Луис Енрике пое отговорност за отпадането на Барса от ШЛ

Каталунците отпаднаха от Aтлетико Мадрид с общ резултат 2:3
14 апр 2016 08:22,
39
Луис Енрике пое отговорност за отпадането на Барса от ШЛ
Снимка: Reuters, архив

Aтлетико Мадрид сътвори голямата сензация на 1/4-финалите на Шампионската лига, след като детронира шампиона на Европа Барселона. Столичният испански тим спечели реванша с 2:0 и така с общ резултат от двата мача 3:2 продължава на 1/2-финалите.

Така за втори път в рамките на няколко години "дюшекчиите" елиминираха своя съперник на тази фаза в турнира. През сезон 2013/2014 мадридчани отново елиминираха тима на Барса от турнира, а след това момчетата на Чоло Симеоне играха дори и финал срещу Реал Мадрид.

Гризман бе големият герой за домакините, след като вкара и двата гола за успеха, като го направи в 36-ата минута и 88-ата минута от дузпа.

Успехът на домакините дойде със солидна съдийска помощ от страна на Никола Рицоли, който в 91-ата минута не отсъди 100 процентова дузпа за игра с ръка на Габи в наказателното поле. Въпреки огромната грешка на съдията като цяло Атлетико игра много по-добре тази вечер.

Доста интересно е да се припомни, че преди този мач Атлетико имаше цели 7 поредни загуби от Барса, но днес късметът на "дюшекчиите" се усмихна и то в най-важния момент.

Този мач ще бъде също така запомнен и с безличното представяне на Лео Меси, който е в най-сериозната криза, в своята кариера, от няколко години насам.

След мача треньорът на Барселона Луис Енрике пое отговорността за отпадането на все още настоящия клубен шампион на Европа. "Аз съм треньор на този отбор и аз съм човекът, който трябва и ще поеме отговорност. Честно казано Атлетико ни изненада, че се прибираше толкова дълбоко в защита, в този мач. Определено нямахме изобщо ден", заяви той.

Диего Симоне, треньорът на Атлетико, заяви, че изобщо не е изненадан, че отборът му се класира на полуфинал.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо пък сензация. Атлетико вече са огромен отбор, бият Барса, бият редовно Реал, какви сензации какви 5 лева.
23
0
 
2
 
! Отговори
Чоло Симеоне преди 8 години
Вие си тик-такайте, ние ще вкарваме голове...
22
1
 
8
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Дали Барселона са в криза , или Атлетико затвориха добре третината пред вратата си , е за коментар. Пък и спадовете във формата са нормални. Меси, нали е човек, умора, проблеми , контузии, все фактори , влияещи на моментната форма. Има победител И ТОЙ Е АТЛЕТИКО МАДРИД . УСПЕХ.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Бе като се има предвид, че при нормално съдийство Барцилона трябваше да играе с 8 души на терена, май несвирената дузпа не е компенсация заради съдийството само на миналия мач...
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво ми го хвалите Роналдо. Два от трите му гола срещу Волфсбург бяха със супер късмет, а имено първия и третия. Реал мадрид на свой терен се криеха по ъгловите флагчета последните минути на мача, имайки в предвид че играят с Волфсбург.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уморен,мноого уморен.Да отдадем заслуженото на мадридчани,които не дадоха на каталунците да си играят както знаят
18
6
 
7
 
! Отговори
хахахах преди 8 години
Ох, мишкии, изпълзяхте от дупките веднага, ей. Ликуваите колкото можете, че догодина пак съдиите и разположението на планетите ще са ви виновни:).Viva Barca!
17
2
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Пък и Барса ерално вече си издъниха, не виждам за какво спорим изобщо.
16
1
 
1
 
! Отговори
do 24 преди 8 години
Ако обещаеш да си тук и да се извиниш в случай че не си познал и аз ще обещая да съм тук.
15
2
 
9
 
! Отговори
Ей, преди 8 години
това българинът е голяма работа!От всичко разбира и най-вече от футбол!В един момент бълва суперлативи,а когато се случи момент на слабост,започва да злорадства и плюе по големите!Пука му на Меси какво мисли за него *** от паланката !
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нема такъв 'Чоло Симеоне', само в тупия ГОЛа вода си измислят имена. или Чоло или Диего Симеоне, селчо!
13
4
 
10
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Заради тоя мач трябва Меси да получи още една златна топка :) Видяхме как става на световното да си жалак и да станеш "най-добрия" играч :) Меси е плюнка пред Роналдо ....не ги харесвам и двамата но е очевадно кой е по добрия !
12
1
 
0
 
! Отговори
ДО 17 преди 8 години
Запо мни си думите, защото ако прогнозите ти не се сбъднат ще те чакам тук да се извиниш.
11
8
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Барцелона го изядоха на 2 ката .....Меси е жалък , май ерата му рано рано свърши ! Не знам дали е бога на футбола ама като видях Роналдо онзи ден с какъв хъс играе ......Меси май мисли как да врътне някой далавера с данъците !
10
4
 
6
 
! Отговори
ф преди 8 години
Стилът Гуардиола фалира окончателно .Задържане на топката без цел и посока .Нервички и разчитане Меси да се е назобал и да му е кеф . Е няма как да продължи .Сега е ред и Байерн да го схванат и догодина без Гуардиола.Лошото е че ще пренесе заразата и в Ман сити ,иначе не лош отбор.
9
4
 
9
 
! Отговори
ф преди 8 години
Каталунските комунисти отпаднаха ,време е и за баварските .Най ме радва ,че няма да се мотат разни фенове и фенки на великия Меси и неотразимата Барса .Вчера имаха ли поне едно чисто положение? Атлетико имаха над 5 .
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реал с единайстата,който не го вижда е ***.
7
16
 
17
 
! Отговори
топ Рони преди 8 години
И какво стана с Меси ,като на финала на световното .Нямаше го докато накрая му подариха пряк свободен и го би далеко е публиката.Никога не е бил номер едно .Точно в такива мачове се дъни . А Рони винаги блести като Вал Килмър и мачка загубеняците.
6
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Класираха се два сел.ски отбора за финала! Дано Байерн ги смачка сичките
5
2
 
5
 
! Отговори
д преди 8 години
Напълно познах развоя на всички 1/4 финали .Байерн внимава много да се класира,Атлетико сломи с голче на чужд терен и преса на своя Барса.Реал нямаше кой знае какви проблеми освен в първия мач ,а Ман Сити взе успеха в троен мач.

Спонсорирани публикации