Пеп видя заплаха за Байерн от Атлетико, Барса и Реал в ШЛ

"Торес пасва перфектно на системата на Симоне"
Обновена: 17 яну 2015 10:47 | 17 яну 2015 10:46,
0
Пеп видя заплаха за Байерн от Атлетико, Барса и Реал в ШЛ
Снимка: архив, БТА

Треньорът на Байерн Мюнхен вижда испанските клубове като основна заплаха за неговия тим в тазгодишното издание на Шампионската лига.

"Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид могат да усложнят нещата за Байерн в Шампионската лига. Челси също е готов за битка, а може би е Пари Сен Жермен. Разбира се, ние сме готови за предизвикателството", сподели Гуардиола пред репортери в Доха.

Специалистът контрира изказването на своя възпитаник Томас Мюлер, който се изцепи, че тренировките на отбора са по-тежки дори от мачовете в Бундеслигата.

"В Бундеслигата се играе по-трудно, отколкото нашите дуели на тренировките. Двубоите в първенството са нещо напълно различно, защото в отбора всички се познаваме перфектно. На високо ниво психиката на играчите прави разликата", коментира Гуардиола.

"Франк Рибери или Томас Мюлер могат да помогнат дори само с присъствието си, това е част от техните качества. Когато играчите не се хвърлят на 100% и не са максимално концентрирани, тогава се вбесявам. Понякога, не винаги", изтъкна треньорът.

"Бастиан Швайнщайгер ще направи много силен полусезон, имам такова усещане. Но той не винаги играеше на топ-ниво, особено в полуфинала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Много съм доволен от лагера в Доха и най-важното е, че нямаме контузени играчи. Само Бенатия не можеше да тренира пълноценно, но скоро ще се оправи."

"Фернандо Торес? Той е страхотен футболист и познава отлично Атлетико Мадрид. Той пасва перфектно на клуба. Симеоне обича контраатаката и Торес пасва перфектно на неговата система", добави Гуардиола.

Повече за световния футбол четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: футболгуардиола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари