Хамилтън триумфира в първото състезание в Сочи

Росберг стигна второ място, след като бе последен във втората обиколка
12 окт 2014 16:56, Красимир Ангелов
34
Хамилтън триумфира в първото състезание в Сочи
Снимка: Reuters

Люис Хамилтън увеличи преднината си в класирането в шампионата на Формула 1, след като триумфира в надпреварата за Гран При на Русия.

Той бе максимално улеснен от своя съотборник и единствен реален конкурент Нико Росберг. Германецът допусна грешка още в първата обиколка и се наложи да влезе извънредно в бокса.

Това го прати на последно място, но въпреки това той успя да си проправи път напред и да стигне до втора позиция. Трети на почетната стълбичка се нареди Валтери Ботас.

Добро състезание направиха двамата пилоти на Макларън Дженсън Бътън и Кевин Магнусен, които завършиха 4-ти и 5-ти.

Как се разви състезанието вижте в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
анонимо преди 9 години
Къв Путин сега нашият Плевнелиев пък ще организира състезание по най-красива *** и който победи ще получи като награда европейска любовна нощ с mr. Президента. И кво като Русия е похарчила 50 милярда за Сочи......ние пък ще похарчим 100 милярда за Обама.... ха тогава да видим кон боб яде ли......
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никъв интерес към тая тема , с изключение на дежурните ***...
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, Богдан Николов и Румен Петков ще направят писта и в България........Интересно ми е дали на следващото състезание в САЩ Обама ще награди победителя...?!?
17
6
 
2
 
! Отговори
xp преди 9 години
ние поне сме гаьовци...и имаме оправдание.. а "велика русия", както оправдание има, че и честитят първо състезание 70 години след нормалните хора.. ?:) Голямо постежение.. БРАВОО да живее диктатора след 70 години може да бъдете и свободни богати европейци : )
16
5
 
24
 
! Отговори
Кратос преди 9 години
Страхотна писта ! Поздравления и за организацията . Ние тъпаните в БГ може само да мечтаем за кръг от шампионата на Ф1 . Хайде хейтвайте мършляци , нито зимна олимпиада можем да организираме , нито Европейско и Ф1 не можем да приемем , а Плевнелиев говори за края на прехода.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А от всичките тук коментари с изключение на един, никой не коментира Ф1 и нещо свързано със състезанието, а точно затова е статията. Очичките ви все шарят да намерят някоя клюка с която да се занимават и нещо да оплюят. Оставете Путин на мира, той знае какво прави. Проблемът обаче е във вас, вие май хич не знаете какво да правит.Хайде със здраве и нека минусите започнат сега :)
14
21
 
0
 
! Отговори
EU преди 9 години
LILIPUTKIN NA REKLAMNO PANO ! RUSKI PIDIRASI !
13
20
 
9
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Хубава снимка.Хамилтън с неговия механик.
12
1
 
7
 
! Отговори
данчо лечков преди 9 години
Ино време у слвен щях да прая писта за Ф1 И всички бунаци повярваха но аз пак я направих две бели по 10 хахаххахахххахх
11
3
 
25
 
! Отговори
456 преди 9 години
До Доктор Сър ПичукТресе те завистта ,че не можеш да бъдеш нито победител в Ф1 ,нито президент на независима и мощна държава! И какво ти остава? Ами да пишеш хейтърски постчета срещу дребни центове!Милия ми неудачник той
10
2
 
28
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Да продължа Путин отиде лично с преводачката си и още 1-2 човека и спокойно разговаря с Хамилтън ,Розберг и този на 3 място И то без да нахалства,попита 2-3 въпроса Путин и излезе,да не ги притеснява Инак е имало около 50 000 зрителя състезанието
9
27
 
7
 
! Отговори
tufi преди 9 години
До Анонимен Путин си е в къщи и може да ходи където си иска.АЗ ПИТАМ ТИЯ *** ОТ СВЕТОВНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ КАТО ПРИЕМАХА САНКЦИИ ЗАЩО НЕ РЯЗНАХА ТОЗИ КРЪГ ОТ ФОРМУЛАТА? АЛЧНОСТТА ВИНАГИ Е ВОДИЛА ДО ЗАГУБИ НА ЗАПАДА.ПОРАДИ ТАКИВА "ТЪНКИ"СМЕТКИ БЕШЕ ПРОДАДЕНА НА РУСНАЦИТЕ И ИЗТОЧНА ЕВРОПА.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДАНО СЕ ЗАДАВЯТ С ТИЯ ПАРИ КОИТО СПЕЧЕЛИХА ТЕ И ДИКТАТОРА ПУТИН!!!
8
3
 
26
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Аз не виждам нищо лошо Форммула 1 в Сочи След състезанието сигурно всички са отишли на плаж,щото морето им е до г*за Е кво по-хубаво след състезание,да разпуснеш на плажа А може и някои хем на плаж,хем на планина Ей това си е Сочи,има за всекиго по нещо Дали ще се разхождаш в Планината или плацикаш,ти избираш А после защо били доволни Аз гледах състезанието онлайн и веднага след като финишираха ,Путин отиде да се позаинтересова какво е било усещането и т.н. Голяма завист
7
5
 
49
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ега ти тъпата русофобска ***. И Формула 1 ли ,че е в Русия ли ви пречи ?А стига де. " прекален светец и на Бога не е драг".Вие не само прекалихте -вие се нас..те.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pi4ove, abre nekoi da svetne- s kava nastilka e pistata v So4i, 4e gumite na f1 ne biaha lesno iznosvani i pilotite karaha na edin 4ift pove4e km? skorostite i zavoite mai si beha normalka.nekoi tehni4eski da kaje nesto ako ste zasekli iz komentarite.
5
2
 
9
 
! Отговори
selo Chernomorec преди 9 години
komshiite otsresta hubavi igri si napraviha.
4
46
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее САЩ, долу русия и путин!!!
3
50
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Позор! След "най-успешните" Зимни олимпийски игри в Сочи лилиПутин анексира Крим и навлезе в Украйна. А сега, вместо да го бойкотират за Формулата, му се подмазват и дори се целуват с него. Интересно каква ще бъде следващата му анексия. За пистата да не говорим - с тия телени огради все едно че карат в Освиенцим. Но ми направи кеф как лилиПутин стои мирно на английския и немския химни. За да се чуе руския химн вероятно ще трябва да се състезават не с болиди, а с танкове.
2
24
 
15
 
! Отговори
млад червен бунак преди 9 години
Достатъчно ми беше, че и днес зърнах лика на Путин. Друго не ме интересува.
1
51
 
8
 
! Отговори
gost преди 9 години
на снимката Хамилтън и един лилипут