България започна с победа участието си на Световното

Нашите разбиха Мексико с 3:0 гейма в дебюта на Пламен Константинов
Обновена: 1 сеп 2014 19:23 | 1 сеп 2014 19:20,
6
България започна с победа участието си на Световното
Снимка: Архив, Булфото

България започна по убедителен начин участието си на Световното първенство. Нашите стигнаха до успех над Мексико с 3:0 гейма с 25:16, 25:17, 25:21.

Първият гейм започна равностойно - точка за точка. Пенчев обаче даде аванс от 6:4 точки за нашите момчета, а първото техническо прекъсване дойде при 8:6 аванс за българите.

Постепенно "Трикольорите" понатиснаха съперника и увеличиха аванса си на 10:6 точки, като Пенчев заби ефектен ас, а постепенно преднината ни се увеличи и с блокада на Йосифов стигнахме до 14:7 точки.

До края геймът просто се доиграваше, като нашите момчета го спечелиха с 9 точки разлика - 25:16.

Вторият гейм започна по идентичен начин, като той вървеше точка за точка, а нашите стигнаха до 8:6 аванс при първото техническо прекъсване.

Мексиканците обаче поизравниха играта и стигнаха до 11:11 точки, след което обаче нашите момчета показаха класата си и постепенно дръпнаха с 19:16 точки след перфектна работа на Пенчев.

До края на гейма българите дадоха само една точка на "Ацтеките", като по този начин се доближиха до крайния успех.

Третият гейм започна отново равностойно, като нашите стигнаха все пак до аванс от 8:7 точки при първото техническо прекъсване.

Геймът обаче вървеше равностойно в следващите минути и нашите момчета ева се докопаха до аванс от 16:14 при второт техническо прекъсване.

С ас на Соколов нашите стигнаха до аванс от 3 точки при 20:17, след което мачът просто се доигра.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във втора група имат нищожни шансове срещу Полша, Сърбия, Аржентина, а жребия не е чак толкова зле в сравнение с другата група с Бразилия, Италия, САЩ, Иран, Германия, Франция и т.н.
3
0
 
2
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Що се дере като луд оня Смукачев за нашите???Днес игра България!!!
2
1
 
9
 
! Отговори
Световно,но по какво преди 9 години
По народна топка, по прескочи-кобила или по надпърдяване?Съпоставете два материала - от областта на спорта и от духовната сфера (културно или научно събитие). Във втория тип материали, колкото и кратки да са, задължително се упоменава за какво точно събитие става въпрос.А текстът на спортните новини е като монолог на бърборещ ***. Читателят трябва сам да се досети за половината от нещата. Защо някои си въобразяват, че всеки е длъжен да знае какво спортно събитие протича в момента?
1
2
 
12
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Браво на момчетата поне групата да минат. За жалост не можем и да мечтаем за медал но поне в десетката да се уредим. Успех и в другите мачове.