ЦСКА грабна Купата и пренаписа историята!

"Червените" излъгаха с 1:0 Монтана на препълнения "Васил Левски"
Обновена: 24 май 2016 22:12 | 24 май 2016 22:07, Екип на Dnes.bg
156

Снимка: Булфото

Чудото е факт! Третодивизионният ЦСКА спечели Купата на България, след като на финала победи с 1:0 Монтана.

Единственият гол на препълнения стадион "Васил Левски" отбеляза Станислав Маламов в 12-ата минута.

Първите минути на срещата на "Васил Левски" предложиха много борба от страна на двата отбора, но след почти четвърт час столичани избухнаха, а с тях и препълненият стадион. Тогава ЦСКА изпълни заучен корнер, при който Борис Галчев центрира в наказателното поле, Ангел Грънчов отклони към Станислав Маламов и той на опразнената врата с глава нямаше как да сбърка – 1:0!

Голът подейства като допинг за "червените" и малко по-късно Кирил Динчев центрира отлично отдясно, Йордан Тодоров увисна и топката стигна до непокрития Момчил Цветанов, който стреля от малък ъгъл, но в аут. После Монтана се отърси от шока и погледна по-смело в предни позиции, но не можеше да затрудни Анатоли Господинов.

След почти половин час игра ЦСКА беше близо до втори гол. Самир Аясс с чудесен пас намери непокрития Преслав Йорданов в наказателното поле, но нападателят не успя да уцели топката от чистата позиция. В 35-ата минута възпитаниците на Емил Велев създадоха най-доброто си положение до момента.

При контра излязоха трима на трима футболисти, топката бе в Иван Коконов, който навлезе в наказателното поле и центрира, но Милен Кикарин изби. Нападателят на "сините" определено се забави с подаването, с което навлече гнева на съотборниците си. Три минути след това Кокала направи офанзивна смяна, вадейки от игра Владимир Мичев за сметка на Иван Минчев.

Това обаче не даде желания резултат и "армейците" продължиха да диктуват събитията на терена и последователни изстрели на Йордан Йорданов с глава и Цветанов застрашиха Ивайло Василев, но до нов гол не се стигна. В самия край на полувремето и столичани извадиха късмет, след като Минчев стреля от фаул, но милиметри го разделиха от изравнително попадение.

Пет минути след подновяването на играта ЦСКА можеше да сложи точка на спора. Тогава символичните гости спечелиха фаул на удобна позиция, Галчев центрира, Ангел Грънчов засече с глава и вратарят изби в корнер. След неговото изпълнение Цветанов стреля от границата на пеналта, но в аут.

След почти час игра ЦСКА пропусна златен шанс да удвои преднината си. Тогава Цветанов открадна топката, напредна, преодоля Тодоров и намери Маламов в наказателното поле. Той стреля от движение, но десният страничен стълб спаси Монтана!

В 71-ата минута "армейците" направиха поредния си пропуск. След центриране от корнер, останалият сам Маламов получи на далечната греда и шутира, но Ивайло Василев е беше на мястото си и спаси. После Монтана натисна и създаде няколко добри положения преди да се стигне до 75-ата минута, когато Станислав Генчев вкара след корнер, но голът беше отменен заради засада.
 

Подброности за мача четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: МонтанамачЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
32
 
! Отговори
))8 преди 7 години
Нямам думи ! Децата на ЦСКА разглобиха всички и защитиха ЕМБЛЕМАТА на голямото ЦСКА ! Честито
36
24
 
9
 
! Отговори
nick преди 7 години
Цяла България видя Тендециозното свирене на съдията.. то беше просто жалко и смешно.. Галчев от три червени картона получи един жълт.. Като сложим и поведението на целия отбор на Монтана (с изключение на няколко играча)... без желание и дори с апатия играха на финала за купата. Пълен смях и позор за прасетата
35
1
 
27
 
! Отговори
фен преди 7 години
Където ни хванели там щели да ни бият - ФК Калъфка и ФК Мутрогорец? Ами ако не бяха отпадали щяха те да са на финал! В А група е лесно - ако някой те бие, гониш го, Няма отбор - няма проблем. Купата на България е друго - трябва да биещ всички, в директен мач или задочно. Ако не сме били вас, победили сме тези, които вас са победили. Това е положението. Вижте си жалките връзкарски отборчета и платете. То се вижда по празните стадиони, колко им се кефите.
34
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямата "радост" из София - навсякъде мъртва тишина. София е синя.
33
3
 
31
 
! Отговори
SD преди 7 години
... няма титла , няма купа - само синя тишина .
32
14
 
2
 
! Отговори
КАКВО СТАВА преди 7 години
Онзи ден Лудогорец я спечели , днес ЦСКА .Тези стнаха за смях като Григор .Всеки ден Печалба , на другия загуба .
31
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..и от сърце -честито на ЦСКА . От един Левскар .
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стойчо от Плоски... Ами питай Гърнетата ,сол-ташаците на ЧервеноТИКВЕНА . Нали той им ги пробута . И от сърце -честито на ЦСКА .
29
18
 
8
 
! Отговори
майнатаун преди 7 години
В София, ако 1/4 от стадиона е празен, го броят за препълнен.
28
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чувам мучене, че мачът бил купен. С какво, бе крави, ние нямаме 62 спонсора? А вие, като цялата Държава ви налива пари, какво си купихте? Калъфка?
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се разследва поведението на подуенеца хубчев. От януари тази година се подиграваше с играчите на Берое, още в контролите в зимната пауза играчите показаха, че не го искат и нещата екзалтираха срещу ЧКТХ. Пред детектор на лъжата да му се зададе въпроса колко, както и защото старото ръководство си траеше. То само като видиш синът на Крадечо и ти става ясно, че има някаква далавера. Подуенци са си продажници, браво на ЧКТХ за успеха им, ако всичко им е чисто!
26
4
 
1
 
! Отговори
Монтана преди 7 години
До 26 АнонименХех, явно впечатленията не са само мои :)Явно нещата са доста видни, ама като си знаем персонала... и тоя нашия мустакат селски хитрец кмета на Монтана... не му е за сефте... тоя го плзва този, а и другите спортни отбори на Монтана (спорта в Монтана се спонсорира от общината, няма частни собственици) само за далавери...
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иванов ЛагераTo e ясно, че ЦДНА Септемврийско Знаме/Етрополски ще цъфне в А група под една или друга форма следващия сезон.
24
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позор Подхуене ако са с калъфка,комунистическите *** Цска дето нямат титла от 2008-*** са с калъфка на калъфката.
23
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какъв стил,бе какъв добър отбор.Нали където ви хване Лудогорец по-малко от 2 гола на ви вкарва. Един футболист нямате в националния отбор,събрайте играчи от Б група и разни други второразредни и вече се помислихте за отбор. Марселинъо сам да играе ще ви бие мухахахаха
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е е х! И Б.Б. не можа да попречи на ЦСКА !
21
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия комунистически *** и Симитли ги гавреше,а сега една Монтана не можа да ги бие.Продаден мач на евроидиотите от Панчарево.
20
2
 
22
 
! Отговори
фен преди 7 години
Монтана дадоха 110% от себе си. Тотално мотивиран отбор, който нямаше какво да губи. ЦСКА нямаха късмет, иначе мача отиваше на 3-0. Все пак това беше финал, а такива срещи си имат своя логика. Важното е, че по-добрият отбор победи и това призна дори фрустираният от загубата Велев. На феновете на другите отбори препоръчвам да не завиждат, а да наложат същия стил на работа и в своя отбор. Ако имахме още 3-4 отбора като ЦСКА, националният ни *** нямаше да е толкова жалка картинка.
19
2
 
19
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Перукан се надявам да си е оскубал перуката. Отбор съставен от българчета наистина аматьорчета които играят за името на клуба. Само Санкт Паули.
18
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честита купена купа на ЦДНА-Чавдар Етрополе/Комсомолски 1948/2016.