Наш Гришо – най-голямото разочарование за тениса

Компания в класацията му правят Джон Иснър, Бърнард Томич...
14 дек 2016 08:52,
36
Наш Гришо – най-голямото разочарование за тениса
Снимка: Reuters, архив

Българската тенис звезда Григор Димитров беше провъзгласен за най-голямото разочарование в световния тенис за 2016 г., съобщава "Труд", позовавайки се на информация на специализирания сайт Tennisnow.com.

Компания на Григор в топ 5 на неочаквано слабо представилите се тенисисти са още американецът Джон Иснър (№19 в ранглистата), германецът Бърнард Томич (№26), французинът Беноа Пер (№47) и украинецът Александър Долгополов (№62).

Въпреки че е най-високопоставеният в ранглистата спрямо изброените (№17) Григор Димитров заема първата позиция за разочарование.

Доводите на Tennisnow са:

"Доброто: Включи се агресивно във всички битки. Победи Стив Джонсън, Лукас Пюи и Рафаел Надал, за да стигне до финала в Пекин, където отстъпи на Анди Мъри. Работата му с Дани Валверде през последните 4 месеца даде резултат и той се изкачи до №17 в света, което е най-високото му класиране от две години насам.

Лошото: Записа шест поредни загуби, които го свалиха до №40 в световната ранглиста. Не умее да затваря почти спечелени мачове, като поражението на финала в Сидни срещу Троицки, когато профука преднина от 7:5, 5:2. Българинът достигна три финала през годината, но не спечели нито един.

Грозното: Смазването на ракетата и блъскането й в земята по време на турнира в Истанбул.

Отговорът: "Това не беше забавно. Но аз съм съм човек, разочарован съм на моменти и изпускам нервите си. Извинявам се на екипа си, на семейството ми, на публиката. По принцип не правя такива неща. Това беше много лош пример от моя страна", беше коментарът на Димитров за постъпката".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Той вече влезе в топ 10. Беше ОСМИ в света през август 2014-та, ама откъде да знаеш.И как не ви омръзна да пишете небивалици - не тренирал както трябва, не работел върху себе си и т.н. подобни дивотии, а няма тенисист в топ 1000 (ХИЛЯДА), който да не го прави, че и етзи по-назад също. Май изобщо не можете да осъзнаете какво е да си 17-ти в света, където е нашия Гришо сега....
15
2
 
12
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Най-голямото разочарование за мен е,че този силно прехвален тенесист уж е българин ама не може много добре да говори на български!
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българската нация е най-голямото разочарование, защото така и не се състоя
13
3
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Всъщност има много кандидати за разочарование на годината и най-често за това има пръст някоя контузия, за която не знаем. Федерер къде беше в началото на годината и къде изпадна. Надал в края на годината беше голямо разочарование и даже и нашия Гришо записа първа победа срещу Надал. Джокович в края а годината също разочарова. При Гришо наистина имаше голям спад, но после се върна сред 20-те най-добри. Не бих казал, че точно нашия Гришо е най-голямото разочарование за 2016-та.
12
9
 
10
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Казаха ли му го в очите най - накрая. Мачкай Дришооооооооооооооооооо
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАУНКЕ,КОГА ТИТЛА РАЗЛИНА ОТ ТУРНИРИ КАТЕГОРИЯ 4?
10
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov преди 7 години
Съвет да не носи опасни документи вкл лични,банкови, телефони на снимката е прецакан от тежко терористични съоръжения вероятно в банкова карта..С подобни проеблъчвания с е сблъскахме при наглите убииства на хиляди граждани н а Мексико и САЩ с имитация на тн "свински гриП"..високо ниско радиоактивните черни проникващи облъчвания са свързани с производсвото на холограмни и други терористични оръжия за масово поразяване чрез обсебени от тип"ЧУМА Масови убиици" хардуерно софтуерни комплекси
9
6
 
27
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Крайно време е да последва примера на прославените футболисти Валери Божинов и Николай Михайлов - да наблегне на алкохолната подготовка, финтовете по масите в чалготеките и интензивните тренировки с певачки.
8
9
 
30
 
! Отговори
Dinosaurus преди 7 години
Ало, верните фенове, прочетете поне първото изречение - "българската звезда"! Самия Гришо се срамува че е българин и дава мило и драго да скрие произхода си; не се вестява тук и се прави на космополитен отворко. Типичната му българска характеристика е само "пази боже сляпо да прогледа" и това, че всички са му виновни. На каквото си постила, на това лежи!
7
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук не става дума за злоба или омраза. Нашето момче е отвеяно, защото фокусът му е на други места, но не и върху тениса. Толкова ли нямаше една нормална жена за него, че да се кротне и да се съсредоточи върху играта си?! Ами той се държи така сякаш още 30г. ще играе тенис! Ами крайно време беше за подобна класация...!
6
17
 
12
 
! Отговори
Цвинокио преди 7 години
Понеже тия под мен не излизат от тенис кортовете: Па Вие що не сте по-добри от него ?
5
14
 
27
 
! Отговори
ко преди 7 години
поне сме грамотни и горе-долу говорим смислено за разлика от асковския пъпешец надценен.
4
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охо, тази "класация" е направо мехлем за комплексирани хейтърчета, за които единственото им усилие от живота е да се движат между компютъра, кухнята и тоалетната, но пък за сметка на това са крайно щедри в "професионалната" си оценка за който и да е понапреднал българин. И си мислят: "Какво си позволяват разни ми там трудещи се и успяващи нашенчета. Ще ги види мама и ще започне пак да ми натяква: Виж, бе, виж хората какво правят, а ти само едни лай..на произвеждаш"
3
14
 
20
 
! Отговори
42 преди 7 години
И все българка не се намери за него...
2
11
 
17
 
! Отговори
42 преди 7 години
Хасковлии все нещо не им достига.Виж, ако беше отдругаде щеше да е на върха.
1
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изглежда характерен представител на етноса: започва добре, създава надежди, но не успява да завърши започнатото.