Благодаря ти и сбогом, Вълк...

Вестник "Гардиън" също почете пaметта на Трифон Иванов
17 фев 2016 13:37,
27

Снимка: © David Squires, Guardian

12

Карикатуристът Дейвид Скуайрс отдаде своята почит към починалия на 50-годишна възраст Трифон Иванов по прекрасен начин.

Карикатуристът всяка седмица публикува своите творби във вестник "Гардиън", а тази седмица творението му е в почит на нашия футболист.

"Трифон Иванов, един от култовите герои на 90-е, за съжаление почина едва на 50 години", започва Дейвид.

"Моментално разпознаваем със своята не особено модерна брада, не иронична прическа и очи като на Мартин Фелдман, "Вълкът" беше с внушително присъствие както на игрището, така и в албумите за лепенки".

"С този уникален вид, ако не беше станал футболист, Иванов лесно можеше да стане част от екипа на някоя източноевропейска метъл банда", шегува се още карикатуристът.

"Казано простичко, Иванов правеше футбола забавен за гледане", пише още в карикатурата.

"Той едва ли е участвал в някой сложен заговор за дузпа... Но за поколения фенове той беше много обичан", завършва Дейвид творбата си.

"Благодаря ти и сбогом, Вълк!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Valk, ti si jiv i nema sila s koiato da se zali4i ot sarcata ni tvoite strahotni spasiavania koito pravese kato zastitnik s tvoite izumitelno to4ni spagati i iz4istvania.
17
1
 
4
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Dokato e jiv oznachava che vse oshte ne e prikliuchil.s putia si.toi.umria kato geroi ostana takuv do kraia si.za tova sega nie mu otdavame pochit..
16
2
 
25
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До vargТи още малко ще кажеш че си Трифон Иванов. Изчезни и не се подигравай с паметта на човека. Той е велик българин а ти си непрокопсан шуменски металист. Няма място за сравнение между теб и Туньо. На погребението на Трифон Иванов днес има над 6-7000 човека, с по 2 букета а на твоето ще дойдат 2-3 металисти с по чаша бира в ръка. Изчезвай и даже не смей да се появяваш тук.
15
2
 
41
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
Поклон и сбогом, Тунъо! Ти и твоите съотборници внесоха много щастливи емоции в живота ни през онова незабравимо лято на 94 г. Не си спомням друг път да съм се чувствала по-горда от това, че съм българка. Благодаря ти! Почивай в мир.
14
4
 
24
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Поклон пред паметта му! Да почува в мир! Добре че поне днес пропуснахте да напишете нещо за недоразуменето Валери Божинов?
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другарю , след като човек се оценява след смъртта и то след време , защо направихте на вашия любимец Тодор Живков паметник в Правец докато беше жив . Или като партийния секретар , не ме гледай какво правя , ами ме слушай какво ти говоря . Жалки хорица .
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе глу.пак , кой ти говори за паметник , като за умрял . Защо в Англия почетоха сър Алекс Фъргосин с име и статуя на стадиона . Това на стадиона не е паметник . Въобще приказки на неграмотен и необразован червен каскет .
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВълка ли го наричаха
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 7 - не съм съгласен. не погледнем на нещата от обратния ъгъл. Ами ако някой беше направил паметник на Боби михайлов? сега го опюват и то яката. А Стоичков нанего даже искаха да му правят паметник и той като разбар че е втори в някакав класация след гунди сеизцепи " на м-ъ-д-е-т-е ми напрвете паметник" Трябваше да направим такъв паметник? Човек сеоценява след смъртта - и то не веднагаа след време.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже господи какво да коментираш червен каскет . Ти си срам за България .
8
3
 
73
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Благодарен съм, че живях по неговото време! За това колко е голям този мъж говори и това, че целият свят му отдава почит! Едва ли има друг българин, който дори посмъртно да е обичан и уважаван, толкова много! Поклон, Туньо!
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7И какво да кръстят на името на Туньо? Разбитите трибуни на Етър, сектор от националния стадион /там трябва да се добавят и имената на други футболисти от САЩ'94, а и от недалечното минало/, или улица/площад? Последните две мисля, че не може да бъдат прекръстени на личности, които са все още сред нас/.
6
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори германските медии говориха за него след като почина.
5
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да ви кажа , че тази помпозност и величие след като човек умре е само едно лицемерие . Разбира се , че е жалко такъв свестен човек да си отиде толкова млад . Питам обаче къде бяха всички тези хора да почетат великия футболист и човек , когато беше жив . За сравнение , в Англия кръстиха трибуна на най великия треньор на МЮ , а сега и на Боби Чартън , докато са живи и се наслаждават на признанието . Така се прави от великите нации и държави , а при нас само лицемерия и нищо друго .
4
4
 
13
 
! Отговори
до varg преди 8 години
Ниц бе бате!Да се беше кръстил papegøye (на норвежки значи папагал). Повече щеше да ти отива.
3
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вършеше си идеално работата като защитник и всяваше страх у противника. Другото няма значение.
2
12
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Туньо си получи признанието, макар и посмъртмно и не би се радвал да го ласкаят приживе. Да се раздаваш за честта и радостта на целия български народ със сигурност му беше вътрешен дълг. Неминуемо обаче се сещам за едно .айно, което сега играе в солунски отбор и което от 10 год. отказва да играе за националния отбор. Да е жив и здрав,но името на такива предатели трябва да бъде забранено за споменаване в медиите. За назидание на всички бъдещи родоотстъпници!
1
2
 
80
 
! Отговори
SS преди 8 години
Толкова тежко погребение не съм виждал...да почива в мир и бъде за пример на бъдещите спортисти и футболисти !