Не мога да си простя, че се върнах в България!

CNN с репортаж за Серафим Тодоров – последният победил Флойд Мейуедър
Обновена: 28 апр 2015 23:24 | 28 апр 2015 14:16, Красимир Ангелов
99
Не мога да си простя, че се върнах в България!
Снимка: CNN

Този уикенд светът на спорта ще стане свидетел на уникален боксов мач, чакан от дълго време. Неслучайно медиите зад Океана го определят като "Мача на века".

Един срещу друг ще се изправят Флойд Мейуедър - шампион на планетата в няколко различни версии в полусредна категория, който ще защитава позицията си на №1 срещу най-големия си съперник в последните години - Мани Пакяо. Мачът между двамата ще се състои в Лас Вегас и има рекордния бюджет от близо $300 млн.

Без значение какво ще стане в срещата, американецът Флойд Мейуедър ще прибере внушителните $150 млн. И това не е случайно – 38-годишният днес боксьор е истинска легенда и икона в професионалния бокс, като не е загубил нито една среща в професионалната си кариера. Освен един мач на Олимпиадата в Атланта през 1996 година – срещу българина Сефарим Тодоров.

Броени дни преди "Мача на века", екип на CNN отиде до Пазарджик, за да покаже на зрителите си историята на Серафим Тодоров – Сарафа - последният боксьор, победил Мейуедър. Преди цели 19 години. И разказа историята му - "Трагичната приказка на човека, победил Флойд Мейуедър".

"Мейуедър ще сложи в джоба си след срещата по-голямата част от близо 300 милиона долара награден фонд от срещата. За сравнение, Тодоров, ще трябва да чака близо 35 000 години със своята пенсия от по-малко от 500 евро, за да спечели подобна сума", изчисляват от CNN.

И въпреки, че съжалява за начина, по който се е развил животът му, Сарафа поздрави своя някогашен опонент за успехите му: "Поздравявам Флойд, защото той е постигнал всичко в живота си с тежък труд. Не му завиждам, защото той е работил здраво през цялата си кариера. Той заслужава всичко, което е постигнал", казва Серафим Тодоров – човекът, прекършил мечтите на Мейуедър за златен олимпийски медал.

Всъщност загубата на 19-годишния тогава американец на домашната му Олимпиада е повратен момент в неговата кариера. Тя се случва на 2 август 1996 година, когато Сарафа побеждава местната надежда с 10:9 точки. От този момент нататък Флойд оставя аматьорския бокс и тръгва по пътя на големите пари. Днес, той има 47 победи от 47 мача, 26 от тях са с нокаут. И стотици милиони в своята сметка, която набъбва значително с всеки изминал мач.

И докато неговата кариера тръгва стремително нагоре след този полуфинал в Атланта, Тодоров е точно на обратния полюс. Точно след победата си на полуфинала и дни преди финала, той получава предложение да остане да живее в САЩ и да стане професионален боксьор. Но го отказва. Защото е уверен, че ще спечели златото. И ще се върне в България на върха на славата. Но не успява, златото му се изплъзва!

"Как да го кажа. Ако мога да избирам сега – подписвам и оставам в Америка. Не мога да си го простя, затова и много години живея в депресия. Много съжалявам, много съжалявам! И това ме мъчи!", признава пред CNN Сарафа и отчита, че ако сега може да върне времето назад, би останал в САЩ.

"Чувствам се победител и съм горд, защото той (Флойд Мейуедър) все пак няма загуба. Държи титлите във всички версии и аз съм много горд, че само от мен има загуба", завършва своята изповед Серафим Тодоров – трикратен световен и трикратен европейски шампион за България.

Целия репортаж на CNN за Серафим Тодоров може да откриете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРОСТО Е НАДЕЛЯЛО ЧУСТВОТО ЧЕ Е БЪЛГАРИН И МЕСТОТО МУ НЕ Я ПРИ ЯНКИТЕ ,
37
3
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Щом е решил да се върне в България значи парите неса го интересували.Не е пожелал да стане професионалист и да превърне професията си в сериозен бизнес.Кво реве тогава след 20 години и обвинява България за житейските му несполуки.Вината за грешния избор си е само негова!
36
2
 
25
 
! Отговори
А Валери Божинов?! преди 8 години
Валери Божинов от малък излезе от България, отиде в най-силното първенство, минаваше за супер талант, но се провали, на него кой му е виновен?!
35
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 37 Диан Петков: Я по леко бе момче, стига прави тези изводи без да имаш и най-малкиякапацитет за мислене.Факта е, че един бивш боксьр без образование, без капка ителект пропукалвсичките пари, заработени от нашите бащи и дядовци и то пари дадени в период,когато държавата е била мног щедра към спортистите - пропукани пари за оргии,алкохол, жени, комар и простотии, и сега плаче, че разбираш ли можел да заработи и пропука повече в САЩ и то... в края на кариерата си - бъдете реалисти.
34
2
 
29
 
! Отговори
Курбалай преди 8 години
Този през 1997 г. отиде в Турция, да търси "политическо убежище", но турците го натириха обратно в България. Дори и те не го искат.
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комара не прощава на никой.Сам си е виновен за съдбата......
32
6
 
5
 
! Отговори
Ангел до 44 преди 8 години
Да парите са следствие от редица качества ,но ако не притежаваш пари значи че не притежавас тези качества ,следователно Не си Щастлив!
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите не са направили никого щастлив ... парите са следствие на качества, които ако човек притежава ще бъде щастлив с пари или без пари.
30
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Не мога да си го простя, затова и много години живея в депресия.".............Какво значи депресия ?Умните хора нямат време за депресия ... живота е прекалено кратък за депресии.
29
9
 
21
 
! Отговори
lelee преди 8 години
Личи си, че повечето хора са останали по принуда в тая държава - злобари, без грам надежда в живота.
28
6
 
50
 
! Отговори
Диан Петков преди 8 години
Чета Ви коментарите и за пореден път се убеждавам, че нямаме нормален манталитет и наистина сме жалки! Не мога да разбера защо го плюете, макар че явно друго не можете! Човека беше голям боксьор, още му помня финала на олимпиадата, когато го прекараха. Той не съжалява, че е Българин, а че живее в България, (като 90% от живеещите в България) четете поне и гледайте интервюто. Имал е шанс и съжалява. И на тези, които само плюят-мишоци, заради овце като вас никога няма да ни се оправи държавата!!!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ami samina Pak kakvo 4akas v bG nischto dobro ne te 4aka bednotiata e golama i Po golama schte stava
26
15
 
10
 
! Отговори
8 преди 8 години
ГОЛЯМ БОКСЪОР-СЪГЛАСЕН,НО НЕ ЗНАМ ЗАЩО ТЕЗИ ХОРА СИ ПРЕДСТАВЯТ,ЧЕ В САЩ ЩЕ ГИ ДУНДУРКАТ ТАКА,КАКТО ТУК.И ТАМ ЩЕШЕ ДА ПРОФУКВА БЪРЗО ПАРИТЕ СИ И СПРЕ ЛИ ДА ПОБЕЖДАВА Е АУТ.НЕ БИЛ СЕ ОПЛАКВАЛ,А КАКВО ПРАВИ?!ДА СЕ ХВАНЕ НА РАБОТА КАТО ДРУГИТЕ ХОРА И ДА НЕ РЕВЕ!
25
1
 
16
 
! Отговори
До 7-ми преди 8 години
Ами не ти е ясна работата защото по-скоро ти си тапир. Малко ако разбираше от който и да е спорт щеше да знаеш, че за да си един от най-добрите в света, освен физически умения, е необходима голяма доза интелигентност, както и редица качества на характера. Това важи в пълна сила и за бокса. Другото. Един тираджия няма какво да предложи, че да събере един стадион хора и милиони фенове пред телевизорите, затова няма и как тираджията да взима милиони. Ако още нещо не ти е ясно питай, ще ти разясня.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До там стигнахме да проклинаме че сме тука браво БГ политици чудна работа
23
3
 
8
 
! Отговори
SL преди 8 години
Кавото и да направиш Отърване от БГ-овцата няма ! Ще бъдеш оплют омазан с л--на !
22
7
 
8
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Е.. нали са го били по главата. То няма как хем да те шокат по главата, мозъка да е чорба, пък и да взимаш все верните решения.Спокойно! Т'ва че не е останал в щатите не означава че щеше да стане като ***. Можеше пак нищо да не стане от него. Въпрос и на късмет е.
21
13
 
10
 
! Отговори
pantudi преди 8 години
На крива ракета и космоса й е крив ...
20
6
 
15
 
! Отговори
Hayvanko преди 8 години
Вярно. че средата е много важна - в БГ само едини, пиини и лакардии - в Америка се бачка яко - там калпазаните нямат шанс.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a zasto Ahmed Dogan ne sajalqva che e napusnal Bulgariq i jivee tuk v depresiq