Гришо след триумфа: Бях агресивен, доволен съм!

Повратният момент беше тайбрека във втория сет, смята той
Обновена: 24 яну 2017 13:12 | 23 яну 2017 15:30, Красимир Ангелов
22
Гришо след триумфа: Бях агресивен, доволен съм!
Снимка: БТА

Григор Димитров се класира за втори път след 2014 година за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис след успех над участващия с "уайлд кард" Денис Истомин (Узбекистан) с 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1.

Веднага след срещата нашето момче сподели и впечатленията си от успеха.

"Денис игра великолепно в турнира, победи Новак Джокович. Знаех, че ще излезе на корта и ще търси риска още от първата точка. Той игра отлично в първия сет, не можех да направя много повече, за да му се противопоставя. Аз обаче останах спокоен, концентрирах се върху себе си, защото знаех, че мога да спечеля. Просто трябваше да намеря пътя за това", заяви Димитров и посочи тайбрека във втория сет като повратен момент в мача.

"В третия и в четвъртия сет повиших още нивото си на игра. Бях агресивен, накарах го да се движи, използвах добре всяка възможност. Доволен съм от победата", коментира Димитров.

На четвъртфиналите 25-годишният хасковлия ще се изправи срещу Давид Гофен (Белгия).

Още новини от Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
9
 
! Отговори
Момиче преди 7 години
Както винаги, коментарите взеха да се превръщат в обиди между няколко души.Аз се присъединявам към похвалите! Браво на Гришо! Гордея се, че е българин! Пожелавам му успех и сили да спечели финала. Дори и това да не стане, пак ще продължа да му се радвам и да му стискам палци. После пък го чакаме в София! Дано вземе и нашата титла! А иначе като жена искам да кажа, че в момента няма друг такъв тенисист - и млад, и издръжлив, и интелигентен, че и красив. Всичко това може да е само един българин!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** 16Много точне ник си избрал.Дори не можеш да си представиш как ти приляга, ***.
14
0
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
До 15...Да живеят анонимните "удачници" тогава...Виж ми никнейма, закачи си го на себе си и го умножи по 100 - успех. Ще получиш резултат, близък до потенциала ти...И като спортен разбирач, и като психолог и като човек...
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неудачниците нямат собствени успехи и затова търсят да се прикачат за нечиичужди такива па били те и маргинални.
12
0
 
10
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
...Дори да отпадне в следващия кръг, за мен Григор Димитров, ще си остане голям - единствения български спортист в мъжкия тенис, достигнал до такива позиции, приятел и спортен съперник с кумирите си...Браво Гришо!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че ще трябва да печели титли каква друга мотивация да има за да тренира и играе?! Пари едва ли му липсват !
10
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асково, градът на "ЕнтелЕгентните".........."Два часа със заклещена дясна ръка в турска тоалетна престоя 8-класник от хасковското спортно училище "Стефан Караджа". Колегата на Мришо в действие........
9
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Триумфа", сериозно ли? Срещу участващия с уайлд кард Истомин.
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те титлите от Големият шлем са резервирани за 3-4 тенисисти. Сега с отпадането на двама от тях, има шанс и някой друг да спечели турнира, но ... едва ли. Вавринка, Раонич, Надал или Федерер - най-вероятно някой от тях ще е победител.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не схващам защо се набляга на това Гришо непременно да печели турнири!!! Разбира се хубаво е да ги печели, но от това никой тенисист не е станал по-добър. Друго трябва - просто Гришо да стане още по-добър, а спечелването на турнири да е едно незадължително следствие на това.
6
4
 
14
 
! Отговори
shady преди 7 години
Браво на Григор, определено има промяна в това момче към по-добро. Досега има 5 спечелени турнира в професионалния тенис, но за да се нареди сред големите трябва да спечели и някой от турнирите от Големия Шлем. Тия 5 титли са му от средни по сила турнири (АТР).Много се надявам да спечели Australian Open, но не знам защо все си мисля, че няма да му е по силите. Като че ли постоянството му куца, което не е трудно да се забележи, но дано ме опровергае.
5
0
 
27
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Определено има голяма промяна в играта му, най-вече в психологически план, вече е по-концентриран и по-спокоен! Това му помага да използва по-пълноценно капацитета си и му набавя нужната увереност! Явно новия му треньор си знае работата! Ако продължава в същия дух, има големи шансове да спечели титлата, стига спортното щастие да не го изостави! Успех, Гришо!!!
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше паднал първи кръг, много помия щеше да се излее, но сега никой не пише, ХЕЙТЪРИИИИИИ къде стеее
3
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на ОИ беше ли агресивен п***лячооо
2
2
 
48
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Смело напред момче,Господ е българин и е с теб.
1
0
 
49
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Браво... Продължавай така и ще успееш.