Като Батето, ама не съвсем

БФС да вземе пример от Албания за новия "цикъл"
7 сеп 2016 19:50, Екип на Dnes.bg
52
Като Батето, ама не съвсем
Снимка: Булфото

Би било комично, ако не беше вече доста трагично. Като че ли това е най-точното обобщение след изминалата вечер, в която националният ни отбор по футбол додрапа до драматичен успех над Люксембург с 4:3, а президентът на БФС Борислав Михайлов реши да "развесели" обстановката с култови изказвания. Нещо в стил "ала Батето", но не съвсем.

Защото Боби Михайлов не е Батето и никога няма да бъде, колкото и уважително да се отнася към високо градусовите напитки и закачките с журналистките да му се струват „Ок“. Но както г-н Лечков отбеляза – "Трябва да свикнем с мисълта, че така ще бъде".

То добре – така ще бъде, но докога и защо?! Какъв срок за тотална деградация на родния футбол давате, господа управляващи? Какво трябва да се случи и след кой поред квалификационен цикъл ( дано думата „цикъл“ отново предизвика усмивките ви, та поне да е весело), за да започнете да градите. Но не просто „най-модерната база в Европа“, а таланти. И за да не бъда голословна, моят скромен журналистически съвет е – започнете от сега сериозна работа с 12-13 годишните и в срок от 10 години ще имаме отбор на прилично ниво, не мислите ли? Но не да се отбива номер, а да се работи – качествено, както в държавите на Запад от нас (имайте предвид, че Албания също е в тази посока, само отбелязвам).

Пробвайте да върнете публиката на стадиона, а не при всеки започващ нов "цикъл" от квалификации да си говорим как футболистите ни трябват да покажат добра игра, за да се върнат зрителите по трибуните. Да, но докато чакаме тази добра игра – аз пак ще дам скромен съвет, а именно: пробвайте за някой мач да пуснете символични цени на билетите, пробвайте с промоции, игри, пакети (може да се допитате до г-н Домусчиев, явно в Лудогорец са успели да хванат тази бизнес ниша). Просто за продукта, който предлагате – интересът е нисък и за да има промяна, трябват много "общи усилия".

Проблемът обаче е, че вие не искате хора по трибуните, за да не чувате призиви като "оставка". Независимо от кого точно я искат феновете – от вас ли, от треньора ли... Вчера г-н Лечков призна, че и той би скандирал същото, ако беше запалянко. Е, г-н Лечков, г-н Михайлов – признанията ви не топлят никого и не правят последствията от падението на българския футбол по-малко. Дори въпросът ви към мен, г-н Лечков, дали ходя в свободното си време на футболни срещи, беше алогичен. Да, ходя – и тук, и в чужбина. Мога да опиша хиляди разлики, но не виждам смисъл и не защото няма какво поне мъничко да взаимстваме, а защото никой от вас не иска да чуе странично мнение.

Защото за всички – ръководители, журналисти, фенове е добре просто да пуснем по един безпочвен коментар, да изругаем на глас и да кажем: "това е положението, в тази държава толкова" и да си сипем по едно, ей така за здраве и светло бъдеще. Само че аз отказвам да свиквам. И за това ви питам – какъв срок и какви методи предлагате, за да се оттласнем от дъното? Сигурна съм, че голяма част от нас, журналистите, ще застанат зад добри проекти, идеи и ще работят в посока „развитие на футбола“ заедно с вас.

Защото г-да Лечков и Михайлов, ние също искаме да отразяваме родните отбори, нашия си национален тим – а не да ходим „немили-недраги“ на първенства и да припознаваме други отбори, просто за да има кой да подкрепяме.

С вашите изказвания и поведение ни лишавате от възможността да говорим, пишем и коментираме футболните качества и действия на терена и ни принуждавате да се съсредоточаваме отново върху поредните ви „размисли и страсти“. А футболът, драги господа, е за хората – поне такъв спомен имам.

Ваня Симонска, Bulgaria ON AIR

Още футболни новини и анализи четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
За каква държава се вайкате че паднала до дъното? Това не е наша държава , а еврейска колония на нашите земи. Тя е вражеска държава и всичките й провали ни радват!
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъжно е колко отвисоко може да падне човек. Батето беше човекът, който отвори БНт, след леда Милева, всички в телевизията го уважаваха, а накрая в БФС се бе обърнал на един пияндурник. Боби също бе велик вратар, син на друг велик вратар, капитан на златното поколение, игра в Англия малко оставаше да вземе левя Яшин, женен аз едно от "златните" момичета...и той стигна Батето. Никога не е късно да се орезилиш.
30
0
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Ех, Боби, Боби, спри това пиене, надул си се като плондер....
29
4
 
10
 
! Отговори
Дир преди 7 години
Погледнете истината в очите. Само Стоичков има западно лоби, пари, школи и хъс...за да се опита да вдигне колабиралия ни футбол от 15 год на сам. Докато се биете помежду си живота ви мина в вечно очакване...се нещо да се случи. Е НЕ се случи.....спете още
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батето е най-големияяя!Влезе с една бутилка при тоя Савов и я преполови докато траеше събеседването ...и на края на интервюто Батето такива истини каза, че Савов само слушаше! На 350-400 Джони Батето можеше да каже много за мръсотията в БГ футбола ни с привкус на невероятния му хумор.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 32 На Батето сина му е същия като Михайлов- на 3 уискита и е неадекватен!Батето при Крум Савов навремето в студиото му изшора половин бутилка Джони докато водеха диалог и колкото повече шораше, толкова по устроумен хумор отъ него. Попиля Крум Савов!
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
32Не бъркай Батето със сина му! Единият бе бохем, другият е обикновена пиянка!Кой ти е казал че сина трябва да прилича като поведение на баща си?
25
0
 
25
 
! Отговори
77 преди 7 години
ТОЗИ Е ТОЛКОВА ПРОПАДНАЛ ЧЕ ВЕЧЕ ХОДИ ДА ГЛЕДА МАЧОВЕТЕ НА НАЦИОНАЛИТЕ ДОСТА ПИЯН
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи дон Перукан на 2 уискита се опита да бъде в стил Ала Батето, но се получи точно обратното- жалка картинка. Журналистите започнаха да му се смеят даже около него- толкова пропаднала пиянка!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питаха го тоя ка.вал на снимката: Г-н Михайлов, вярно ли е че пиете по време на работа? а тоя с всичкия си акъл вика: Не, само след работа и то най-много по 2 уискита.За к'во си говорим!
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Перучката с Батето по отношение на алкохола да ги сравнявате е все едно да сравнявате мен с жена ми в това отношение...аз ако ударя 3 ракии започва да ми се услажда и да ми тече мисълтта, а тя е удряла 100 грама от същата ракия и започва да се хили като *** и да плете думите.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аристократ бе Ив.Славков! Имаш ли представа за богатството на дедите му? Не се изказвай неподготвен!
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ицо като треньор на Литекс преди време и бесен от съдийството на итервю след мача с журналисти: Не може да се подиграват така с момчетата бе! Оня Перуката и той същия ***! А журналист: да не отнесете пак някоя глоба? Зашоне се срещнете с Боби Михайлов? Ицо: К'ва среща да търся с тоя ,бе?! Журналиста: Е докога тогава ще продължава това? Ицо: докога, докога, докато не го хвана някъде и го пребия!Муахахахахахахаха.......
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 19 Бих допълнил и че Батето имаше невероятно чувство за хумор! Неповторимо!Една журналистка няма да забравя го беше попитала: Г-н Славков, какво ще кажете на тези които са се възползвали през годините от вас? А Батето: Платил съм им на всички, на всички съм им платил!..и се подсмихва.
18
0
 
19
 
! Отговори
xx преди 7 години
пияно ***, пълен резил
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батето бе наследствен аристократ. Великодушен, щедър и умен. Негова е мисълта, че : "най-добрата книга, е подадената книга".
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батето беше бохем и бонвиван, какво го сравнявате с тоя пpocт вратар. Ще му се на Перуци да е Батето, но нито му има ерудицията, нито способността да носи на алкохол. Славков едно време алкохола му оправяше лицето, Бобито като удари 2 чашки на полувремето и после е подпухнал, влачи си думите, плете си езика и като цяло изглежда нелепо. Грозна жалка гледка!
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батето и да се напиеше не му личеше по изказа толкова много, а Перуката снощи се хили като *** и вика на журналистката...какъв цикъл? Бихме в първия цикъл....***.от неземен- толкова неадекватен! Докога ще търпим тази пиянка? Снощи беше на поне 2 уискита когато го интервщираха! Срам и позор!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Словото, думите имат огромна сила. Цензурата, триенето се връщат срещу тези които ги трият. Пуснат е духът от бутилката... През соца за това бе забранено да се говори срещу властта. Триенето може илюзотно да забави, но и да спре процесите и явленията. Едни хора правят като щрауса
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пред нашата мафия "наш човек" и сицилиянската не важи. Това се отнася за всички сфери на обществено икономическия живот, не само спорта в Р. Б.