Холандия вкара само три на Бразилия и взе бронза

"Лалетата" завършиха Мондиала без загуба
13 юли 2014 07:14, Александър Попов
24
Холандия вкара само три на Бразилия и взе бронза
Снимка: Reuters

Холандия тресна с 3:0 Бразилия на стадион "Мане Гаринча" и спечели бронзовите медали на Мондиал 2014. Головете за "лалетата" забиха Робин ван Перси от дузпа и Дейли Блинд през първото полувреме и Джорджинио Вийналдум в края на мача.

Трябва да се отбележи, че първите две попадения на "лалетата" бяха твърде дискусионни, тъй като дузпата вкарана от Перси бе спорна, а попадението на Блинд падна след явна засада.

Съдията Джамел Хаймуди обаче подпря и сериозно "селесао", след като не вдигна нарисуван червен картон на Тиаго Силва още във втората минута на мача.

Все пак холандците показаха по-качествен футбол, демонстрираха за пореден път на това първенство отборна игра, раздаване до краен предел и заслужено взеха победата и бронзовите медали.

Така "лалетата" завършиха без загуба Мондиала, което се случва за първи път в тяхната футболна история, а Луис ван Гаал използва всичките си налични футболисти, което до този момент не се бе случвало на световни финали.

От своя страна селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари бе направил шест промени в сравнение с погрома от Германия с 1:7 и този път загуби само с 0:3.

Логично Луис ван Гаал спечели битката и се оттегли достойно от националния отбор на Холандия, който определено бе приятната изненада на това първенство и закономерно се окичи с бронзовите медали.


Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: бразилияХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Celebration преди 9 години
20 години назад, а сякаш беше вчера! 1994, СП САЩ - малък финал: Швеция -България: 4:0! Бронзови медалисти на Мондиала - Тре кронур!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този път и Рефериньо не игра добре, Резилиньо обаче беше играч на мача.
19
0
 
0
 
! Отговори
ewto преди 9 години
Б РЕЗИЛИЯ
18
2
 
0
 
! Отговори
златка преди 9 години
русия срещу англия трябваше да е финала,това бяха най добрите отбори но нямаха късмет
17
0
 
0
 
! Отговори
котката преди 9 години
бразилия е наи слабият отбор всеки може да я победи. хаиде викаите децата от блгаротурската махала малки големи всеки може да победи бразилия.защо само децата да викнеми някои дядо или баба!!!
16
3
 
0
 
! Отговори
val преди 9 години
Dnes Arjentina 6te razbie o4akvaniqta vi i 6te spe4eli !
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
без загуба не можеш да приключиш участието си преждевременно
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пичове, днеска мача е от 22:00, поне така пише по програма да не вземете да си пуснете телевизора и да се окажете в началото на второто полувреме.А за този мач ще кажа - съдията беше такъв ***, че ми провали цялата наслада от Холандската победа. Направо заслужаваше бой. Сега бразилците ще могат да се оправдават, че не че са слаби, ами съдията подпрял Холандия.От друга страна, нека им - да се видят отстрани така, и как лесно се вкарват голове с неадекватни съдии.
13
0
 
6
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Фивалът трябваше да е Холандия Германия въпреки скучният мач холанците заслужаваха повече победата но в рулетката на дуспите ........довечера обаче Германия ще накаже и Аржентина.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как така спорна дузпа, пък заслужен червен картон за фаулиращия?? Авторчето знае ли, че това е едно и също положение, или си праска наизуст, попреписал оттук-оттам. За другия гол (третият ли беше забравих) явно си имаше засада, ама кво пък - бразилците и така си бяха заминали.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАма.... братле, те играят срещу Германия! Само Господ би могъл да им помогне, но той има по-важни неща за решаване, от футболни мачове. Готви се за сълзи, ако си фен на Аржа, приятел!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой знае ли дали Ди Мария се е оправил и ще е готов за довечера? Ако играе ще е супер. Той е най-силният след Меси в Аржентинският отбор. Голям нападател.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам търпение да стане 23 часа днес. Искам да видя немската машина срещу Меси и компания.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Srestu Argentina moje bi syshto e bilo pobeda ili raven sa zavyrshili, zatova sa tam. Na malyk final bez zaguba ne se stiga
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Довечера ще е шоуто и ще разберем дали наистина немската машина е толкова силна или ще се окаже надут балон!
6
3
 
28
 
! Отговори
мнение преди 9 години
холандия трябваше да стане шампион
5
6
 
33
 
! Отговори
Мнеие преди 9 години
Холандия трябваше да стане шампион според мен. Те го заслужават - имат най-красивата игра!Германия също не са за подценяване, но играта на Холандия е красота! Лично мое мнение!
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имат предвид,че в 7 мача са без загуба в редовното време. Това им е за пръв път. А дузпите са си лотария-и Коста Рика си тръгнаха непобедени в игра!
3
0
 
35
 
! Отговори
ДИДО преди 9 години
БРАЗИЛИЯ СЕ ОКАЗА НАЙ - СЛАБИЯТ ОТБОР С НАЙ - БЕЗИДЕЙНА ИГРА НА ТОВА СВЕТОВНО ...И ГОЛЕМИТЕ БРАЗИЛСКИ ЗВЕЗДИ СЕ ОКАЗАХА ПЪЛНИ АМАТЬОРИ ... ПРИ ВТОРИЯТ ГОЛ , ТОЗИ ЛЕВАК ДАВИД ЛУИС КАК ХУБАВО СВАЛИ ТОПКАТА В КРАКАТА НА ХОЛАНДЕЦА И МУ ДАДЕ ВРЕМЕ ДА СИ Я ОБРАБОТИ , НАГЛАСИ НА ДЕСНИЯТ КРАК И ДА ВКАРА ГОЛ ОТ 10 М. , ВМЕСТО ДА Я ИЗБИЕ В ЪГЛОВ УДАР ...И ДЕЦАТА ЗНАЯТ , ЧЕ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ Е ПО - ДОБРЕ ДА ПРАТИШ ТОПКАТА ЗАД ВРАТАТА В КОРНЕР, ЗА ДА ОРГАНИЗИРАШ ЗАЩИТАТА, А ТОЯ МУ Е ДАДЕ ПРИЯТЕЛСКИ ...
2
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как без загуба ? Поне 1 имат. Нищо че е след дузпи. Загубата си е загуба. Затова и играха за 3-тото място.