А че тук има фенчета на Барса, които още не могат да преглътнат факта, че Барселона остана в историята с най-големите подпирания в историята на футбола години наред - това си е техен проблем, а не на останалите.
34
2
 
6
 
! Отговори
skanager преди 9 години
geroite,imat podkrepa na millioni... el galaktikos.
33
18
 
8
 
! Отговори
55 преди 9 години
РЕАЛ си купи титла.
32
23
 
10
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Най-жалкия шампион на всички времена. Цяла година имаха късмет и не играха нито един сериозен мач - всеки срещу тях беше с контузии на най-важните играчи. И сега на финала пак съдията ги спаси с продължението. А колко струват се вижда в испанското първенство - дори втори не могат да станат. Мега ***!
31
6
 
8
 
! Отговори
55 преди 9 години
Голяма глупост,играха докато Реал бият...Мача беше нищо повече освен едно градско дерби със един в повече на терена....
30
4
 
23
 
! Отговори
Nikolas преди 9 години
До Анонимен 27 НЕ 5 , А 10 МИНУТИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ ТРЯБВАШЕ ДА ДАДЕ СЪДИЯТА И ДА ИЗГОНИ ПОНЕ 2 ОТ АТЛЕТИКО ... ТОВА Е НАЙ - *** ОТБОР ИГРАЛ НЯКОГА ФИНАЛ ... ГРУБИ , БЕЗПАРДОННИ , ДРОГИРАНИ И АНАБОЛИЗИРАНИ ЗАЕДНО С МАЛОУМНИЯТ ИМ ТРЕНЬОР ,ВЛЯЗЪЛ НА ТЕРЕНА ДА БИЕ ПРОТИВНИКОВ ИГРАЧ ,ЧЕ РАЗКАРВА ТОПКАТА .. А НЕГОВИТЕ КАТО ЛЕЖАХА ПО ТЕРЕНА ПРИ 1-0 И БАВЕХА ВРЕМЕТО ??? ТОВА СЕ КАЗВА СПРАВЕДЛИВОСТ...
29
0
 
16
 
! Отговори
Nikolas преди 9 години
ВЧЕРА НЯКАКВИ ЕНТУСИАСТИ ПРЕДРИЧАХА 5-0 ЗА АТЛЕТИКО ...Е , ГОРЕ ДОЛУ ПОЗНАХА САМО , ЧЕ В ОБРАТНА ПОСОКА ...
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 34 ДА НЕ БИ БАТ БОЙКО ДА Е ПЛАТИЛ ПО 50 ЛВ. НА СЪДИЙТЕ ???? МАИ САМО ТИ МИСЛИШ ТАКА ...???
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАЗВА СЕ .. ЛА ДЕСИМА
26
9
 
7
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Още ли има такива който си мислеха, че някой ще позволи на второразрядни и треторазрядни отбори да станат шампиони и носители на купи в Европа. Това са турнири на богатите.
25
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачът беше купен!
24
1
 
8
 
! Отговори
годин преди 9 години
до 31баце, гледай си кърлинга, явно си мноооооо далече от футбола
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
назобените *** от ревал тичаха, като обезумели в продълженията... за мен не беше честно нещо, не мога да кажа кво, нередовен мач...
22
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шампионската лига се прави за няколко отбора. Изобщо не съм се съмнявал, че само и само Реал ще наместят отново. Това са безумни пари, които се влагат в Реал Мадрид, "незнайно" от къде идващи.