FIFA скочи срещу #PanamaPapers: Не е вярно!

Президентът на федерацията отрича да има нещо общо
6 апр 2016 14:07,
6
FIFA скочи срещу #PanamaPapers: Не е вярно!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на FIFA Джани Инфантино отрече да има каквато и да е роля в скандала с "Панамските документи", при който изтекоха 11,5 милиона документи за укриване на пари от богати и влиятелни хора от целия свят.

Инфантино, както и UEFA, пуснаха официални съобщения, с които изразяват несъгласието с публикации в медиите, свързващи името на швейцареца със скандала. Според тях през 2006 година, в ролята си на директор на правния отдел към UEFA, Инфантино е подписал договори за телевизионни права с двама бизнесмени, които са уличени в корупционния скандал.

"Аз съм разтревожен и няма да приема каквито и да било обвинения към моята честност от дадени медии, особено предвид факта, че UEFA е разкрила и предоставила всички данни по случая", заявява Инфантино.

Според разкритите документи от "Панамагейт" бизнесмените, с които Инфантино е подписал договора през 2006 година, са еквадорските братя Уго и Мариано Джинкис, собственици на офшорната компания "Крос Трейдинг", които веднага след това са препродали телевизионните права за тройно по-висока сума.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Биткойн преди 8 години
До Karpuzan Що не ми намерят биткойните, а ?
5
1
 
1
 
! Отговори
Koi bre преди 8 години
И играта *** като спортистите.Са мо манекенките ви се връзват, гейзери
4
3
 
5
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
Ако не не ги сложиш в офшорки - изборът за парите е един - да ги дадеш на евреите които притежават легалните банки
3
3
 
7
 
! Отговори
Кеф кеф кеф преди 8 години
Абе може ли Сорос така гнусно да предаде Камерън и Порошенко та чак и саудитеца е наклепал,между другото британците се готвят да расекретят всички сметки по островите им политици!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафията управлява света! Правилата и законите са само за бедните и простолюдието. Просто няма как да се натрупат тия богатства от милиони и милиарди без измама и заобикаляне на законите. Не е възможно. 99% от всички богати са замесени във измами, схеми за пране на пари, укриване на данъци, трафик и експлоатация на хора и какво ли още не. А останалите 1-2% просто за извадили късмет.
1
6
 
15
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
Тези от ФИФА, са класически ***. Ти му казваш, че отзад гащите са му кафяфи и мирише лошо. Той вместо да се засрами, да са изкъпе и изпере ти отвръща: Да ама в америка бият тъмнокожите !