Федерер чака Гришо, стана първият финалист в Мелбърн!

Маестрото надигра Стан Вавринка с 3:2 сета
Обновена: 26 яну 2017 14:22 | 26 яну 2017 14:22, Красимир Ангелов
19
Федерер чака Гришо, стана първият финалист в Мелбърн!
Снимка: БТА

Роджър Федерер се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Австралия. Поставеният под номер 17 швейцарец победи трудно своя сънародник и поставен под номер 4 в схемата Стан Вавринка в пет сета със 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3 за повече от три часа.

Федерер, който е 17-кратен шампион от турнирите от "Големия шлем", не е печелил титлата в Мелбърн от 2010 година, а през последните шест месеца лекува контузия.

На финала в неделя швейцарецът ще играе срещу победителя от двубоя между Рафаел Надал (Испания) и Григор Димитров (България).

Това е първи финал от Големия Шлем за Федерер от 2015 година насам, като той става и вторият най-възрастен финалист в турнирите от Голямата четворка след Кен Розуел.

Още новини от Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Троя преди 7 години
Виновни ще са:1. Топ-играчите,наговорили се да отпаднат рано,за да се класира Гришата по-напред.2.Всички са спрели да вземат допинг,а той взима на воля, защото него няма кой да го проверява.3.Лудия късмет,който го съпътства през целия турнир.(Нищо,че е загубил само 2 сета досега.)4.Земетресенията в Италия.5.Обилните снеговалежи в Бг. 6.Големия взрив.7. И т.н. и т.н.
14
0
 
4
 
! Отговори
Троя преди 7 години
Мисля,че сега е момента Гришата да се възползва от доброто стечение на обстоятелствата и да постигне един от най-добрите резултати в кариерата си. Само лаиците и слепците не биха видели огромната промяна настъпила в играта и поведението му на корта. Видя се,че на този турнир всичко е възможно. Така,че защо не финал,а още по-добре-Титла! А за плюещите кобри,които едвам чакат момента,за да изпълзят от дупките си,ето един наръчник-помагало,ако (дай боже) това се случи.
13
0
 
1
 
! Отговори
Изумен преди 7 години
До тПонякога логиката е неописуема.....
12
2
 
15
 
! Отговори
. преди 7 години
Сега е момента на Гришо да победи Надал в най-оспорвания мач на турнира и след това Краля да предаде короната на престолонаследника в най-красивия финал.През 1994 никой не вярваше, че отбора ни ще обърне резултата от 0:1 срещу Германия и ще победи, но стана. Само техника не стига- трябва и много воля за победа.Успех, Гришо!
11
9
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
Финал Федерер - Григор = Миналото срещу Бъдещето.
10
5
 
8
 
! Отговори
9? преди 7 години
Защо ти е толкова важно да ни го натякваш във всяка свързана с Григор тема?
9
26
 
10
 
! Отговори
Тоя не е българин! преди 7 години
Какво толкова се радвате на тоя безродник?! Явно сте пропуснали оня момент от края на негов мач преди месеци, когато даваше интервю след победата и интервюиращия го попита ще поздрави ли на родния си език агитката от българи (някъде около 15 човека), която през целия мач го подкрепяше и вееше няколко трибагреника и в момента се радваше на победата му, а тоя гла.мар продължи на английски и каза, че има фенове от много държави и така и не ги поздрави на български! Тогава ме хвана яд на него и го
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време му е на Гришо да победи и последният от големите тенисисти, единственият срещу когото няма победа - Федерер, неговият идол.
7
4
 
40
 
! Отговори
Гришо - Федерер преди 7 години
Гришо - Федерер, това ще е голям финал.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям!
5
5
 
37
 
! Отговори
от мен преди 7 години
Гришо ШАМПИОН! ОЛЕ!
4
4
 
55
 
! Отговори
Марица тече през Дгр преди 7 години
Дано да се пребори нашето момче срещу Надал, пък на финала, каквото сабя покаже ...Хайде Гриша, време ти е за финал на такъв турнир !!!Стискаме палци
3
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано да дочака Рафа. Та да погледаме як тенис.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителна измама са медицинските таймаути! Грозна работа. Това не е спорт
1
46
 
7
 
! Отговори
т преди 7 години
Федерер Надал - мечтата се сбъдва........ Моля нека не разваляметенс празника с някакъв мексикански слуга копнал от приватизацията в Костовистко Депесарска Бг