Коста Рика надцака Гърция по драматизъм

Елините пак вкараха в 92-та минута, но Лос Тикос триумфира след дузпи
Обновена: 30 юни 2014 13:55 | 30 юни 2014 02:04,
43
Коста Рика надцака Гърция по драматизъм
Кейлър Навас прави решителното си спасяване. Снимка: Ройтерс

Коста Рика се класира по много драматичен начин за четвъртфиналите на световното първенство, след като елиминира след дузпи Гърция.

Лос Тикос поведе в началото на второто полувреме след гол на Брайън Руис, а малко след това не получи чиста дузпа за игра с ръка на Торосидис в наказателното поле.

В 66-та минута пък задачата на отбора на Хорхе Пинто стана много сложна, тъй като заради втори жълт картон бе изгонен Оскар Дуарте.

С човек повече Гърция натисна и пред наказателното поле на карибската държава заваляха центриране след центриране. Дълго време Коста Рика удържаше преднината си, но в 92-та минута Гърция изравни с гол на Сократис. Така за втори пореден път отборът на Фернандо Сантош се спаси в допълнителното време, след като вкара в 93-та минута в решителния мач от груповата фаза срещу Кот Д'Ивоар.

Така се стигна до продължения, в които доста уморените играчи на Коста Рика успяха да задържат равенството и да се доберат до дузпи. При тях те триумфираха и се класираха за четвъртфиналите. Там те ще спорят с Холандия, която по-рано днес по не по-малко драматичен начин победи Мексико с два късни гола.

Прочетете подробности за Коста Рика - Гърция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tezi murzelivi gurci ,kak se klasiraha na svetovnoto - s jrebi li , bez igra? Ha-ha.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Коста Рика надцака Гърция по драматизъм", а гърците както винаги надцакаха всички останали по простотия.
21
1
 
3
 
! Отговори
Vulgar преди 9 години
ei....nai na kraq i edna radostna vest za gorkite Bulgari!Za nqkolko chasha jivota v BG stana ponosim.....
20
4
 
5
 
! Отговори
.><. преди 9 години
Гледай сега 24-ти , това , че ти се тресеш на *** ритми не означва , че останалите са като теб , тук говорим за футбол преди всичко , но ако искаш да ти кажа , ето казвам ти , днешните българи са едно прекрасно съчетание на ирански народ от изток , славяни и местните траки , а гюбеците са на почит в Гръция , където по улиците размятат броеници и нагъват локум по кафетата.
19
0
 
3
 
! Отговори
LethianDream преди 9 години
Поправете си грешката - Папастопулос наниза гола за византийците в редовното време, не Гекас :)
18
5
 
9
 
! Отговори
@ 21 преди 9 години
Докато не си смените платката в България винаги ще има враждебно настроени срещу вас хора , защото сте надменни , а и двамата знаем , че сте със скъсани *** , южноевропейски крадлив *** , с който никой вече не се съобразява ,огризките на буламача с грозде наречен "Византийска империя" ..арменци , араби и каква ли не *** , затова елини се наричате само вие ... за другите сте ГРЕКОС (на абсолютно всички езици) и да знаеш елините са знаели как да управляват държава без да просят пари.
17
4
 
9
 
! Отговори
@ 21 преди 9 години
Защото в Гърция (Хелас само вие лунатици се наричате) целия свят ви нарич гърци (или грекос , тоест варвари) , както са ви наричали римляните , които са ви презирали за да ви унижават , та причината да не ви обичаме в България е , че се имате за много велики , а реално ви помпат яко пари брюкселските измамници ...от дълги години и пак не можете да си оправите държавата , защото сте алчни и крадливи , не ви харесваме защото северните отбори ги обиждат по стадионите с лозунга "БЪЛГАРИ" ...
16
8
 
5
 
! Отговори
ДО 22-РИ..ДОИЧ ЛАНД преди 9 години
вкараха ГОЛ, МАЗЕН ВУЛГАРЕ...ОБАЧЕ ИЗПУСНАХА ПОНЕ 5-6 ЧИСТИ ПОЛОЖЕНИЯ БЕ МАМА МУ *** ГРЪЦКА..ТОЯ САЛПИГИДИС--ДА НЕ Я НАБУЧЕ НА 5 МЕТРА ОТ ВРАТАРЯ...ПОСЛЕ МИТРОГЛУС 2 ПЪТИ САМ СРЕЩУ ВРАТАРЯ....КАК НЕ Я ВКАРА БЕ *** И НЕКАДЪРНИЯ ГРЪЦКИ ***.
15
0
 
14
 
! Отговори
с преди 9 години
Абе Коста Рика надиграха и Уругвай и Италия. Колко да си спънат в краката... Просто са надъхани и сърцати, макар и без някакви звезди в отбора. Аз им желая успех!
14
1
 
8
 
! Отговори
skatelite преди 9 години
До wassilis hellas: защото е игра Василис, а при игрите всеки има право на предпочитания. Ако това не си разбрал, няма какво повече да се говори. Заплахите и обидите, които сипеш са именно това, което провокира нежеланието ми да подкрепям Гърция.
13
4
 
12
 
! Отговори
проста сметка преди 9 години
Един час да не можеш да вкараш с човек повече срещу Коста Рика трябва да си бая спънат в краката.
12
12
 
5
 
! Отговори
wassilis hellas преди 9 години
zashto ste protiv Hellas, skapani bugari! Hellas pak se stane european champion prez 2016 a vie pak ne se klasirate!
11
8
 
13
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
При всички проблеми дето имaт, икономикaтa им е нa светлинни години пред нaс.Туристическия им сезон е много по дълъг от нaшия и те се спрaвят достa по добре. През остaнaлото време си прaвят зехтинa и си гледaт животa. При товa зa рaзликa от нaс си зaщитaвaт интересите много добре.Когa ще ги стигнем гърците.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците са истински простаци и некадърници, сега се убедих, но все има кой да ги подпре. Нищо, браво на Коста Рика, голяма мъжество показаха, направо не знам как издържаха и вратаря им е уникален.
9
1
 
12
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Kosta Rika igraqt prekrasno do tozi moment i napulno zaslujeno sa na final. Lichno na men Kosta Rikancite mi napomnqt na Balgaria 94 i silno se nadqvam da stignat do finala tui kato igraqt velikolepno i pokazvat klasa za otbor koito pochti nikoga ne e bil na svetovno po futbol :)
8
6
 
10
 
! Отговори
топала преди 9 години
те поне отпаднаха а ние въобще не стигнахме тъпунгерчо
7
2
 
31
 
! Отговори
с преди 9 години
Най-слабия мач на първенството. И все пак Коста Рика са заслужено, макар и изненадващо спрямо групата си на 1/4 финал. Гърците и това им беше много. Сега остава да гледаме как добутват Браизилия на финала, и да видим кой друг латино отбор ще бъде там.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моето скромно мнение към братята гърци (да се абстрахираме че те ни приемат зе нещо долно):Забравете футбола и мондиала - това е забавление и отклонение от истинските проблеми,оправете си финансите и икономиката, майната му на футбола.
5
12
 
34
 
! Отговори
Я преди 9 години
Византийците отпаднаха !!! Голям кеф !
4
6
 
14
 
! Отговори
авантакис преди 9 години
АВАНТАКИС НАЙН, ХЕНДИ ШОП ЕЛАНАКИС ВОЛЕЙБОЛАКИС НАЙН