Свободно падане: 82-ият би шута на наш Гришо

Българинът отпадна на старта на турнира във Вашингтон
20 юли 2016 08:30,
68
Свободно падане: 82-ият би шута на наш Гришо
Снимка: Reuters, архив

Падението за първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров е още по-голямо.

След като се срина до 40-ото място в световната ранглиста, в началото на седмицата, сега той отпадна неочаквано от британеца и 82-и в света Даниел Евънс на старта във Вашингтон след 4-6, 4-6.

Позорът за нашето момче е меко казано голям, тъй като той бе крайно неубедителен срещу тенисист, който превъзхожда поне с няколко класи, ако е в оптималното си състояние.

В този мач обаче Гришо бе безпомощен и кошмарно слаб, а на всичкото отгоре направи изключително нелепи грешки по време на двата сета.

Единствените силни моменти на българина бяха във втория сет, когато той изоставаше с 2-5 и 40-0 при сервис на неговия противник и нашето момче успя да спаси три мачбола, а освен това върна един от пробивите и си взе следващото подаване на нула.

Срещата между двамата продължи 1 час и 24 минути, а в първия сет Евънс проби още в първия гейм, но Гришо съумя да върне пробива в осмия и да изравни на 4-4.

Веднага след това обаче неговият опонент стигна до нов пробив и аванс от 5-4, а след това спаси точка за връщане на пробива и си взе подаването.

Във втория сет Евънс поведе с два пробива, които реализира в третия и седмия гейм, а след това дръпна и 40-0 при резултат от 5-2 в геймовете. Гришо обаче върна пробива, а след това даде всичко от себе си да върне и втория, но не му стигнаха силите.

Така българинът отпада в първия кръг на турнира.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дричо го чакаме в Асково да го ТРИЧАМЕ!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОстави го Врабчето, то мозъка му е като прякора :)
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 58Кой ти каза че е българин?В Хасково са само резани картечници.Ти да не си баща му та се пениш така яко?Ако тоя за теб е "успял" то отивай при козата незабавно щото там ти е мястото.Айде у леву!
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Григор е младо , успяло момче и е българин !!!Сега има трудности , бих казал на младоста , но е един от малкото които биха ни дали самочувствие пред света в спорта , пък ако щете и в секса ! Мога само да го подкрепя с пожелание за успех !!! На дежурните тарикати и *** им пожелавам да му носят куфарите...!
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kroif 56Кофти ник си избрал, балък!А тази статистика си я заври където слънце не огравя.Хем си глупав хем си нахален или .............. типичен провинциалист."sportsearning was registered 2 years 4 months ago. It has a alexa rank of #2,799,237 in the world. This domain uses the extension. It is estimated to be worth $ 240.00 with a daily income of $ 1.00""Страшно" инфо изкара от сайтче на обща стойност ....240$Селски дудук си ти, мой.Провинциалистите къртите мивки...
54
1
 
1
 
! Отговори
kroif преди 7 години
sportsearning-Grigor D.-annually wage-11500 000$.Ei tazi suma vi pravi nervni,zavistlivi I mrazeshti!Ostavete go momcheto,povtariam za hiliaden pat-toi tolkova moje.Nikoi ne e skochil poveche ot St.Kostadinova/209sm/,no prdaljavat da skachat.Radvaite se ako niakoga premine 2ri krag,zashtoto,moje I sled 100g. da niamame takav kato nego.Vijdate,che I Federer otdavna ne e #1,no si pravi tam niakakvi si 80mln na godina I ne mu puka!Na Grigor sashto ne mu puka za nas,taka che da e jiv I zdrav!
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53Ти да не си от котилото на Дричо?Там са все с "даскалко" УбразУвание.Забравихте едно време как "гърбехте" за 120лв заплатка, а?!Я заминавай на село да доиш козите.......
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 53Прочети отново ПЪРВОТО изречение и дано препинателните знаци да те нахранят ама едва ли.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 50Толкова много изречения,а толкова малко препинателни знаци !!! Май си и полуграмотен,освен че си безработен...
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Фен 47Селски, да сравняваш Ноле с Дричо е все едно да сравняваш париж с Кутово конаре.Ти определено не си добре с главата.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***, върни 500000 лв. на България!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Реалист 46Мненията на неудачници като теб са без значение.А ако ползваш себе си като еталон за долното описание то става разбираемо как едни 500$ те впечатляват.П.П. това че казвам малко не значи че знам малко и това че ти говориш много не значи че знаеш много.
47
3
 
1
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Давай, Гришо. България е с теб!
46
0
 
4
 
! Отговори
за съжаление преди 7 години
Това отдавна не е новина...просто статистика за поредния слаб мач.
45
5
 
2
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Случва се и на най-добрите. Джокович как отпадна на Уимбълдън ... и защо в Сърбия никой не го хулеше, а го приеха като нещо нормално. Имаме един единствен тенисист който за последните 5-6 години е в световния тенис-елит и се скъсваме да го хулим, вместо да се радваме, че имаме един успял българин в тениса. Да, безспорно последните две години не са добри за Гришо, но той е на 25 години и аз вярвам, че има бъдеще пред него.
44
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До АнонименОставам с впечатлението,че си безработен младеж,чиято майка за да издържа теб и мързеливият ти баща работи в Гърция или Италия...А банкова сметка ти НЯМАШ...
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Адвокат 44ХА-ХА-ХА.........Какво има в моята банкова сметка не е твоя работа....смешнико!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пен..далист" 40Когато "на времето" Мануела стана ТРЕТА в световната ранглиста това беше "отразено" в медиите с три реда на последната страница на ежедневниците ЕДНОКРАТНО.Естествено ти това нямам как да го знаеш защото си бил в топките на онзи инвалид баща ти.Не прави слабоумни сравнения защото от това се разбира кой си.
41
3
 
0
 
! Отговори
Адвокат преди 7 години
До Анонименdo 43 : A в твоята банкова сметка по-голяма сума ли има !!!!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Познатия преди 7 години
Добре, че на А.л.о.в му спряха интернета преди няколко месеца :)