Бях далече от най-доброто, което мога, призна Джокович

Голям ден за Хърватия и за Япония, оцени Федерер
Обновена: 7 сеп 2014 10:26 | 7 сеп 2014 10:23, Елка Василева
17
Бях далече от най-доброто, което мога, призна Джокович
Новак Джокович. Снимка: Reuters

Един от най-емоционалните дни в историята на US Open завърши с отпадането на двамата фаворити на полуфиналите - Роджър Федерер и Новак Джокович. Най-напред 10-ият в схемата Кей Нишикори (Япония) спря сърбина от пето поредно участие на финал на Флашинг Медоус, след като спечели с 6:4, 1:6, 7:6 (4), 6:3.

Малко след това 14-ият в схемата хърватин Марин Чилич отстрани 17-кратния шампион в Големия шлем Роджър Федерер в три сета за час и 45 минути с 6:3, 6:4, 6:4.

Така за първи път от 2005-а година насам финал на турнир в големия шлем ще бъде без някой от големите трима Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович.

 "Голям ден за Хърватия и за Япония. Всеки, който е достигнал до този етап, заслужава да стигне и до мача за титлата, защото той е награда за здрава работа. Надявам се, че двамата финалисти ще направят добър мач“, каза леко разочарованият Федерер.

Двамата с Джокович имат общо 24 титли от Шлема, докато утрешните претенденти за титлата никога не са достигали повече от полуфинали.

24-годишният японец изглеждаше доста свеж, изненадващо предвид петсетовите мачове срещу Стан Вавринка и Милош Раонич в кръговете преди това. Специално срещу канадеца той напусна корта в 2:26 часа след полунощ, но това не му попречи да бъде по-агресивен от Джокович. Два дни по-рано пък отстрани прогресиращия швейцарец Вавринка в мач, който продължи 4 часа и 15 минути. Така неуморният Нишикори се оказа, че е прекарал в игра 11 часа и 16 минути в последните си три срещи.

Чилич пък миналата година със сигурност е гледал US Open  по телевизията, тъй като по това време изтърпяваше четиримесечно наказание лишаване от състезателни права заради забранен препарат, който така и не се разбра как го е получил.

 "Работих здраво, всеки ден съм тренирал, особено по време на наказанието. За втори път съм на полуфинал и този мач срещу Роджър определено ще остане като най-доброто в кариерата ми. Сега имам насреща си истински убиец на гиганти. За да спре тези топ-тенисисти, Нишикори показа невероятни качества. Финалът за мен ще бъде специален ден, а вероятно и за него също“, каза Чилич.

Той спечели точките си при първи сервис в 71 процента от случаите и при втори едва 48 процента, като статистиката му показваше 43 уинъра- 15 повече от Федерер.

Джокович призна, че е бил далече от най-доброто, което може. "Бях далече от най-балансираната си игра. Просто Нишикори беше по-добър почти по всички показатели днес от мене. Направих много непредизвикани грешки. Дори когато се връщах в мача след някои изпуснати от мене ситуации, отново грешах и пак давах предимство на противника. Дори и във втория сет, който спечелих, не е това, което трябва да бъде моята игра“, коментира Джокович.

Журналист обаче го попита дали все още не е под емоциите от сватбата и бременноста на съпругата му. Двамата очакват първото си дете в края на годината.

 "Разбира се, за мене това е емоция. Аз също съпреживявам бременността на съпругата ми. Но не съм спирал да мисля за тениса по начина, по който съм мислил и преди. Винаги се старая да дам най-доброто от себе си и най-доброто от мене днес беше това“, обясни още Джокович. Попитан дали ще играе за Купа Дейвис другата седмица срещу Индия, световният номер 1 заяви, че първо ще разговаря с капитана на отбора и тогава ще прецени.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в Редута ли изглеждат така тротоарите? Представете си, че ги ремонтират. Много скоро след това колите, които ще се паркират там, ще разрушат плочките. Проблем ще има винаги, ако хората продължат да не се съобразяват с обстановката и унищожават всичко по пътя си, приемайки го за даденост. Възпитание, образование, етика и толерантност, не са просто думи, а качества, които липсват на повечето българи. Всеки сам трябва да се съобразява, а не да обвинява другите!
15
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
do 15Прав си, но аз не виждам след Надал, Федерер и Джокович бъдеща звезда в тениса поне за момента. Просто тия 3-та направиха нова революция в тенис играта. И като игра и като постижения които следващите много трудно ще достигнат. Кой ще направи 17 титли от ГШ както Роджър или 14 както Надал от младите? Аз не виждам такава бъдеща изгряваща звезда. Нещо повече- силно се съмнявам в нашия живот да видим някой тенисист, който да подобри рекордите им.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Звездите непрекъснато се въртят и днес са едни, утре-други. Велики или не, малко им остана на Джокович, Надал и компания до пенсия. После какво, ще се закрива тениса ли? Преди годони нямаше по-добър и агресивен играч от Андре Агаси, днес няма и помен от него. Така е живота.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е, че от черното тото, някои днес напълниха джоба.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 12Толкова си ***, че няма накъде. Федерер спечели последния си Уимбълдън именно пред погледа на двете си бебета близначки.
11
4
 
0
 
! Отговори
честен преди 9 години
"Съпреживявал" бременноста на съпругата си за това бил паднал.... д'та еб... в нещастника. Може и мензис ти е потекъл изпод гъ.з.@ сигурно...КЙато направите парите и жените ви като изпонадуят коремите, преставате да сте спортисти и се превръщате в чички.Хубаво, че не заложих, знаех си че няма ти издържи психиката.
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 10К'ви велики тенисисти те гонят бе? Чилич на 25 години дето е 20 ти в света или тоя японеца дето Гришо е пред него в ранглистата? Кажи сега че и Вавринка е бъдещ велик тенисист понеже спечели АО срещу Надал. Т'ва са еднодневки, бе !
9
0
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
И въпросните велики тенисисти, когато са изгрявали, никой не ги е знаел, но са се доказали с времето. Това че ти искаш да вървиш след тълпата и да ръкопляскаш на някого едва когато всички са разбрали, че е велик талант, си е твой проблем, както и на масовката хора. Факт е обаче, че много физически стана тениса и все по-късно млад играч може да се наложи. Физиката става все по-важна. Очаква ни хубав финал между двама страхотни тенисисти, нека по-добрият победи.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 8 *** то е ясно, че са играли супер добре, но това са еднодневки както Вавринка който спечели срещу Надал АО тази година. Там е проблема- че това са някакви моментни избухвания на добри тенисисти срещу ВЕЛИКИТЕ тенисисти. Да си го гледа финала който си иска. Привържениците на Надал, Джокович и Федерер представляват 95 % поне от всички фенове на тениса. Феновете на Чилич и Никишори граничат с 0%.
7
0
 
8
 
! Отговори
do 7 преди 9 години
, да беше гледал каква игра преддложиха Нишикори и Чилич. Конкретно за Нишикори неслучайно преби по пътя си Раонич, също и победителя от Аустрелия Оупън Вавринка, а вчера и Джокович - заслуженият номер 1. Спомнете си как пребиваше Надал по-рано през годината, но заради контузия победата отиде при Надал. Колкото до Чилич, много е вдигнал нивото и ако сте гледали мача, сте видели, че Федерер игра добре, но просто Чилич беше уникален. Очаква ни интересен финал. Нищо не се знае.
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
К'ва стана тя. Това е все едно на финал на световното по футбол да гледаш Никарагуа с Люксембург.Бати идиотията.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой нормален привърженик на тениса сега ще гледа тоя финал? Аз като такъв даже и на запис няма да си го пусна.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо предимно атакистите се състоят от обратни
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
снощи сънувах пулев бършише пода на ринга
2
13
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Новак, няма се притесняваш. Това е турнира на пионките след като и Роджър се отказа.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Григор Димитров е вече 9-ти в ATP и 9-ти в Race to London. Да се стяга нашето момче да си върне предните позиции.