Кобрата продължава напред с 41-годишен бразилец

Джордж Ариаш е следващият съперник на Пулев
34
Кобрата продължава напред с 41-годишен бразилец
Снимка: Reuters

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще срещне бразилеца Джордж Ариаш при завръщането си на професионалния ринг след 11-месечно отсъствие.

34-годишният Пулев ще се изправи срещу Ариаш на гала-вечер в германския град Карлсруе на 17 октомври в първия си двубой след загубата от украинеца Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември миналата година.

41-годишният бразилец има 56 победи и 13 загуби като професионалист, като в последния си мач през юли той претърпя поражение по точки от братовчеда на Тайсън Фюри - британеца Хюи Фюри.

"Мачът срещу Кличко беше много полезен урок за мен. По онова време не правех достатъчно, бях прекалено самоуверен, но сега вече знам какво е необходимо, за да стана световен шампион и няма да допусна същата грешка отново. За мен това е стартът на едно ново начало", заяви българинът.

Пулев се готви при нов треньор - Ули Вегнер, слез загубата от Кличко.

"Кубрат е много талантлив, но от време на време позволява егото му да вземе връх. Няма да позволя това да се случи отново. Ясно му показах кой шефът. Работим сериозно върху защитата и той вече показа сериозно подобрение в този елемент. За мен няма съмнение, че Кубрат има качествата да се конкурира с най-добрите", коментира Вегнер.

Промоутърът на българина Кале Зауерланд също е убеден, че Пулев е един от най-добрите боксьори в тежка категория в света.

"Срещу Кличко той показа голямо сърце и се опъна на шампиона. Може и да загуби, но скоро неговото време ще дойде отново. С Ули Вегнер в ъгъла му ние вярваме, че един ден той ще бъде коронясан като световен шампион в тежка категория", каза Зауерланд.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познавам много възрастни в един старчески дом. С когото и да играе ще победи. До 50 години ще има 50 победи. И ....шампион завинаги.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ни изложи пред цял свят с простотията и нахалството си. Пак ли иска?
5
4
 
19
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Ко ни занимавате с тоя? Къв боксьор е кобрата? Кой го кръсти кобра и защо? Пълен *** на ринга, освен аматьорчета да бие, други победи няма. Видяхме срещу украинеца. Оня му такова майката откъдето и както си иска. Добре че имаше реклами, иначе Кличко щеше да го просне още в първите 30 секунди. Нищо не става от тоя (както и от жена му).
4
1
 
14
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Пожелавам му успех и да бъде малко по-внимателен в приказките си, че след Кличко още има хора дето го бъзикат че курбан трябва д аправи...
3
0
 
7
 
! Отговори
L. преди 8 години
Добре, че е подзаглавието. Почти се обърках, че става въпрос за партньор, а не за съперник.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това недоразумение в бокса, самокръстил се Кобра, а украинеца ни показа, че е надут червей, да си намери някой на 50 за да е сигурна победата му. Познавам един доста здрав ама ме е страх да го предложа. Ще вземе и нокаутира червея, та всички в болницата да го успокояваме, нищо, вървим напред.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джордж Ариаш от кой старчески дом са го намерили?